مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تشریح راههای جذب سرمایهگذار در بخش معدن و صنایع معدنی گفت:باتوجه به سرعت گرفتن دامنه اکتشافات باید مواد معدنی و پتانسیلهای آنها معرفی شوند چرا که ویترین کردن مواد معدنی موجب جذب سریع سرمایهگذاران میشود.
محمد فاطمیان با اشاره به جایگاه معدن و صنایع معدنی اظهار کرد: رشد و ارتقای معدن و صنایع معدنی، این زنجیره تولید ارزشمند که متکی بر پایههای مواد معدنی بومی و داخلی است با سه محور کلان در حوزه فعالیت باید سرعت بگیرد.
وی با بیان اینکه در حوزه اکتشافات، سرعت دامنه اکتشافات باید سرعت بیشتری پیدا کند، گفت: نسبت انجام فعالیتهای اکتشافی باید آن قدر زیاد باشد که با توجه به مطالعات اکتشافی صورت گرفته تنوع مواد معدنی شناسایی و معرفی شوند.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: زمانی که مواد معدنی شناسایی شدند ذخایر آنها نیز باید قطعی و به صورت 100 درصدی و علمی با مشخصات نقشهای معرفی شوند، چرا که ویترین کردن مواد معدنی موجب جذب سریع سرمایه گذاران می شود، یعنی هر چه گزینههای معرفی پتانسیلهای معدنی به سرعت بیشتری زیاد شود به تبع سرمایهگذار در شرایط بهتری برای انتخاب سرمایهگذاری در رشتههای مختلف قرار می گیرد.
راه اندازی طرحهای نیمه تمام معدنی راه جذب سرمایهگذاری
فاطمیان دومین راه جذب سرمایهگذار در بخش معدن را راه اندازی طرحهای نیمه تمامی عنوان و اظهار کرد: باید به طرحهای نیمه تمام معدنی که اهمیت زیادی دارند توجه ویژه ای شود و برای تسریع ان امرطرح پایش کنترل نظارت سرعت راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه این طرح باید به صورت مکرر در جلسات شکل بگیرد، گفت: در حال حاضر این کار در حال انجام است و نتایج نسبتا مطلوبی داشته است اما باید ساماندهی بهتری شود.
برداشتن موانع مالی عاملی بر جذب سرمایه گذاری معدن
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت راهکار دیگر در این بخش را تامین منابع عنوان و اظهار کرد: باید مشکلات موجود در حوزه معدن برطرف شود که البته طبق دستورات و توجه مقام وزارت به این بخش بسیاری از مشکلات برطرف شده اما موضوعی که بسار قابل توجه است تامین منابع مالی و رفع مشکلات این بخش است.
وی با بیان اینکه موانع مالی باید برداشته شود، گفت: تعدادی از بانک ها در پرداخت مابقی تسهیلات در حوزه معدن مشکل ایجاد میکنند که با مکاتبه مقام وزارت کار درحال پیگیری و رسیدگی است.
جذب منابع خارجی عامل جذب سرمایهگذاری معدن
فاطمیان یکی دیگر از عوامل جذب سرمایه گذار در بخش معدن را جذب منابع خارجی عنوان و اظهار کرد: تا کنون فعالیتها در این حوزه دولت خوب بوده و حمایت خوبی در این زمینه داشته است.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: نکته دیگری که حائز اهمیت است و محور سوم قرار می گیرد این است که برای بومی سازی و افزایش ارتقای سهم تکنولوژی داخلی باید کوشش بهتری انجام شود.
وی با اشاره به نقش عمده و مهم انجمنهای تخصصی در حوزه های معدن و صنایع معدنی گفت: این انجمن ها باید پویاتر از گذشته فعالیت کنند؛ به طوری که تشکلها در تجهیز کمیته های مختلف فعال شوند.
فاطمیان افزود: تعدادی از این انجمن ها طی تمهیداتی که در چند سال گذشته صورت گرفته، تشکیل شدند اما تعداد آنها کافی نیست و باید در انجمن ها کمیتههای زیر مجموعهای به نام کمیته علمی، فناوری، تجاری سازی، انرژی، تعمیر و نگهداری، آموزش تحقیقات وجود داشته باشد.
ایجاد ساختار قوی در انجنها راه جذب سرمایهگذاری
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برگزاری این کمیتهها و ایجاد ساختار قوی می تواند به بخش خصوصی کمک کند، ادامه داد: اعضای انجمن ها می توانند در سراسر کشور با برگزاری این کمیته ها به صورت فصلی و ماهانه از آخرین قابلیت ها و دستاوردهای که ناشی از تجربه به دست آورده اند همدیگر را مطلع کنند؛ به طوری که نوعی تبادل علم بین خودشان شکل بگیرد که این مساله نقش کمی بسیاری در سرعت بخشیدن و دستیابی به رفع مشکلات توسط عوامل داخلی کشور دارد.
وی با بیان اینکه منابع مورد نیاز انجمن ها در بودجه لحاظ شده است، اظهار کرد: به بخش خدمات مهندسی توسعه صادرات بودجه اختصاص می یابد؛ بنابراین اگر ساختارها شکل بگیرد قطعا می تواند از منابع آن قسمت ها استفاده کنند.
به اعتقاد فاطمیان نگاه باید این گونه باشد که انجمن ها استراتژی رفتار خود را بدانند و با یک وحدت مولفههای مدنظر خود را تبیین کنند و با برنامه ریزی بتوانند از وضعیت فعلی به وضعیت بالقوه حرکت کند و در کنار آن نیز وزارتخانه حمایت خود را دریغ نخواهد کرد.
انتهای پیام
کد خبر:
89846
تاریخ انتشار: 28 دی 1393 - 12:13
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تشریح راههای جذب سرمایهگذار در بخش معدن و صنایع معدنی گفت:باتوجه به سرعت گرفتن دامنه اکتشافات باید مواد معدن