کد خبر:
87592
تاریخ انتشار: 10 دی 1393 - 16:04
اتاق نیوز- طي سالهاي گذشته به كرات در خصوص مشكلات واگذاري زمين به تعاونيهاي مسكن وزارتخانهها و نهادهاي مختلف اخباري منتشر شده است و هر از گاهي نيز يكي از مسوولان تعاونيهاي مسكن ازعدم تعيين تكليف زمينهايي كه قرار بود به اعضاي تعاونيهاي مسكن تعلق گيرد سخن گفتهاند؛موضوعي كه حتي موجب شد تا نامهنگاريهاي متعددي با وزراي مسكن دولتهاي مختلف انجام شود و در نهايت اين صداي اعتراضها به تظلمخواهي از مقام معظم رهبري رسيد و اعضاي تعاونيهاي مسكن برخي وزراتخانهها طي نامهيي از ايشان خواستند تا در اين مورد دستوري عاجل صادر كنند.
موضوعي كه ظاهرا هماكنون موجب شده تا مسوول مرتبط با آن در وزارت راه و شهرسازي همين دستور را مورد توجه براي تعيين تكليف اعضاي تعاونيهاي مسكن بداند. اعضاي تعاونيهايي كه در زمان دريافت زمينهاي خود به غير از خواب چند دههيي پول خود با معارضان دولتي مواجه شدند كه مراحل واگذاري زمين به آنها را وارد مرحله جديدي از بروكراسيهاي اداري كرد.
البته سيد محمد پژمان، معاون وزير راه و شهرسازي و رييس سازمان زمين و مسكن در پاسخ به «اعتماد» در مورد مساله واگذاري زمين توسط تعاونيها در ارتفاعات بالاي 1800 متر به بالا ميگويد: «بر اساس نظر مقام معظم رهبري موظف هستيم پاسخگوي تامين زمين معوض به تعاونيها باشيم و در اين زمينه هم اقدامات مختلفي را انجام دادهايم.»
وي در مورد واگذاري زمينهاي معوض به تعاونيها به شرط و شروطي اشاره كرد كه براي تعيين تكليف واگذاري زمين معوض به تعاونيها بايد توسط سازمان زمين و مسكن محرز شود و تاكيد كرد: «در حال حاضر بر اساس اعداد و ارقامي كه به ما ارايه شده است در حال حاضر 25 هزار نفر متقاضي تحويلگيري زمين توسط تعاونيها هستند ولي براي ما محرز نيست كه اين تعداد صحيح است يا خير. براي همين منظور يكي از اركان اصلي ما تعيينتكليف تعداد متقاضيان تعاونيها براي تحويل دادن زمين هستيم.»
پژمان ادامه داد: «برخي كساني كه امتياز تحويلگيري زمين توسط تعاونيها را داشتند در طول سالهاي گذشته امتياز زمين خود را به ديگري فروختهاند براي همين بايد بدانيم دقيقا چه كساني مالكان زمين اين تعاونيها هستند. به همين منظور يكي از شروط ما اين بود كه اطلاعاتمان از تعاونيها بهروز شود.»
وي افزود: «در عين حال ما در تهران و اطراف تهران زمين معوض نداريم بنابراين با منابع طبيعي و سازمان امور اراضي هماهنگيهاي لازم را انجام داديم تا زمين معوض در اطراف تهران به متقاضيان تحويل بدهيم.»
وي در پاسخ به سوال «اعتماد» در مورد قيد واگذاري زمين به متقاضيان با توجه به اينكه تعدادي از اين زمينها داراي چندين معارض هستند و غير از تعاونيها ساير نهادها و ارگانها نيز خود را مالكان اين زمين معرفي ميكنند، گفت: «متاسفانه در مورد زمينهاي واگذار شده به تعاونيها اين شبهه وجود دارد كه برخي از اين زمينها به غير از تعاونيها به ساير ارگانها هم واگذار شد كه كار به ارسال نامه به دفتر مقام معظم رهبري رسيد و با توجه به عنايت ايشان و الزام به تامين زمين براي اين افراد؛ سازمان زمين و مسكن موظف است با توجه به دستور مقام معظم رهبري زمين معوض در اختيار اين گروهها قرار دهد.»
اصرار داريم وام مسكن مهر افزايش يابد
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه طرح جامع مسكن نهايي شده و در حال حاضر به مرحله تعيين ميزان تقاضا به تفكيك شهرها در بخش مسكن رسيده است، در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا وزارت راه و شهرسازي همچنان پيگير افزايش سطح تسهيلات فردي مسكن مهر است، گفت: «وزارت راه و شهرسازي در مورد تامين منابع مالي خدمات روبنايي و زيربنايي مسكن مهر برخي اراضي و زمينهاي خود را براي كمك به پيشرفت واحدهاي مسكن مهر به فروش رسانده است.»
پژمان ادامه داد: «در مورد احداث بنا در واحدهاي مسكن مهر آن مواردي كه در اختيار مردم بوده، همچنين برخي سايتها به خوبي انجام شده و واحدهاي مسكن مهر تكميل و راهاندازي شد، اما در برخي موارد به دليل تاخير در پرداخت آوردهها و مديريت ضعيف برخي سازندهها تكميل برخي واحدهاي مسكن مهر با تاخير روبهرو است. وي گفت: در بسياري از سايتهاي مسكن مهر به هر دليل هزينهها بالا رفته و باعث شد تا اين واحدهاي مسكوني به مشكل بخورند، به همين دليل متقاضيان مسكن مهر بايد آوردههاي خود را به موقع پرداخت كنند. به هر حال وزارت راه و شهرسازي علاوه بر اينكه مصر به افزايش سقف تسهيلات فردي مسكن مهر است، در پارهيي از موارد اقدام به فروش اراضي و زمينهاي خود براي تامين منابع مالي واحدهاي مسكن مهر كردهاند.
مطالعات طرح جامع مسكن نهايي شد
وي در خصوص طرح جامع مسكن گفت: «طرح جامع مسكن مدت زيادي است كه روي آن كار كارشناسي شده است، بنابراين در حال حاضر كارهاي مطالعاتي آن انجام و نهايي شده است. در اين طرح جامع مسكن اولين نگاه ما برداشت وضع موجود است كه البته كامل شده بنابراين اطلاع ما در اين طرح جامع مسكن مربوط به جمعيت و روند رشد خانوارها براي افق سال 1405 بوده است. در طرح جامع مسكن كه حدود سه بخش مهم در خصوص تعداد و تقاضاي مسكن است به طور مشخص عنوان شده است كه ما امروز يك تقاضاي پاسخ داده نشده متراكم داريم و يك بخش مربوط به تقاضاي خانوارهاي جديد و يك بخش هم به بافت فرسوده و سكونتگاههاي غيررسمي مربوط ميشود.»
وي گفت: «ما اين نياز مسكن را استخراج كرده و به دولت دادهايم و توزيع استاني آن را نيز انجام دادهايم و در هر حال حاضر توزيع شهرستاني آن هستيم. در هشت شهر بزرگ كشور چون درجه اهميت آنها بالا بوده گام اجرايي شدن طرح جامع مسكن را داريم تا نياز آنها و تقاضا را با يكديگر تطبيق دهيم كه اين كار نيز انجام شده است. در طرح جامع مسكن امروز معلوم است كه در شهرها چه تعداد نياز و تقاضا به مسكن وجود دارد و اين نياز مربوط به كدام دهك است.»
وي اضافه كرد: «در اين طرح جامع مسكن مشخص شده است كه دولت چقدر نياز به زمين دارد و چه ميزان بايد مسكن توسط مالكان خصوصي احداث شود. البته راجع به اين بخش سياست ما هنوز نهايي نشده است اما حدود 40 درصد نياز به زمين را دولت تامين ميكند و مابقي توسط ساير بخشها تامين خواهد شد. بر اساس آوردههاي بانك اطلاعات ما 85 شهر بالغ بر 70 درصد شهرها را مشكل تامين زمين نداريم و در 30 درصد شهرهاي باقيمانده يك مقدار كمبود زمين داريم پس در طرح جامع مسكن يكي از اقدامات مهم اين است كه در هشت كلانشهر بيشترين تقاضا براي بخش مسكن مشخص شده است. الان يك گفتوگوي ويژه در شوراي مسكن در حال انجام است كه يك استراتژي مشخص در مورد كلانشهرها اعلام كنند تا بتوانند در ادامه پاسخگوي تقاضاي مسكن باشيم.»
پژمان در بخش ديگري از سخنانش درباره اراضي دولتي كه غيرقانوني تصرف شدهاند، گفت: مسائل حقوقي زيادي با مردم وجود دارد و اراضي دولتي كه تصرف شدهاند بهانههايي است كه افراد دستاندازيهاي زيادي به زمينها دارند.
مديرعامل سازمان ملي زمين و ساختمان افزود: قسمتي از اراضي دولت تصرف شدهاند كه آنها را شناسايي كردهايم و درخواست دادهايم گارد حفاظت از زمينهاي دولتي تشكيل شود.
منبع:اعتماد