کد خبر:
85127
تاریخ انتشار: 17 آبان 1393 - 14:43
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه دولت خود را متعهد و ملزم به مقاوم سازی اقتصاد در برابر تحریمها میداند، گفت: رشد فصل بهار ناشی از افزایش تولید نفت و بنگاههای بزرگ صنعتی بود و با فراگیر شدن این روند کسب و کارهای خرد و معمولی طعم بهبود و رونق را بیشتر خواهند چشید.
به گزارش فارس امروز علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه تهران، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری محرم و شهادت امام حسین (ع) گفت: امام حسین (ع) میفرمایند من مرگ را جزء سعادت و زندگی با ظالمان و ستمگران را جزء مایه ملامت و بدبختی نمیبینم.
وی افزود: در زمینه فلسفه عاشورا درسهای که از این قیام میتوان آموخت سخنان بسیار گفته شده است که یک از درسهای این حماسه مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و زیاده خواهی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: امام حسین (ع) مرگ را بر زندگی تحت سیطره ظالمان ترجیح میدهد و پیروان خود این شیوه را میآموزد و ابا عبداله بنایش بر پرهیزکاری و درستکاری بود.
طیبنیاز اظهار داشت: امام حسین (ع) وارث انبیاء و دعوت کننده به توحید و ایمان و پرهیزکاری است، اما آن گاه که ظالمان گوش به ندای حق نمیدهد و بنای تسلیم در برابر حق را ندارند و آنگه که ظالمان بر زیادهخواهیهای خود اصرار میورزند راهی جز مقاومت در برابر آنها باقی نمیماند.
وی افزود: مردم ایران به تاسی از سید و سالار شهیدان چه در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و چه در سالهای پس از آن دلاورانه در برابر کینهتوزیهای دشمنان این مرز و بوم و مستکبران داخلی و خارجی ایستادگی کردند.
طیبنیا بیان داشت: شما مردم اجازه ندادید که انقلابی که ثمره خون هزاران شهید حسینی بود آسیب ببیند و به استقلال کشور که نتیجه این انقلاب بود خدشهای وارد شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: نمونه آشکار غلبه فرهنگ حسینی بر حرکت قهرمانانه شما مردم ایران در مواجهه با تحریمهای اقتصادی قابل مشاهده است.
طیبنیا بیان داشت: ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بنایش در تعامل با جهان و کمک به ثبات و آرامش در منطقه بود،اما قدرتهای خارجی از همان ابتدا به مخالفت با انقلاب پرداختند و جنگ و تحریمهای اقتصادی را بر مردم ما تحمیل کردند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: در سالهای اخیر نیز مجددا تلاش کردند با تحمیل تحریمهای گسترده و بیسابقه بر مردم ایران فشار بیاورند و مسئولان کشور را از پیگیری حقوق مسلم ملت ایران منصرف سازند.
وی افزود: تحریم اقتصادی یک ظلم آشکار به مردم و یک عمل غیر انسانی و ضد بشری است و ملتی را از دسترسی به نیازهای خود محروم میکند، تحریم اقتصادی عملی نابخشودنی است که پرونده سیاه عملکرد قدرتهای جهانی علیه مردم ایران را قطورتر میکند.
طیبنیا اظهار داشت: اما دولت و مردم ایران نشان دادند که در عرصههای مختلف سیاسی و اقتصادی پیروان راستین سرور آزادگان جهان ابا عبدالله الحسین هستند و شما مردم شریف ثابت کردید که علاقمند به حفظ و گسترش روابط با همه ملتها هستید، اما از حقوق خود صرفهنظر نخواهید کرد.
وی افزود: شما ثابت کردید آنجا که سلطهجویان حقوق حقه شما را نشانه گرفتهاند و قصد زیادهخواهی و زورگویی دارند همانند امام حسین (ع) در برابر ظلم ایستادگی میکنید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: شما به مستکبران نشان دادید که قادرید مکر آنها را به خودشان بازگردانید و قادرید که از آسودگی چند روزه بگذرید،ولی در مقابل ظلم ظالمان کرنش نکنید و خداوند هم بر وعده خود استوار و پشتیبان شما در این نبرد تمام عیار اقتصادی بود.
طیبنیا تصریح کرد: من امروز میخواهم به عنوان یک معلم دانشگاه در رشته اقتصاد و به عنوان عضوی از مجموعه خدمتگزاران شما در دولت تدبیر و امید و وزارت امور اقتصاد و دارایی بشارت دهم که شما پیروز این نبرد نابرابر بودهاید.
وی افزود: ناتوانی قدرتهای جهانی در به کرسی نشاندن خواستههای باطلشان آنها را وادار کرد تا بر سر میز مذاکره با ایران بنشینند و تداوم ایستادگی شما آنها را وادار خواهد کرد تا به حقوق حقه ملت ایران تن در دهند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: از اواخر سال 1390 تا امروز بخش عمدهای از تحریمهای اقتصادی بر دو محور متمرکز بوده است محور اول اینکه صادرات نفت ایران را محدود کنند و محور دوم اینکه با محدود کردن مبادلات ارزی و بانکی دسترسی به منابع ارزی ایران را محدود کنند و امکان خرید کالاها و خدمات از خارج را از ما بگیرند.
طیبنیا بیان داشت: اگر آنها در محور دوم موفق میشوند حتی در صورت صادرات نفت ما نمیتوانستیم نیازهای خودمان را از خارج وارد کنیم بنابراین مصرف کشور و تولید ایران با وقفه و تعطیلی مواجه میشد،اما خوشبختانه و با لطفالهی آنها موفق نشدند.
وی افزود: دشمنان تحریمها را در شرایطی به ما تحمیل کردند که در اوج وابستگی به نفت و اوج وابستگی به کالاها و خدمات از خارج بودیم و برخلاف آن چیزی که آموزههای اقتصاد مقاومتی به ما میآموزد طی سالهای گذشته در نتیجه سیاستهای اقتصادی وابستگی ما به نفت و خارج افزایش یافته بود.در چنین شرایطی بود که تحریمها بر ما تحمیل شد با این هدف که مصرف و تولید ایران را با وقفه و تعطیلی مواجه سازند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: اما خوشبختانه مردم ایران در کنار دولتمردانشان ایستادند و تحریمها را خنثی کردند مردم ایران در حماسه سیاسی پرشکوه سال 92 با حضور چشمگیر در انتخابات زمینه ساز پیروزی بر ترفندهای دشمنان این کشور شدید.
طیبنیا تصریح کرد: تحریمها خسارتبار و محدود کننده هستند اما با هوشیاری و پایمردی شما ملت ایران با وجود این محدودیتها اکنون ایران با ثباتترین و امنترین کشور منطقه است.
وی افزود: تحریمهای اقتصادی یک نبرد تمام عیار بود با این تفاوت که صحنههای نبرد پنهان و رزمندگان آن نامآور نیستند. مدیران و کارکنان سیاسی کشور در کنار گروه بسیاری از فعالان اقتصادی رزمآوران این صحنه نبرد بودند و انصافات تاکنون دلاورانه جنگیدند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور با بیان اینکه یک سال پیش ما در شرایط سختی سعی کردیم با عقل، تدبیر و امید به آینده روشن برنامههای منسجمی برای مدیریت اقتصاد کشور تهیه و اجرا کنیم، گفت: این برنامهها دو محور اصلی داشت که یکی ثبات آفرینی و آرامش بخشی و کنترل تورم، کنترل التهابات و هیجانات در بازارهای مختلف کالا، ارز، طلا و غیره بود.
طیبنیا افزود: محور دوم خروج از رکود و ایجاد رونق تولید بود و در شرایطی بود که مقام معظم رهبری سیاستهای اقتصاد مقاومتی را مطرح فرمودند که هدف اصلی سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی دستیابی به رشد اقتصادی بالا، پایدار، مستمر، درونزا، بروننگر و انعطافپذیر است،
وی تصریح کرد: بدون رشد اقتصادی بالا و بدون افزایش توان تولید کشور امکان دستیابی به استقلال اقتصادی و سیاسی وجود ندارد، بدون رشد اقتصادی و تولید بالا نمیتوان رفاه را برای عامه ملت شریف ایران تأمین کرد،بدون رشد اقتصادی نمیتوان با فقر و نابرابری جنگید و بدون رشد اقتصادی نمیتوان موقعیت ایران را در عرصه بینالمللی بهبود بخشید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور با بیان این که هدف اصلی سیاستهای اقتصاد مقاومتی دستیابی به رشد اقتصادی بالا است، گفت: این رشد باید پایدار و مستمر باشد اما متاسفانه در گذشته رشد اقتصادی ایران نه تنها پایین بوده بلکه با نوسانات بسیار همراه بوده و شدیدا آسیبپذیر نسبت به نوسانات بینالمللی بوده است.
طیبنیا بیان داشت: رشد باید درونزا و پایدار و از درون ملت ایران و از توانایی و استعدادهای موجود در کشور ما بجوشد و باید از همه امکانات داخلی برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا استفاده کنیم، این رشد اگرچه درونزاست اما برون نگر است یعنی از ظرفیتهای موجود در اقتصاد بینالملل استفاده کامل را خواهیم کرد.
وی افزود: ما به دنبال تعامل گسترده با جهان هستیم و در عین حال باید آسیبپذیری خود را در برابر مخاطرات خارجی کاهش دهیم و این امر مهم به دست نمیآید مگر اینکه اقتصادمان و بودجه دولت و تراز تجارت خارجی را از وابستگی به نفت کاهش دهیم و این حاصل ثروت آفرینی غیر دولتی و غیرنفتی است. ثروت آفرینی غیر نفتی و مردممدار جز با مشارکت همه جانبه تمامی اقشار مردم حاصل نخواهد شد.
طیبنیا گفت: علاوه بر این بایستی وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی را قطع کنیم و این موارد قواعد، عصاره و چکیده سند مهم و راهبردی است که مقام معظم رهبری در اواخر سال گذشته تحت عنوان سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به کارگزاران نظام ابلاغ فرمود.
وی افزود: دولت یازدهم مصمم به اجرای کامل این سیاستهاست و رئیس جمهور و دولت خود را متعهد به اجرای کامل این برنامهها میداند چرا که باید کشور را در مقابل مخاطراتی همچون تحریمهای اقتصادی مقاوم کنیم.
وزیر اقتصاد افزود: خدمتگزاران شما مردم در وزارت امور اقتصادی و دارایی هم افزایش توان ثروتآفرینی کشور و تامین مالی پایدار دولت و کاهش وابستگی بودجه به نفت را جزء اولویتهای راهبردی اصلی خود قرار دادهاند و برای تحقق این اهداف برنامهریزیهای گستردهای را انجام دادهاند.
طیبنیا بیان داشت: خوشبختانه علاوه بر اینکه تا حد زیادی توانستیم تحریمهای اقتصادی را بیاثر کنیم از یک سال و اندی که از روی کارآمدن دولت یازدهم میگذرد توانستیم از این فراتر رفته و زمینههای تسلط بر رکود تورمی را فراهم کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور تصریح کرد: امروز به لطف الهی و با همیاری و کمک شما مردم نشانههای بهبود اقتصادی در کشور دیده میشود و چشمانداز روشنی را از فردای بهتر برای مردم ایران بروز میدهد.
طیبنیا بیان داشت: این توفقیات تا حدی است که دشمنان نیز لب به اعتراف گشودهاند و بر آینده روشن اقتصاد ایران انگشت تأکید گذاشتهاند.
وی در ادامه گزارشی از وضعیت رو به بهبود اقتصاد کشور را ارائه داد و تصریح کرد: رشد تولید ناخالص داخلی پس از یک دوره نسبتا طولانی رکود در بهار امسال مثبت شد و به 4.6 درصد در مقایسه با بهار سال گذشته رسید.
طیبنیا بیان داشت: معنای آن این است که اگر در بهار سال 92 در مجموعه کشور کل تولیدات برابر 100 واحد بود در بهار 93 خوشبختانه به 104.6 درصد افزایش یافته است.
وی افزود:این مسئله به معنای رونق فعالیتهای اقتصادی نیست اما نشانه روشنی برای به حرکت درآمدن چرخهای تولید و شروع بهبود اقتصادی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: بخش عمدهای از این تغییر بخاطر افزایش تولید نفت و تولید بنگاههای بزرگ صنعتی است و با فراگیر شدن این روند رو به بهبود مابقی بخشهای اقتصادی که عمده مردم ما در آن فعال هستند، مانند کسب و کارهای خرد و معمولی طعم بهبود و رونق را بیشتر خواهند چشید.
طیبنیا بیان داشت: نرخ تورم که در سال گذشته به بالای 40 درصد افزایش یافته بود و تورم نقطه به نقطه به که به بالای 45 درصد رسیده بود در مهرماه سال جاری به زیر 20 درصد یعنی 19.4 درصد کاهش یافت.
وی افزود: تورم نقطه به نقطه از 45 درصد به کمتر از 15 درصد کاهش یافته است این به معنای موفقیت بزرگ در کنترل نرخ تورم و افزایش هزینههای زندگی مردم است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: کاهش نرخ تورم به معنای کاهش قیمتها نیست بلکه به معنای کاهش سرعت افزایش آن است و به عبارتی قیمتهایی که در گذشته با سرعت 45 درصد در حال افزایش بود امروز در حال افزایش است اما سرعت افزایش آن به مراتب کمتر از قبل است.
طیبنیا تصریح کرد: کاهش نرخ تورم از 45 به 15 درصد طی مدت یک سال توفیق چشمگیری است که کمتر گذشته شاهد آن بودهایم بخصوص اگر به یاد آوریم که تحریمها هنوز ادامه دارد و هنوز قطع نشده است بلکه به یک معنا بر شدت تحریمها افزوده شده است.
وی افزود: رشد سرمایهگذاری از زمستان سال گذشته بهبود یافت و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 3.8 درصد ارتقا یافت و در بهار امسال با افزایش 5.7 درصدی مواجه شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: افزایش سرمایهگذاری با یک وقفه زمانی ثمرات خوب خود را بر تولید و اشتغال و رفاه مردم ظاهر میکند و همه این موفقیتها حاصل استقامت و پایمردی شما مردم قهرمان و شجاع است و حاصل پیروی شما از راهی است که امام حسین و یارانش جان خود را بر سر آن گذاشتند.
طیبنیا گفت: ملتی که حسین و عاشورا دارد نه ذلت میپذیرد و نه ناامید میشود و حتی بعد از سختترین امتحانها به فردای بهتر و سعادتمند امیدوار است و در راه آن میکوشد.
وی افزود: شما مردم نشان دادهاید که پیروان راستین برای سالار و سید شهیدان هستید و خداوند این را بیپاسخ نمیگذارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: خدمتگزاران شما در دولت تدبیر و امید دوشادوش شما تلاش میکنند تا ایرانی را بسازد که سرآمد منطقه و الگویی برای همه مردم جهان باشد.
طیبنیا بیان تصریح کرد: مردم و دولت ایران در پی گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با جهان است و ما میخواهیم ثبات و آرامش در منطق حکمفرما باشد و از این مسیر است که رفاه اقتصادی مردم تأمین میشود.
وی افزود: دولت تدبیر و امید با پیام صلح و مودت که اساس حرکت انبیا و ائمه معصومین است با دنیا صحبت میکند و در موقعیت کنونی تلاش ما این است که با گفتگو منافع و حقوق مردم را استیفا کنیم و در این مسیر استوار هستیم و به همان اندازه در مواجهه با زورگوییها استواریم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور تصریح کرد: تعامل بدون استقامت و استقامت بدون تعامل راه به جایی نخواهد برد و تنها تعامل عزتمندانه است که ما را به فردای روشن خواهد رساند و بحمدالله امروز افق روشنی فراروی ایرانیان در پرتو تبعیت از راه و روش اباعبدالله الحسین به دست آمده است.