کد خبر:
55547
تاریخ انتشار: 17 اسفند 1392 - 16:26
اتاق نیوز- چند سالی است که نمایشگاه های بهاره به یکی از بازارهای ثابت و اصلی خرید شب عید تبدیل شده اند.هر چند این نمایشگاه ها به منظور تامین اقلام موردنیازمردم برپا شده اما همواره با اما و اگرهایی همراه است و مخالفانی دارد.شاید بتوان جدی ترین مخالفان برپایی نمایشگاه های فصلی را مغازه داران و اصناف دانست.بسیاری از مغازه داران متفق القول اند که برپایی نمایشگاه ها باعث کسادی بازارآن ها می شود.
این عده معتقدند چنانچه منظور مسئولان توزیع اقلامی مانند مرغ است، لازم نیست که مردم را به نمایشگاهی در فاصله ایی دورتر از شهر که دسترسی مناسبی نیز ندارد، بکشانند در حالی که همیشه این کار توسط مغازه داران و فروشگاه های زنجیره ای انجام می شود.این کار فقط باعث هزینه اضافه رفت و آمد واتلاف وقت شهروندان ،افزایش بار ترافیک و آلودگی هوای شهر می شود.
با وجود تمام مخالفت ها اما این نمایشگاه هر سال برگزار می شود و در آن کالاهای بسیاری اعم از پوشاک، کیف و کفش، خوراکیهای مختلف از جمله آجیل، شکلات و شیرینی، کالاهای اساسی و در برخی موارد حتی میوه، گوشت، مرغ و ماهی همچنین مواد شوینده مورد نیاز خانهتکانی عرضه میشود.
ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار اتاق نیوز با مثبت خواندن فلسفه وجودی نمایشگاه ها که کمک به طبقات پایین جامعه است؛گفت :اما متاسفانه شاهد هستیم که در بعضی نمایشگاه ها اجناس بی کیفیت ارایه می شود که این موضوع در شان مردم ما نیست.
وی خاطر نشان کرد: در صورتی که نظارت دقیق وجود داشته باشد و کالاهای خوب و با کیفیت و متناسب با سلایق گوناگون توزیع شود این نمایشگاه ها می توانند به اهداف خود برسند و در قدرت خرید مردم تاثیر گذار باشند. اما اکنون این شرایط وجود ندارد.
نکو با اشاره به این که در این نمایشگاه ها ،قیمت ها باید متناسب با قدرت خرید مردم آن شهر و محله تعریف شده باشد ،اظهار داشت:باید شرایط به گونه ایی باشد که ضعیف ترین اقشارهم قادر به خرید کالاهای متناسب با سلیقه خود باشند که عملا چنین چیزی وجود ندارد و بسیاری مواقع افراد مجبورند کالاهایی را با قیمت ارزان و کیفیت پایین خریداری کنند.
این نماینده مجلس در خصوص مخالفت صنوف با برپایی نمایشگاه های فصلی به خصوص نمایشگاه بهاره اظهار داشت:برپایی نمایشگاه های بهاره هیچ تداخلی با کار صنوف ندارد و بر عکس ادعاهای مطرح شده مشکلی در کاسبی آن ها ایجاد نمی کند.اما بهتر آن است که دولت به جای برپایی نمایشگاه با دادن امتیازاتی خاصی به اصناف کالاهای مورد نیاز مردم را در محله ها و فروشگاه های محلی عرضه کند تا مردم مجبور نشوند وقت و هزینه ای هم برای رفت و آمد پرداخت کنند.
نکو یکی از ایرادهای مهم نمایشگاه ها را موقتی بودن آن برشمرد و گفت:این موقتی بودن باعث می شود تا فروشندگان تعهدی به مشتریان خود نداشته باشد و این فرصت را پیدا می کنند تا کالای نا مرغوب به مشتری ارایه کنند.اما چنانچه شرایط لازم را مهیا کرده و کار توزیع به فروشگاه ها و مغازه های محلی سپرده شود، مشتریان با اطمینان بیشتری اقدام به خرید می کنند.
به گفته مسوولان استقبال از نمایشگاه بهاره از همان روز نخست بیش از حد انتظار آنها بود.اما این استقبال بیشتر ناشی از وضعیت اقتصادی شهروندان است . به خصوص در سال های اخیر وضعیت اقتصادی شهروندان به گونه ایی دستخوش تغییرات شده است که بسیاری از مردم ترجیح میدهند نیازهایشان را از این دست نمایشگاهها تامین کنند. همچنین افزایش قیمت بسیاری از کالاهای اساسی و پوشاک در واحدهای صنفی سطح شهر، مردم را به خرید از این نمایشگاه ها سوق می دهد.بنابراین نباید این استقبال را به حساب کیفیت و خوبی نمایشگاه گذاشت.
یکی از ایراداتی که براین نمایشگاه گرفته می شود؛ عرضه اجناس چینی است.عده ایی معتقدند این نمایشگاه به محلی برای عرضه کالاهای بی کیفیت چینی تبدیل شده است.از سوی دیگر غرفه داران کالاهای در انبار مانده و بنجل خود را برای فروش به نمایشگاه می آورند. نکو در این باره گفت:فروش کالاهای بی کیفیت چینی در واقع یک نوع بی حرمتی به تولید کننده داخلی است وگمرک کشور باید به منظور جلوگیری از ورود این نوع کالاها به داخل ،شدت عمل بیشتری به خرج دهد.
البته رئیس اتاق اصناف در این خصوص نظر دیگری دارد.وی در جمع خبرنگاران اظهار داشت:هیچ کالای چینی در نمایشگاه وجود ندارد و اگر بازدیدکنندگان یا بازرسان، در غرفهای کالای چینی مشاهده کنند، آن غرفه تعطیل خواهد شد.
در مجموع علی رغم حجم تبلیغات گسترده برپایی نمایشگاهها در کل کشور نمی توان نمره قابل قبولی به شیوه برگزاری آنها داد. اما با وجود تمام کاستی ها و گاه نارضایتی ها امسال هم فروشگاه بهاره برگزارشد و بسیاری از شهروندان برای خرید مایحتاج موردنیازخود به خصوص در زمینه مواد غذایی به سوی این فروشگاه ها روانه شدند.