تعدادی از بازیکنان و اعضای کادر فنی و حتی سرمربی تیم پرسپولیس به کرونا مبتلا شدهاند و برخی از آنها در تمرینات یا مسابقات حضور نداشتند. رضا درویش، مدیرعامل باشگاه، از ابتلای بیش از ۱۵ بازیکن به یکی از سویههای کرونا خبر داده، هرچند تیم پزشکی هنوز بهطور رسمی شیوع این ویروس را تأیید نکرده است.
سویه نگرانکنندهای در جهان شناسایی نشده
در واکنش به ادعای شیوع سویه جدید کرونا در تیم فوتبال پرسپولیس، دکتر عباس مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، اعلام کرد که تاکنون هیچ نمونهای از بازیکنان این تیم برای بررسی به آزمایشگاههای مرجع مانند انستیتو پاستور ایران یا آزمایشگاه ملی آنفلوانزا ارسال نشده است. همچنین استعلام از دانشگاههای علوم پزشکی تهران نیز نشان داد که آنها در جریان تهیه یا ارسال نمونهای از تیم پرسپولیس نبودهاند. او در ادامه با اشاره به وضعیت جهانی ویروس کرونا گفت: طی ماههای اخیر، هیچگونه سویه نگرانکنندهای شناسایی نشده است. در حال حاضر، زیرسویه LP.۸.۱ از خانواده اُمیکرون که از JN.۱ مشتق شده، در حال گسترش است، اما شواهدی مبنی بر افزایش شدت بیماری ناشی از آن وجود ندارد. این زیرسویه در دسته «سویههای تحت رصد» سازمان جهانی بهداشت قرار دارد. آنفلوانزا (۱۲ درصد)، رینوویروس (۹ درصد)، ویروس RSV (۹ درصد) و کووید-۱۹ (۱.۸ درصد) شایعترین ویروسهای در گردش در اسفند ۱۴۰۳ بودهاند.
بیماران درگیر آنفولانزا هستند
دکتر مینو محرز متخص بیماریهای عفونی در گفتگو با روزنامه اینترنتی فراز میگوید: «اغلب بیمارانی که در روزهای گذشته بستری شدند درگیر آنفولانزا بودند و کووید نبود. من اطلاع ندارم که اعضای تیم پرسپولیس آیا در جریان سفر درگیر کرونا شدهاند یا نه. الان در دبی آن ویروسی که قبلا در چین شیوع پیدا کرده بود، شیوع یافته است و چند مورد از بیمارهای ایرانی با من تماس گرفته اند و تست متاپنوموویروس (HMPV) آنها مثبت بوده است. مسافرت به دبی بسیار زیاد است و ایرانیان زیادی نیز به این کشور سفر میکنند. ممکن است بیمارها درگیر این ویروس نیز باشند.»
متاپنوموویروس انسانی، ویروسی تنفسی است که علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوانزا دارد و معمولاً در فصول زمستان و بهار شایع میشود. علائم شایع این ویروس، سرفه، آبریزش بینی، گلودرد و تب است و در موارد شدیدتر علائمی مانند خسخس سینه، دشواری در تنفس و تشدید آسم را دارد. گروههای در معرض خطر این بیماری، کودکان خردسال، سالمندان، افرادی با سیستم ایمنی ضعیف. هستند. در حال حاضر، هیچ واکسن یا درمان ضدویروسی خاصی برای HMPV وجود ندارد و درمان آن با مدیریت علائم بیماری انجام میشود.