کد خبر:
8842
تاریخ انتشار: 1 آبان 1390 - 14:07
گويا مشکلات بخش کشاورزي تمامي ندارد و کشاورزان همچنان بايد با مشکلات اين بخش دست و پنجه نرم کنند، اين بار مشکلات به سمت طلاي سفيد است که روزهاي سفيدش را تيرو تار پشت سر ميگذارند.
به گزارش ایسنا طلاي سفيد کشور هم بايد با مسايلي چون خشکسالي، فقدان صنايع وابسته، پايين بودن کيفيت سموم مورد استفاده، گذاشتن هزينههاي بالاي توليد براي کشاورزان و عدم استفاده از مکانيزاسيون کنار بيايد.
در اين بين پنبهکاران سبزوار از عدم کيفيت سموم، از بين رفتن مقدار زيادي از پنبه به خاطر بارندگي در زمان کشت بهاره و ... گلهمندند.
يکي از پنبهکاران سبزواري در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينکه کيفيت سموم بسيار پايين است از عدم نظارت بر سموم ابراز نارضايتي کرد.
وي به نبود صنايع وابسته محصول پنبه در شهرستان اشاره و تصريح کرد: در اين راستا مقدار فراواني از محصول به شهرهاي ديگر فرستاده ميشود وارزش افزده در شهرستان سبزوار به دست نميآيد.
امير فرهنگ ناصرخاني، يکي ديگر از پنبه کاران سبزواري با بيان اينکه کشت اين محصول ديگر توجيه اقتصادي ندارد، افزود: بايد از کشاورزان پنبه کار حمايت جدي شود.
وي با اشاره به منابع آبي کم، از مسوولان خواست در بحث کشت مکانيزه کشاورزان را حمايت کنند.
سبزوار فاقد صنايع وابسته در بحث پنبه است
احمد رحيمي، معاون بهبود توليدات گياهي جهاد کشاورزي شهرستان سبزوار در گفتوگو با خبرنگار ايسنا – منطقه خراسان، تصريح کرد: فقدان صنايع وابسته پنبه در شهرستان و نياز به سرمايهگذاري بالا در اين بخش، توجه تمام دستگاههاي اجرايي مرتبط را ميطلبد.
وي با اشاره به نفش پنبه در اقتصاد شهرستان سبزوار به حمايت از کشت و کشاورزان اين بخش در سالهاي اخير اشاره کرد و پرداخت يارانه توليد، توزيع نهادهها ، نظارت مستمر کارشناسان بر مراحل کاشت، داشت و برداشت در سطح مزارع تا تصفيه وش پنبه جهت توليد الياف منطبق با استاندارهاي جهاني را از اين گونه حمايتها دانست.
به گفته معاون بهبود توليدات گياهي جهاد کشاورزي شهرستان سبزوار، پايين بودن کيفيت سموم به دليل عدم رعايت مباحث فني سم پاشي از سوي کشاروزان پنبه کار است.
وي با اشاره به اجراي قانون هدفمندسازي يارانهها، از اجراي طرح آرماني و طرح توسعه کشت مکانيزه با استفاده از ادوات اختصاصي کشت پنبه در سطح 300 هکتار از مزارع شهرستان سبزوار به صورت الگويي خبر داد.
رحيمي کاهش هزينههاي توليد، افزايش سود خالص، ارتقا کمي و کيفي محصول، پايداري توليد و توليد اقتصادي، بهينه سازي مصرف نهادهها به ويژه بذرهاي اصلاح شده و کودهاي شيميايي، افزايش بهرهوري از آب و ترويج و آشنايي کشاورزان پنبه کار با روشهاي کشت مکانيزه را از اهداف و دستاورهاي اجراي طرح مذکور دانست.
وي از افزايش 17 درصدي سطح زير کشت پنبه شهرستان سبزوار در سال جاري خبر داد و با اشاره به افزايش سطح زير کشت اين محصول به 10 هزار و 183 هکتار طي امسال، تصريح کرد: سطح زيرکشت اين محصول نسبت به سال گذشته حدود 1731 هکتار افزايش يافته است.
وي با اشاره به اينکه از ميزان سطح سبز اين محصول، 7813 هکتار پنبه اصلاح شده و 2370 هکتار پنبه بومي است، ادامه داد: پيشبيني ميشود در سال جاري بيش از 20 هزار تن وش توليد و تحويل کارخانجات پنبهپاککني شود.
معاون بهبود توليدات گياهي جهاد کشاورزي شهرستان سبزوار با بيان اينکه اين شهرستان رتبه اول توليد و سطح زيرکشت پنبه را در استان خراسان رضوي به خود اختصاص داده است، تصريح کرد: اين شهرستان به عنوان يکي از قطبهاي توليد اين محصول در سطح کشور نيز مطرح است.
رحيمي با اشاره به توليد بيش از 7000 تن پنبه محلوج و حدود 12 هزار تن تخم پنبه، خاطرنشان کرد: اين شهرستان در صنايع وابسته پنبه نظير صنايع روغن کشي، نخريسي، صنايع بهداشتي (هيدورفيل) فقدان دارد.
کلید واژه ها :