Performancing Metrics

مرجعیت علمی و مرزهای دانش جامعه | اتاق خبر
کد خبر: 464351
تاریخ انتشار: 15 فروردین 1404 - 18:35
دکتر سید محمود رضا آقامیری | رئیس دانشگاه شهید بهشتی و عضو شورای سیاست گذاری جشنواره|

بحث درباره جوان و جوانی و مباحث مربوط به علوم پایه، یعنی اندیشیدن درباره مهم‌ترین مشکلی که امروزه کل جوامع علمی جهان با آن مواجه است.
لازمه هر حرکت و رشدی، دراختیار داشتن چند ابزار است تا بتوان یک ایده را به معرض ظهور رساند:
اولین ابزار، اراده است که خوشبختانه جوانان ما اراده کرده‌اند تا کارهای بزرگ انجام دهند؛ دومین ابزار، توجه به زمینه و موقعیت خاص است و سومین ابزار، تلاش برای رسیدن به بالندگی در آن زمینه خاص است. همه این ابزارها به یک قدرت و توان نیاز دارد تا بتوان از آن نتیجه خوبی کسب کرد و آن قوه جوانی است. یکی از عللی که باعث شد کشور امروزه در پدیده‌ها و علوم نوظهور مانند نانو رشد داشته باشد، حضور و ورود جوانان به این مباحث است، نیروی جوان و حضور جوانان ما مخصوصاً در بیست و پنج سال گذشته در کشور معجزه کرده است.همین رشد و درخشش خوب استعداد جوانان ما باعث‌شده بسیاری از کشور‌ها به مهاجرت‌پذیری جوانان ایران گرایش یابند و این موضوع نقطه نگران‌کننده است، اما نقطه امید این است که جوانان محقق ما امروز کارهای شایسته‌ای انجام داده‌اند.این جشنواره یک حرکت مقدس و یک حرکت زیباست؛ به این دلیل که برای جوانان ارزش قائل‌شده و شرایطی را برای دیده‌شدن ایده‌های آن‌ها ایجاد کرده است.
علوم‌پایه یکی از موضوعات مهمی است که امروز باید در آن سرمایه‌گذاری شود که خوشبختانه در کشور در چند سال اخیر، به‌طور جدی اقداماتی در این زمینه انجام شده است؛ باید اذعان داشت که بدون توجه به علوم‌پایه، مهندسی، شیمی و بیوشیمی پیشرفت خاصی به‌دست نخواهد آمد. یعنی اگر علوم‌پایه نباشد، مباحث معروف فنی و مهندسی و حتی علوم‌رفتاری دچار مشکل خواهد شد، لذا بحث درباره علوم‌پایه از مباحث ضروری جامعه، تعیین‌کننده مرجعیت علمی و مرزهای دانش هر جامعه است.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید