Performancing Metrics

خرافات ۱۳ صفر برگ برنده خریداران طلا شد! | اتاق خبر
کد خبر: 462569
تاریخ انتشار: 30 مهر 1403 - 15:23
سیزدهم صفر بود که شلوغی بازار خرید طلا نشان داد قدرت خرافات، فضای مجازی و تبلیغات چقدر زیاد است. اما واقعیت تلخ داستان این است: کسانی که روز ۱۳ صفر (۲۹ مردادماه) طلا خریدند امروز به ازای هر یک گرم طلا به ۹۰۰ هزار تومان سود رسیدند. اگرچه خرید طلا در روز سی

 

۲۸ مردادماه، قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار، به سه میلیون و چهارصد و سی و پنج هزار و یکصد تومان بود و امروز هر گرم طلا ۱۸ عیار ارزشی معادل چهار میلیون و سیصد و دو هزار تومان دارد.

حباب داخلی؛ افزایش قیمت جهانی

امروز سکه امامی با افزایش ۲.۱۶ درصدی نسبت به روز قبل، پنجاه و پنج میلیون و چهارصد هزار تومان معامله شد و دلار هم وارد کانال ۶۴ هزار تومان شده است. فعالان بازار طلا، اما از حباب صحبت می‌کنند. آن‌ها می‌گویند: «حباب سکه بالای ۱۲ میلیون تومان برآورد می‌شود. قیمت طلای جهانی در روز جمعه به بالاتر از ۲۷۰۰ دلار در هر اونس رسید. تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، بی ثباتی‌های ناشی از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تسهیل سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی از عوامل بالا رفتن قیمت طلا به حساب می‌آید. برخی تحلیلگران عقیده دارند قیمت طلا طی ۶ تا ۱۲ ماه آینده به ۳۰۰۰ دلار می‌رساند.

در این شرایط خرید و فروش‌ها با ریسک‌های زیادی انجام می‌شود. یکی از فعالین بازار در این باره به فراز می‌گوید: «اگرچه گفته می‌شود قیمت دلار ۶۴ هزار تومان است، اما هیچ فروشنده‌ای حاضر نیست اجناس خود را با این قیمت بفروشد. آن‌ها قیمت‌های بالاتری از دلار را در خرید و فروش‌های خود اعمال می‌کنند. من امروز خودم با دلار ۸۰ هزار تومانی کالایی را خریدم، چون فروشنده به قیمت پایین‌تر رضایت نداد.»

عوامل تاثیرگذار در قیمت سکه

مسعود دانشمند اقتصاددان در این باره به فراز می‌گوید: «هر اونس طلا ۲۷۰۰ دلار است. هر اونس طلا ۳۰ گرم و سکه امامی حدود ۸ گرم است. قیمت سکه در ایران تحت تاثیر چند فاکتور است. فاکتور اول قیمت طلای جهانی است. زمانی که قیمت طلای جهانی بالا می‌رود، قیمت سکه هم افزایش می‌یابد. فاکتور دوم قیمت دلار است. زیرا در دنیا قیمت طلا بر اساس دلار تعیین می‌شود؛ بنابراین زمانی که قیمت دلار در بازار ایران زیاد می‌شود قیمت سکه نیز تغییر می‌کند.

فاکتور سوم هیجانات بازار است؛ وقتی که یک هیجان به هر دلیلی در بازار حادث می‌شود، بازتاب‌های مختلفی دارد. در مرحله اول بازار بورس می‌ریزد، چون سهامداران بازار بورس پول خود را به کالا‌هایی تبدیل می‌کنند که نقدشوندگی آن‌ها راحت‌تر از سهام باشد؛ بنابراین سهام خود را می‌فروشند و با پول آن طلا و دلار می‌خرند. هیجان بازار تقاضای کاذب را ایجاد می‌کند و این تقاضا، خود موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود.»

اگرچه خرافات و باور‌های غلط همیشه نباید مبنای تصمیم‌گیری مالی قرار گیرند، اما کسانی که در سیزدهم صفر با باور به یک سال پرپول طلا خریدند، امروز به لطف افزایش قیمت جهانی طلا و دلار سود قابل‌توجهی کسب کرده‌اند. این رشد، نشان‌دهنده‌ی تأثیر عوامل اقتصادی و سیاسی خارجی است که به‌راحتی می‌تواند بازار‌های داخلی را دستخوش تغییرات سریع کند.

منبع: فرازدیلی
 

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید