کد خبر:
86695
تاریخ انتشار: 5 آذر 1393 - 13:01
اتاق نیوز- رئيس هيات مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران با اشاره به اينكه امسال براي صنعت سنگ آهن جهان و به تبع آن ايران سال خوبي نبوده است، گفت: وظيفه تمام معدنكاران سنگ آهن ايران است كه بتوانند خودشان را با شرايط كنوني وفق داده و هرچه بيشتر در زمينه كاهش قيمت تمام شده اقدام كنند.
پيشنهاد تشكيل صندوق پروژه براي ايجاد واحدهاي فراوري سنگآهن
قدير قيافه در گفتوگو با ماين نيوز با اشاره به اينكه از زمان برگزاري نخستين همايش سنگ آهن ايران تاكنون اتفاقات زيادي در عرصه سنگ آهن دنيا و ايران رخ داده است، گفت: در بازار جهاني شاهد سقوط 40 درصدي قيمت سنگ آهن بودهايم كه تاثير منفي زيادي روي سنگ آهن ايران چه معدنكاران و چه تجار داشته است.
وي با بيان اينكه بسياري از فعالان حوزه سنگ آهن با زيان مواجه شده و سود بسياري از معدنكاران اين حوزه نيز به حداقل رسيده است، اظهار كرد: ما بايد به سمتي برويم كه به تشكيل كنسرسيومها و صندوقهاي مشترك منجر شود تا از اين طريق بتوانيم از نظر قيمت فروش در بازارهاي جهاني هماهنگتر عمل كنيم و دستكم بين خودمان رقابت منفي ايجاد نشود.
او با اشاره به اينكه معادن سنگ آهن كشور به ويژه معادني كه در نيمه شمالي قرار دارند به دليل دوري از بنادر خليج فارس داراي قيمت تمام شده بالايي هستند و حاشيه سود آنها بسيار كم است، گفت: اين دسته از معادن در ريسك جدي تعطيلي قرار دارند. از سوي ديگر معادني كه ريكاوري پاييني داشته و عيار آنها نيز بالا نيست عملا توان صادرات از آنها گرفته شده است، مگر اينكه بتوانند طرحهاي جايگزين را در آينده به بهرهبرداري برسانند و محصولات خود را جذب كنسانترهسازيها و فولادسازيها كنند، مشروط به اينكه اين طرحها نيز نزديكي و جوار معادن احداث شوند.
رئيس هيات مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران در ادامه پيشنهاد مشخص انجمن سنگ آهن ايران را ايجاد صندوق پروژه براي ايجاد واحدهاي فراوري سنگ آهن اعلام كرد و گفت: اين پيشنهاد به وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگاني ايران و معاون اول رئيس جمهوري ارائه شده است. براساس اين پيشنهاد، صندوق پروژه با هدف ايجاد واحدهاي فراوري سنگ آهن با استفاده از امكانات مالي مردمي پروژه زيرنظر بورس اوراق بهادار فعاليت ميكند. در واقع بورس ارگان نظارت بر اين صندوق خواهد بود و منابع مالي آن نيز از سرمايههاي مردم و يا متخصصان حوزه سنگ آهن تامين خواهد شد. مردم ميتوانند اوراق مشاركت يا سهام اين صندوقها را خريداري كنند. در نهايت امكانات مالي اين صندوق در اختيار طرحهاي فراوري قرار ميگيرد.
قيافه در پاسخ به سوال خبرنگار ماين نيوز درباره اينكه طي ماههاي اخير چه تعداد از اعضاي انجمن سنگ آهن به دنبال ايجاد واحدهاي فراوري رفتهاند؟ گفت: در هشت ماه گذشته تعدادي زيادي از اعضاي انجمن به سمت ايجاد واحدهای فرآوری (کنسانتره و گندله) رفتهاند. از جمله ميتوان به تلاش شركتهايي مانند مادكانسار، نگين احياء پارسيان، امير سنگ آهن پارسيان، متما، گروه مبين و ... در اين زمينه اشاره كرد.
اين فعال معدني همچنين در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ماين نيوز درباره اينكه حمايت دولت از ايجاد واحدهاي فراوري سنگ آهن چه بوده است؟ توضيح داد: فعلا حمايتهاي دولت در سطح معنوي بوده و حمايت مالي خاصي در اين زمينه وجود نداشته است. البته دوستان دولتي دغدغه منافع ملي را دارند ولي بعضي اوقات اطلاعاتي به آنها ميرسد كه شايد كامل و جامع نباشد. به عنوان مثال اخيرا گفته شد كه سنگ آهن از كشور صادر ميشود و با چهار برابر قيمت دوباره وارد كشور ميشود كه اين حرف به هيچ عنوان واقعيت ندارد. ما اصولا هيچ واردات سنگ آهني نداريم.
رئيس هيات مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران در عين حال با اشاره به كمبود گندله در كشور گفت: در چند سال گذشته براي راهاندازي طرحهاي گندلهسازي برنامهريزي و اقدامات مناسبي انجام نشد و به همين دليل هماكنون با كمبود 8.5 ميليون تني گندله مواجهيم.