Performancing Metrics

اعتماد به جوانان؛ راهکار حفظ نخبگان و پیشرفت علم‌وفناوری | اتاق خبر
کد خبر: 464358
تاریخ انتشار: 15 فروردین 1404 - 19:34
دکتر رضا عامری |رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران و دبیر جشنواره|

یقیناً برگزاری این جشنواره در حوزه علوم‌پایه کار بدیع و پرارزشی است. چرا که بیش‌تر سیاست‌گذاران و دست‌اندرکاران به حوزه‌های مهندسی خیلی علاقمند هستند و آ‌ن‌هایی هم که در حوزه‌های علوم‌انسانی فعالیت می‌کنند، اذعان دارند که واقعاً علوم‌پایه برای توسعه
در سایر علوم، نقش اساسی و بنیادی دارد.
هدف این جشنواره این است که جوانان بتوانند ایده‌های خود را با محوریت دو حوزه کلیدی محیط‌زیست و هوش‌مصنوعی تبدیل به محصول و ثروت کنند.
ابتدا به وضعیت علوم‌پایه و نقش آن در زندگی مردم نگاهی داشته باشیم و به این مسائل مطرح بین مردم توجه کنیم که اصولاً علوم‌پایه چیست؟ و چرا باید از آن حمایت کنیم؟ و چرا باید در حوزه علوم‌پایه سرمایه‌گذاری کنیم؟
علوم پایه برای پاسخگویی به کنجکاوی‌های شخصی یا گروهی افراد است که می‌خواهند
در کنج آزمایشگاه‌ها به پاسخ سؤالات خود برسند.
علوم پایه نقش بی‌بدیلی در پیشرفت علم و فناوری و کمک به سایر حوزه‌ها دارد که همه ما با نمونه‌های بسیاری از آن آشنا هستیم.
فناوری‌هایی که در یک قرن جدید در حوزه‌های مختلف متولد شده است، اساس و شالوده آن‌ها در حوزه علوم‌پایه بوده است.درباره تأثیر علوم‌پایه بر فناوری و نوآوری، باید به شش مورد اشاره کرد:
1- وظیفه اصلی علوم‌پایه، پیشرفت و خلق علم جدید است که به طراحی‌های مهندسی و فراهم‌کردن ابزار و تکنیک‌های حوزه‌های مختلف منجر می‌شود.
2- علوم پایه منبع ابزارها و تکنیک‌هایی است که برای کارآمد کردن پایگاه دانش و ارزیابی‌ها
از آن استفاده می‌شود.
3- علوم پایه ابزار پژوهش است که با تکنیک‌های آزمایشگاهی و روش‌های تحلیلی کمک می‌کند که در پژوهش‌هایی که به تولیدات صنعتی و اصلاح الگوها منتهی می‌شود، از آن استفاده شود.
4- عمل به پژوهش است؛ منبعی برای توصیف و جذب مهارت‌های مختلف است تا پژوهشگران را به خود جذب کند.
5- ایجاد پایگاه دانش است که به علوم
و فرآیندها در ارزیابی فناوری‌ها کمک می‌کند.
6- پایگاه دانشی است که راهبردهای کارآمدتر پژوهش را در فناوری و نوآوری رقم می‌زند.
کاری که بنیاد علم و فناوری جمیلی انجام داد، یک الگوی بسیار خوب در جامعه است. در سراسر دنیا‌، دانشگاه‌ها بیش‌تر پایه مردمی دارند، یعنی بهترین راه‌‌حل برای حفظ نخبگان، اندیشمندان و فرهیختگان در داخل کشور این است که به میدان دادن به آن‌ها، در شرایط واقعی حمایت شود‌.
کاری که این جشنواره در مقیاس کوچکی انجام می‌دهد، واقعاً تمرین برای آینده بزرگ است که به جوانان خود اعتماد شود و جوانان را باور کنید و تا جایی که امکان دارد از آن‌ها حمایت شود تا بتوانند از دانشی استفاده کنند که در دانشگاه‌ها فراگرفته‌اند و آن‌ها را به محصولی تبدیل کنند که در جامعه به‌کار گرفته شود.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید