خدیجه غبیشاوی: به گزارش العربیه، پس از اعلام سازمان بنادر زمینی و دریایی سوریه مبنی بر ممنوعیت واردات کالاهای ایرانی، روسی و اسرائیلی به این کشور، طی ساعتهای گذشته فضای سردرگمی میان سوریها در شبکههای اجتماعی حاکم شده است.
در حالی که عصر دیروز یک اکانت رسمی وابسته به سازمان بنادر در تلگرام بخشنامهای مبنی بر این ممنوعیت منتشر کرد، مازن علوش مدیر روابط سازمان گذرگاهها در بیانیههای مطبوعاتی این موضوع را تکذیب کرد.
از سویی، برخی از فعالان سوری نیز عنوان کردند که اخبار منتشر شده مبنی بر ممانعت از ورود کالاهای ایرانی، اسرائیلی و روسی به خاک سوریه و توقیف آنها، علیرغم تایید سازمان بنادر صحت ندارد.
دریای انتقادات
پس از انتشار اخبار ضد و نقیضی از ممنوعیت ورود کالاهای ایران، روسیه و اسرائیلی به خاک سوریه، موجی از اظهارنظرها و دریایی از انتقادات از سوی سوریها به راه افتاده است. در حالی که برخی از کاربران مجازی سوری نسبت به عدم انتشار اخبار صحیح در این زمینه انتقاد کردند، عدهای نیز با تعجب این سوال را مطرح کردند که چرا تصمیمات به صورت شفاف از طریق رسانههای رسمی منتشر نمیشود.
ازسوی دیگر، در حالی که برخی کاربران سوری توییتر خواستار ممنوعیت کامل ورود کالاهای روسی و ایرانی به این کشور شدند. یکی از طنزپردازان حاضر نیز با انتشار توییتی خواستار ممنوعیت واردات محصولات چینی نیز شد!
نکته قابل توجه اینکه تصمیم مربوط به ممنوعیت ورود کالاهای اسرائیلی به سوریه به دلیل «وضعیت جنگی» بین دو کشور چندین دهه است که وجود دارد و سالهاست که کالاهای اسرائیلی وارد سوریه نشده است.
آخرین محموله کالاهای ایرانی نیز در تاریخ ۸ دسامبر پیش از سقوط بشار اسد، وارد سوریه شده بود. اما از آن تاریخ تاکنون هیچ کالا و مسافری از ایران وارد خاک سوریه نشده است. این در حالی است که روابط دمشق و تهران پس از سقوط حکومت اسد هنوز سرد است و همین امر در مورد روابط با روسیه نیز صدق میکند، ایران و روسیه در طول سالهای گذشته از حکومت اسد حمایت میکردند.
اجناس ترک درجه ۳
العربیه همچنین مینویسد: از زمان سقوط دولت اسد، کالاهای ترکیه شامل مواد غذایی، پوشاک، کالاهای برقی و ... به شکل قابل توجهی وارد بازارهای سوریه شدند. در ابتدا کالاهای ترکیه به طور گسترده از سوی بازارهای سوریه پذیرفته شدند، اما وقتی فهمیدند که این کالاها درجه ۳ هستند، ماجرا تغییر کرد. منابع آگاه به العربیه گفتند که کالاهای ترکیه هم اکنون در بازارهای سوریه به عنوان کالاهای نامطلوب شناخته میشوند.