صنعت معدن با وجود سال نسبتا دشواری که داشت، همچنان تعدادی میلیاردر دارد که در فهرست سالانه میلیاردرهای جهان مجله آمریکایی فوربس قرار گرفته اند.
ایسنا- اکثر این میلیاردرها از روسیه و اروپای شرقی هستند البته آمریکای جنوبی هم حضور معدنی قوی دارد. وب سایت ماینینگ استرالیا به بررسی 10 میلیاردر معدنی برتر فهرست فوربس پرداخته که به این ترتیبند:
1- ولادیمیر پوتانین از روسیه (رتبه جهانی 60) با ثروت 15.4 میلیارد دلار (12.6 میلیارد دلار در سال 2014)
پوتانین از رتبه سال گذشته اش بالاتر رفت و یکی از معدود معدنکارانی بود که با وجود رکود توانست بالاتر از سایرین قرار بگیرد. رتبه جهانی پوتانین در سال گذشته 86 بود و در رتبه هفتم فهرست میلیاردرهای معدنی قرار داشت.
وی اکنون ثروتمندترین مرد روسیه است.
2- آلیشر عثمانوف از روسیه (رتبه جهانی 71) با ثروت 14.4 میلیارد دلار (18.6 میلیارد دلار در سال 2014)
عثمانوف پس از اینکه 22 درصد از ثروتش را از دست داد، از رتبه اول میلیاردرهای معدنی که سال گذشته داشت، سقوط کرد. وی همچنین در رتبه بندی جهانی از رتبه 40 در سال گذشته نزول قابل توجهی داشت.
عثمانوف همانند بسیاری از ثروتمندان روسی و اتحادیه جماهیر شوروی سابق ثروتش را از فعالیتهای معدنی بدست آورد.
وی شرکت یو اس ام را تاسیس کرد و در یک وهله 100 درصد حق رای در این شرکت داشت اما سهمش از آن زمان کاهش یافته و سال گذشته به 48 درصد رسید. وی همچنین یکی از مالکان شرکت متالواینوست است که کسب و کار معدنی و فلزات مانند کارخانه فولاد اورال را دارد.
عثمانوف سهم بالایی در شرکت معدنی دریایی ناتیلوس مینرالز دارد که مجوز اکتشاف در آبهای پاپوا گینه نو را در بدست آورده است با اینهمه به گفته یک سخنگو، وی از مدیریت کسب و کارش کنار کشیده و وقت بیشتری را صرف کارهای خیریه می کند.
3- جرمان لِرِآ موتا ولاسکو از مکزیک (رتبه جهانی 77) با ثروت 13.9 میلیارد دلار (14.7 میلیارد دلار در سال 2014)
ولاسکو برای سومین سال متوالی با کاهش ثروتش روبرو شد با اینهمه وضعیت ثروت وی در مقایسه با سایرین در این صنعت از ثبات برخوردار بود و کمک کرد در میان میلیاردرهای معدنی از رتبه ششم به سوم صعود کند اما در فهرست جهانی از رتبه 67 به 77 سقوط کرد.
جرمان لِرِآ موتا ولاسکو مدیر گروه مکزیکو است که بزرگترین شرکت معدنی در مکزیک و سومین تولیدکننده بزرگ مس در جهان است. شرکت ساوترن کاپر او بزرگترین ذخایر مس جهان را دارد.
4- آیریس فونتبونا از شیلی (رتبه جهانی 82) با ثروت 13.5 میلیارد دلار (15.5 میلیارد دلار در سال 2014)
فونتبونا هم مانند ولاسکو با کاهش نسبتا اندک ثروتش و سقوط از رتبه جهانی 58 در سال گذشته روبرو شد اما در فهرست میلیاردرهای معدنی از رتبه پنجم در سال 2014 توانست صعود کند.
آیریس فونتبونا بیوه آنتونیو لوکسیک، بنیانگذار گروه لوکسیک است.
لوکسیک مانند گروپوبال شماری منافع در حوزه های مختلف بویژه معدنکاری دارد. این گروه سهم عمده ای را در شرکت معدنی مس آنتوفاگاستا در اختیار دارد.
5- لاکشمی میتال از هند (رتبه جهانی 82) با ثروت 13.5 میلیارد دلار (16.7 میلیارد دلار در سال 2014)
ثروت میتال که تنها هندی فهرست میلیاردرهای معدنی است لطمه شدیدی دیده و در چهار سال گذشته بیش از نیمی کاهش یافته است.
سال گذشته رتبه میتال در میان معدنی ها سوم و در سطح جهانی 52 بود.
میتال رییس هیات مدیره و مدیرعامل آرسلورمیتال است که بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان است.
وی نخستین کارخانه فولادش را در سن 26 سالگی گشود اما به دلیل کاهش تقاضا برای فولاد، با کاهش ثروتش از 31.1 میلیارد دلار در سال 2011 روبرو شده است.
6- الکساندر مورداشف از روسیه (رتبه جهانی 90) با ثروت 13 میلیارد دلار (10.5 میلیارد دلار در سال 2014)
مورداشف یکی دیگر از روسهایی است که با وجود ریزش ارزش روبل در سال گذشته، عملکرد خوبی داشت. سال گذشته وی در رتبه دهم میلیاردرهای معدنی قرار داشت و در سطح جهانی در رتبه 111 جای گرفته بود.
الکساندر مورداشف مانند بسیاری از میلیاردرهای روسی و اروپای شرقی ثروت خود را در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به دست آورد. در حالیکه برای کارخانه متالورژیکی چرپووتسکی کار میکرد، در زمان خصوصی شدن آن سهم عمده ای در این کارخانه خرید و بعدها مدیرکل شرکت شد و غول سوراستال را بنا نهاد که شرکتهای زغال سنگ و معدنی را خریداری کرد. ثروت وی با وجود اینکه کارخانههای فولاد آمریکای شمالی را به مبلغ 1.2 میلیارد دلار که کمتر از نصف میزان خرید آنها در سه سال قبل بود به گروه رنکو فروخت، افزایش یافت.
7- جینا راینهارت از استرالیا (رتبه جهانی 94) با ثروت 12.5 میلیارد دلار (17.7 میلیارد دلار در سال 2014)
راینهارت تنها استرالیایی فهرست فوربس است که در پی ریزش شدید قیمت سنگ آهن ثروتش به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. وی سال گذشته در رتبه دوم فهرست میلیاردرهای معدنی قرار داشت و رتبه جهانی 46 را داشت. با اینهمه وی همچنان ثروتمندترین زن استرالیاست.
در حالیکه بسیاری بر این باورند که راینهارت بیشتر ثروت خود را از شرکت پدرش و فعالیتهایی که از طریق هانکوک پراسپکتینگ انجام میشود، کسب کرده است اما در واقع زمانی که به ریاست هانکوک پراسپکتینگ رسید این شرکت بدهی سنگینی داشت و بیشتر ثروت وی از زمان آغاز مدیریتش در این شرکت در سال 1992 بدست آمد.
8- ولادیمیر لیزین از روسیه (رتبه جهانی 107) با ثروت 11.6 میلیارد دلار (16.6 میلیارد دلار در سال 2014)
لیزین در رتبه بندی میلیاردرها سقوط چشمگیری داشته و از رتبه چهارم میلیاردرهای معدنی و رتبه جهانی 53 در سال گذشته نزول کرده است.
غول فولاد روسی، لیزین یکی از سردمداران جهان در متالورژی است و شمار امتیاز انحصاری در زمینه فرآوری متالورژیکی در اختیار دارد.
لیزین مانند ناتان تینکلر استرالیایی از صفر شروع کرد و به عنوان مکانیک در یک معدن زغال سنگ شوروی مشغول به کار شد و راه خود را به سوی پیشرفت پیمود و نایب رییس مهندسی شد. وی به دنبال فروپاشی نظام شوروی به کمک معاملات قوی، سهم بزرگی از صنعت فولاد و معدنکاری کشور به دست آورد و به تنها مالک شرکت فولاد نوولیپتسک تبدیل شد.
لیزین از سال 2002 مدیر نوریلسک نیکل بوده است.
9- آلبرتو بایرس گونزالس از مکزیک (رتبه جهانی 121): 10.4 میلیارد دلار (12.4 میلیارد دلار در سال 2014)
ثروت گونزالس مانند بسیاری از غولهای معدنی رو به کاهش گذاشته اما در فهرست میلیاردرهای معدنی همچنان رتبه نهم را حفظ کرد با اینهمه در فهرست جهانی از رتبه 90 در سال گذشته نزول کرد.
گونزالس مالک یک شرکت هولدینگ به نام گروپوبال است که پنولس را اداره میکند که بزرگترین تولیدکننده نقره و بیسموت پالایش شده در جهان و همچنین بزرگترین تولیدکننده سرب و روی در آمریکای لاتین است.
10- وانگ ونین از چین (رتبه جهانی 125) با ثروت 9.9 میلیارد دلار
ونین در فهرست میلیاردرهای معدنی یک تازه وارد بوده و تنها چینی این فهرست به شمار میرود. وی از رتبه جهانی 354 در سال گذشته به رتبه 125 بهبود یافت که منعکس کننده ثروت نوظهور قابل توجه در چین است.
وانگ ونین رییس گروه بین المللی امِر است که محصولات مسی و کابلی تولید میکند و در شماری از معادن مس در استان جیانگ شی چین سهم دارد.
میلیاردرهای خارج از فهرست 10 میلیاردر معدنی برتر
رینات احمداف، میلیاردر اوکراینی که معادن زغال سنگ دارد، ثروتش از 12.5 میلیارد دلار در سال گذشته به 6.7 میلیارد دلار کاهش یافت و از رتبه جهانی 88 در سال 2014 به رتبه 201 سقوط کرد، در حالیکه سال گذشته در رتبه هشتم فهرست میلیاردرهای معدنی قرار داشت امسال از این فهرست خارج شد.
اندرو فارست که یکی از غولهای معدنی استرالیای غربی بوده و در حال حاضر رییس هیات مدیره غیراجرایی و مدیرعامل سابق فورتسکیو متالز است، از رتبه جهانی 270 به 847 نزول کرد و ثروتش از 5.2 میلیارد دلار به 2.2 میلیارد دلار کاهش یافت.
کد خبر:
93966
تاریخ انتشار: 17 اسفند 1393 - 11:37
صنعت معدن با وجود سال نسبتا دشواری که داشت، همچنان تعدادی میلیاردر دارد که در فهرست سالانه میلیاردرهای جهان مجله آمریکایی فوربس قرار گرفته اند. ...