به گزارش اتاق خبر به نقل از خبرگزاری تاس، طبق گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA)، قیمت اقلام غذایی اساسی در نوار غزه بیش از ده برابر شده است.
سازمان برنامه جهانی غذا (WFP) اعلام کرده که قیمت اقلام غذایی اساسی نسبت به دوران پیش از جنگ اسرائیل بیش از ۱۰۰۰ درصد افزایش داشته است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در گزارش خود هشدار داد که نانواییهای مناطق مرکزی غزه به دلیل کمبود آرد و سوخت، هر از گاهی تعطیل و بازگشایی میشوند.
نان که تنها غذای قابل دسترس بسیاری از خانوادهها در غزه است، نقشی بسیار حیاتی برای مردم این منطقه دارد.
در شمال فلسطین، از جمله شهر غزه، کمبود شدید گاز، خانوادهها را مجبور به استفاده از زباله برای سوخت کرده است. این موضوع خطر ابتلا به عفونتهای تنفسی را افزایش میدهد، در حالی که خدمات بهداشتی نیز بهشدت محدود شده است.
با گذشت بیش از یک سال از آغاز جنگ فلسطین که به گفته مقامات محلی بیش از ۴۵۰۰۰ کشته برجای گذاشته است، اقتصاد این منطقه کاملاً ویران شده است به طوری که طی سه ماهه دوم سال جاری میلادی، تولید ناخالص داخلی نوار غزه ۸۶ درصد سقوط کرد.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز نسبت به کمبود شدید دارو، غذا، سرپناه و سوخت در غزه به ویژه در شمال هشدار داده و تأکید کرده است که اسرائیل باید عملیاتهای بشردوستانه را تسهیل کند.
این سازمان وضعیت مردم را در این منطقه "فاجعه بار" توصیف کرد.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقر این سازمان در ژنو گفت: اکنون ۹۰ درصد در چادر زندگی میکنند.
وی گفت: این شرایط آنها را در برابر بیماریهای تنفسی و سایر بیماریها آسیبپذیر میکند، در حالی که انتظار میرود هوای سرد، و همچنین باران و سیل، ناامنی غذایی و سوء تغذیه را در این منطقه تشدید کند.