یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت باید در انتخاب مجریان خود دقت لازم را انجام دهد زیرا اولین قدم در زمینه مبارزه با فساد اقتصادی مباحث فرهنگی مجریان قانون است.
آلبرت بغزیان در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به مواردی که موجب ایجاد فساد اقتصادی در کشور می شود گفت:اولین مورد وجود رانت هایی است که برای برخی از افراد وجود دارد و از این رانت ها سوءاستفاده می کنند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نکته بعد در ایجاد فساد اقتصادی اعتقاد و تعهد مجریان نسبت به کاری است که انجام می دهند.
وی تصریح کرد: مسئولان کشور باید معتقد و اخلاق حرفه ای را رعایت کنند اما متاسفانه برخی از مسئولان اجرایی در رده های میانی چنین روحیه ای را ندارند که فساد اقتصادی معمولا از مسئولان رده پایین آغاز و به رده های بالا کشیده می شود.
بغزیان خاطرنشان کرد: در برخی از موارد افرادی که توان انجام فساد اقتصادی را ندارند از مسئولان بالادست خود تبعیت می کنند و با یافتن راه های میان بر از ناشی از خلاءهای قانونی است دست به فساد اقتصادی می زنند که در اکثر موارد نیز این کار با کمک مسئولان بالادست انجام می شود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد عدم آگاهی نیز در مورد انجام فساد اقتصادی دخیل است خاطرنشان کرد: در برخی از موارد فعالیتهایی که به عنوان فساد اقتصادی مطرح است به علت عدم آگاهی مسئولان رده میانی است که باید در این مورد نیز اموزش های لازم توسط دستگاه های نظارتی انجام پذیرد.
وی ادامه داد:در اکثر موارد کارمندان تنها گرفتن رشوه را فساد اقتصادی می دانند در صورتی که رشوه تنها یکی از مصادیق فساد اقتصادی است و در برخی از مواقع فساد اقتصادی به جایی می رسد که امنیت نظام را به مخاطره می اندازد.
بغزیان با اشاره به رفتار قوه قضائیه در پرونده فساد بزرگ بانکی گفت: خوشبختانه قوه قضائیه باجدیت وارد موضوع شد که این امر موجب می شود تا از فساد های دیگر جلوگیری شود اما متاسفانه در این روزها خبرهایی به گوش می رسد که قرار است در احکام تجدید نظر شود بنابراین باید گفت رفتار دوگانه در صورت بروز، موجب روز فساد های آتی خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به وظیفه مجلس و قوه قضائیه و قوه مجریه گفت: مجلس تنها وظیفه قانون گذاری دارد بنابراین در وهله اول قوه مجریه موظف است مسیر بروز فساد اقتصادی را تشخیص و به قوه مقننه معرفی کند تا از طریق وضع و یا حذف قوانین دست وپاگیر از بروز فساد جلوگیری شود.
وی گفت: در چنین شرایطی قوه مجریه نیز وظیفه دارد مسئولانی را برای انجام کارهای خود انتخاب کند که در کنار دانش تعهد کاری و مذهبی داشته باشند.
بغزیان با اشاره به وظیفه قوه قظائیه و سایر دستگاه های نظارتی گفت: پس از انتخاب افراد متعهد دستگاه های نظارتی نیز وظیفه دارند تا امور کاری این افراد را به طور دقیق بررسی کند تا در جریان مدت زمانی که در راس کار قرار دارند خطایی را مرتکب نشوند.