Performancing Metrics

ماندن‌گروسی و غرب در جاده خاکی | اتاق خبر
کد خبر: 463236
تاریخ انتشار: 28 آذر 1403 - 19:01
مواضع گروسی درباره برجام و نیز رفتار غربی‌ها در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه 2231 نشان می‌دهد که آنها هیچ رویکردی به مذاکره و توافق ندارند و همچنان در تصور باج‌خواهی از ایران هستند.
معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه در واکنش به ادعای رافائل گروسی گفت: نیت خوانی مبتنی بر سناریوهای فرضی جزو وظایف مدیرکل آژانس نبوده و خلاف متن و روح اساسنامه آژانس است.
معاون حقوقی و بین الملل وزارت خارجه صبح امروز چهارشنبه ۲۸ آذر به تازه ترین ادعای مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی واکنش نشان داد.کاظم غریب آبادی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: (رافائل) گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در مصاحبه با خبرگزاری ایتالیایی «ای ان اس ای» گفته است: «ایران اورانیوم را نزدیک به سطح نظامی غنی می کند و به سرعت به سمت یک کشور هسته ای (کشور دارنده) حرکت می‌کند. برجام دیگر موضوعیت ندارد و تفاهم جدیدی برای در نظر گرفتن واقعیات برنامه هسته ای ایران، نیاز است.»اول، انتظار می‌رود مدیرکل یک سازمان تخصصی مبتنی بر واقعیات و گزارش‌های فنی بازرسان آژانس صحبت کند. نیت خوانی مبتنی بر سناریوهای فرضی جزو وظایف مدیرکل نبوده و خلاف متن و روح اساسنامه آژانس است.دوم، توسعه برنامه هسته ای ایران منطبق با نیازهای فنی است و کاملا تحت نظارت‌های پادمانی آژانس انجام می‌شود.سوم، احترام به تصمیمات و سیاست های کشورها در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای، شامل چرخه سوخت (غنی سازی)، در اسناد مرتبط بین المللی به رسمیت شناخته شده و این اظهارات مدیرکل که با چاشنی سیاسی درآمیخته، نمی تواند این واقعیات را نادیده بگیرد.چهارم، برنامه غنی سازی ایران، اهداف نظامی ندارد. درخصوص سطح غنی سازی نیز باید توجه داشت که غنی‌سازی مادامی که تحت نظارت آژانس باشد و از اهداف صلح‌آمیز منحرف نشود، محدودیتی طبق معاهده عدم اشاعه ندارد. اظهارات مدیرکل، تعرض آشکار به حقوق کشورها در ایجاد آستانه تصنعی در سطح غنی سازی برای اهداف صلح آمیز، تعمیق تبعیض های دیگر در نظام عدم اشاعه است.
پنجم و نهایت این که آن چیزی که در اظهارات گروسی هیچ وقت به آن اشاره نشده است، علت اصلی وضع موجود است که همانا عدم اجرای تعهدات طرف‌های مقابل تحت برجام و خروج یکجانبه آمریکا از آن بود. عدم اشاره به این موضوع در اقدامی جانبدارانه، اعتماد جامعه بین المللی را به نهادهای ملل متحد در تبیین درست واقعیات از سوی عالی ترین مقام های مرتبط، مخدوش می سازد.
در این میان  سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان بار دیگر اتهامات واهی خود را علیه ایران تکرار کرده و مدعی شدند که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران به «سطوح بی‌سابقه‌ای» رسیده است. تروئیکای اروپایی سه‌شنبه در بیانیه مشترکی پیش از نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره برنامه هسته‌ای ایران گفتند که تهران باید «تشدید اقدامات هسته‌ای را معکوس کند.»
«جیمز کاریوکی» سفیر و معاون نمایندگی انگلس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و اجری برجام بدون اشاره به بدعهدی آمریکا و اروپا در اجرای توافق هسته ای ایران گفت: «ایران به توسعه برنامه هسته ای خود در سطوحی ادامه می دهد که فاقد هرگونه توجیه غیرنظامی معتبر است و ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در حال حاضر بیش از ۳۲ برابر محدودیت های برجام است.»این دیپلمات انگلیسی ادامه داد: در ۶ دسامبر آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران میزان تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصدی خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده که اکنون تقریباً پنج برابر بیشتر از یک ماه پیش است.
سفیر و نماینده دائم روسیه در شورای امنیت سازمان ملل، با انتقاد از رویکرد آمریکا و اروپا در قبال برجام، گفت:  تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه محکوم به شکست است. رابرت وود سفیر و معاون نمایندگی ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام با تکرار ادعاهای کشورش درباره فعالیت های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران افزود:«ایران همچنان به درگیری و بی‌ثباتی در خاورمیانه و سایر بخش‌های جهان دامن می‌زند و فعالیت‌های هسته‌ای آن همچنان نگران‌کننده است.»«استاوروس لامبرینیدیس» نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و اجری برجام مدعی شد: اطمینان یافتن درباره ماهیت هسته‌ای ایران و جلوگیری از هسته‌ای شدن تهران، اولویت برای اتحادیه اروپا است. امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل  در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و اجرای برجام گفت: ایران هرگونه تهدید مربوط به استفاده از سازوکار موسوم به «اسنپ‌بک» توسط تروئیکای اروپایی را قویاً رد می‌کند.سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام افزود: اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه و انگلیس از اقدامات سازنده ایران استقبال و مذاکرات جدید با ایران برگزار کردند.
در ادامه رویکرد خصمانه علیه ایران قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که هر ساله علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود، روز سه شنبه به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد اما آرای موافقان باز هم کمتر از آرای مخالف و ممتنع بود. این قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا در مجمع عمومی سازمان ملل فقط ۸۰ رای موافق کسب کرد. این قطعنامه ۲۷ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع کسب کرد که در مجمع آرای مخالف و ممتنع بیش از موافقان آن بود.مشاور امنیت ملی آمریکا ادعاهایی درباره جایگاه ایران در منطقه و تضعیف محور مقاومت در نتیجه حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه مطرح کرد. «جیک سالیوان» مدعی شد: آیا در حال حاضر فرصت بزرگی وجود دارد؟ قطعاً. امکان یک خاورمیانه با ثبات‌تر و یکپارچه که در آن دوستان ما قوی‌تر و دشمنان ما ضعیف‌تر هستند. این، واقعی است و در واقع، ایران در ضعیف‌ترین نقطه خود در دهه‌های اخیر، در حافظه مدرن قرار دارد.
 

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید