معلمان با ادغام فناوری در برنامههای درسی موجود، به جای استفاده از آن صرفاً به عنوان ابزاری برای مدیریت بحران، میتوانند از یادگیری آنلاین به عنوان یک ابزار آموزشی قدرتمند استفاده کنند.
استفاده مؤثر از ابزارهای یادگیری دیجیتال در کلاسهای درس میتواند تعامل دانشآموزان را افزایش دهد، به معلمان در بهبود طرحهای درس خود کمک کند و یادگیری شخصیشده را تسهیل کند. همچنین به دانشآموزان کمک میکند تا مهارتهای ضروری قرن بیست و یکم را بسازند.
کلاسهای درس مجازی، ویدیو، واقعیت افزوده (AR)، رباتها و سایر ابزارهای فناوری نه تنها میتوانند کلاس را پر جنب و جوشتر کنند، بلکه میتوانند محیطهای یادگیری فراگیرتری ایجاد کنند که همکاری و کنجکاوی را پرورش میدهند و معلمان را قادر میسازند تا دادههایی را در مورد عملکرد دانشآموزان جمعآوری کنند.
با این حال، مهم است که توجه داشته باشیم که فناوری ابزاری است که در آموزش استفاده میشود و نه هدفی در خود. وعده فناوری آموزشی در کاری است که مربیان با آن انجام میدهند و نحوه استفاده از آن برای بهترین حمایت از نیازهای دانشآموزانشان.
چالشهای فناوری آموزشی
۹۲ درصد از معلمان تأثیر فناوری در آموزش را درک میکنند. ۵۹ درصد از دانشآموزان راهنمایی میگویند که ابزارهای آموزشی دیجیتال به آنها در نمرات و نمرات آزمونشان کمک کرده است. این ابزارها آنقدر محبوب شدهاند که پیشبینی میشود بازار فناوری آموزشی تا سال ۲۰۲۵ به ۳۴۲ میلیارد دلار گسترش یابد.
با این حال، فناوری آموزشی چالشهایی دارد، به ویژه وقتی صحبت از اجرا و استفاده از آن میشود. برای مثال، علیرغم علاقه روزافزون به استفاده از AR، هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نوظهور. کمتر از ۱۰ درصد از مدارس گزارش دادهاند که این ابزارها را در کلاسهای درس خود دارند. نگرانیهای اضافی شامل زمان بیش از حد صفحه نمایش، اثربخشی معلمان در استفاده از فناوری و نگرانیها در مورد برابری فناوری است.
موضوع محتوا که به طور برجسته از بحران کووید-۱۹ برخاسته است، مورد توجه است. مربیان باید بتوانند محتوای آموزشی آنلاین را توسعه دهند و در مورد آن اظهار نظر کنند، به ویژه برای تشویق دانشآموزان به بررسی یک موضوع از دیدگاههای مختلف. اقدامات فوری انجام شده در طول این بحران، زمان کافی برای این کار را فراهم نکرد. دسترسی یک نگرانی اضافی است - برای مثال، هر منطقه مدرسه منابعی برای تهیه لپتاپ برای دانشآموزان ندارد و اتصال به اینترنت میتواند در خانهها غیرقابل اعتماد باشد.
علاوه بر این، در حالی که برخی از دانشآموزان در محیطهای آموزش آنلاین پیشرفت میکنند، برخی دیگر به دلایل مختلف، از جمله منابع پشتیبانی، عقب میمانند. برای مثال، دانشآموزی که از قبل در محیطهای حضوری با مشکل مواجه بود، ممکن است در وضعیت فعلی حتی بیشتر با مشکل مواجه شود. این دانشآموزان ممکن است به منابعی تکیه کرده باشند که دیگر در خانههای خود ندارند.
با این حال، همانطور که مطالعات نشان داده است، اکثر دانشآموزان معمولاً هنگام داشتن منابع، اعتماد به نفس خود را در استفاده از آموزش آنلاین نشان میدهند. با این حال، آموزش آنلاین ممکن است چالشهایی را برای معلمان، به ویژه در مکانهایی که این امر هنجار نبوده است، ایجاد کند. علیرغم چالشها و نگرانیها، توجه به مزایای فناوری در آموزش، از جمله افزایش همکاری و ارتباط، بهبود کیفیت آموزش و درسهای جذاب که به جرقه تخیل و جستجوی دانش در دانشآموزان کمک میکند، مهم است.
مزایای فناوری در آموزش
معلمان میخواهند عملکرد دانشآموزان را بهبود بخشند و فناوری میتواند به آنها در رسیدن به این هدف کمک کند. برای کاهش چالشها، مدیران باید به معلمان کمک کنند تا صلاحیتهای لازم برای افزایش یادگیری دانشآموزان از طریق فناوری را به دست آورند. علاوه بر این، فناوری در کلاس درس باید کار معلمان را آسانتر کند بدون اینکه زمان اضافی به روز آنها اضافه کند.
فناوری اطلاعات آسان در دسترس، یادگیری سریع و فرصتهای سرگرمکننده برای تمرین آنچه یاد میگیرند را برای دانشآموزان فراهم میکند. این دانشآموزان را قادر میسازد تا موضوعات جدید را کشف کنند و درک خود را از مفاهیم دشوار، به ویژه در STEM، عمیقتر کنند. از طریق استفاده از فناوری در داخل و خارج از کلاس درس، دانشآموزان میتوانند مهارتهای فنی قرن بیست و یکم لازم برای مشاغل آینده را به دست آورند.
با این حال، کودکان با راهنمایی مؤثرتر یاد میگیرند. مجمع جهانی اقتصاد گزارش میدهد که در حالی که فناوری میتواند به دانشآموزان جوان کمک کند تا از طریق بازی، برای مثال، یاد بگیرند و دانش کسب کنند، شواهد نشان میدهد که یادگیری از طریق راهنمایی یک بزرگسال، مانند معلم، مؤثرتر است.
رهبران و مدیران باید بررسی کنند که اعضای هیئت علمی آنها از نظر درک فضاهای آنلاین کجا هستند. آنها میتوانند از درسهای آموخته شده در طول این زمان disrupt، راهحلهایی را اکنون برای آینده اجرا کنند. برای مثال، مدیران میتوانند به معلمان یک یا دو هفته فرصت دهند تا با دقت در مورد چگونگی تدریس دورههایی که قبلاً آنلاین نبودهاند، فکر کنند. علاوه بر بررسی راهحلها، انعطافپذیری در طول این اوقات سخت از اهمیت بالایی برخوردار است. در زیر نمونههایی از اهمیت فناوری در آموزش و مزایایی که برای دانشآموزان و معلمان ارائه میدهد، آورده شده است.
افزایش همکاری و ارتباط
فناوری آموزشی میتواند همکاری را تقویت کند. نه تنها معلمان میتوانند در طول دروس با دانشآموزان درگیر شوند، بلکه دانشآموزان نیز میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. دانشآموزان از طریق دروس آنلاین و بازیهای یادگیری، با هم کار میکنند تا مشکلات را حل کنند. در فعالیتهای مشارکتی، دانشآموزان میتوانند افکار و ایدههای خود را به اشتراک بگذارند و از یکدیگر حمایت کنند. در عین حال، فناوری امکان تعامل فردی با معلمان را فراهم میکند. دانشآموزان میتوانند سؤالات مربوط به کلاس را بپرسند و کمک بیشتری در مورد موضوعاتی که درک آنها دشوار است، بخواهند. در خانه، دانشآموزان میتوانند تکالیف خود را آپلود کنند و معلمان میتوانند با استفاده از لپتاپهای خود به تکالیف تکمیل شده دسترسی داشته باشند و آنها را مشاهده کنند.
فرصتهای یادگیری شخصیشده
فناوری دسترسی ۲۴ ساعته به منابع آموزشی را فراهم میکند. کلاسها میتوانند به طور کامل آنلاین از طریق استفاده از لپتاپ یا دستگاه تلفن همراه برگزار شوند. نسخههای ترکیبی یادگیری، استفاده از فناوری را از هر کجا با جلسات منظم کلاس حضوری ترکیب میکنند. در هر دو سناریو، استفاده از فناوری برای تطبیق طرحهای یادگیری برای هر دانشآموز امکانپذیر است. معلمان میتوانند درسهایی را بر اساس علایق و نقاط قوت دانشآموزان ایجاد کنند. یکی از مزایای اضافه این است که دانشآموزان میتوانند با سرعت خود یاد بگیرند. هنگامی که آنها نیاز به بررسی مطالب کلاس برای درک بهتر مفاهیم ضروری دارند، دانشآموزان میتوانند ویدیوها را در طرح درس بررسی کنند. دادههای تولید شده از طریق این فعالیتهای آنلاین، معلمان را قادر میسازد تا ببینند کدام دانشآموزان با موضوعات خاصی مشکل داشتهاند و کمک و پشتیبانی بیشتری ارائه دهند.
کنجکاوی ناشی از محتوای جذاب
معلمان از طریق محتوای جذاب و آموزشی میتوانند کنجکاوی را در کودکان برانگیزند و کنجکاوی آنها را تقویت کنند، که تحقیقات میگوید با موفقیت تحصیلی ارتباط دارد. کنجکاوی به دانشآموزان کمک میکند تا درک بهتری از مفاهیم ریاضی و خواندن داشته باشند. ایجاد محتوای جذاب میتواند شامل استفاده از AR، ویدیوها یا پادکستها باشد. برای مثال، هنگام ارسال تکالیف، دانشآموزان میتوانند ویدیوها را قرار دهند یا با دانشآموزان از سراسر جهان تعامل داشته باشند.