به گزارش اتاق خبردکتر حمید امیدوار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به انعقاد تفاهمنامهای با یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه پتروشیمی، افزود: این همکاری در راستای ایجاد شرکتهای دانشبنیان در مجموعه پژوهشگاه مواد و انرژی بوده است.
وی ادامه داد: با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری ما درصدد هستیم تا تعداد شرکتهای دانشبنیان مستقر در این پژوهشگاه را به عدد ۹۰ برسانیم و بر این اساس ۳۰ درصد از این ظرفیت را به حوزه پتروشیمی کارون اختصاص خواهیم داد.
امیدوار، زمینه دیگر همکاری این پژوهشگاه با این شرکت بزرگ پتروشیمی را در حوزه تحقیق و توسعه و ایجاد پایلوتهای محصولمحور نام برد و یادآور شد: این محصولات، محصولاتی با کاربرد در حوزه پتروشیمی هستند، ضمن آنکه بر اساس تفاهمنامه منعقدشده، یک مرکز تخصصی ساخت و بازیافت کاتالیست راهاندازی خواهد شد. این مرکز به طور مشترک میان پژوهشگاه مواد و این شرکت دانشبنیان در پژوهشگاه ایجاد خواهد شد.
به گفته وی، مرکز تخصصی ساخت و بازیافت کاتالیست در پارک علم و فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی احداث میشود تا نیازهای کاتالیستهای عمده کشور از طریق این مرکز مرتفع شود.
امیدوار خاطر نشان کرد: با توجه به تمرکز پژوهشگاه در زمینه قطعات سرامیکی، تلاش داریم تا نیازهای صنایع در حوزه سرامیک را در قالب این مرکز مشترک مرتفع کنیم.
رییس پژوهشگاه مواد و انرژی اضافه کرد: علاوه بر آن از آنجایی که این پژوهشگاه به عنوان مرکز شبکه نانو جهان اسلام است، از ظرفیت کشورهای اسلامی نیز در حوزه مواد و نانو فناوری مرتبط با صنایع پتروشیمی بهره میگیریم.
وی اضافه کرد: بر اساس این تفاهمنامه از ابتدای سال ۱۴۰۲ در قالب یک قرارداد دو جانبه، اقدام به ساخت مرکز تخصصی ساخت و بازیافت کاتالیست خواهد شد.
به گزارش ایسنا، بر اساس این تفاهمنامه همکاری که بین پژوهشگاه مواد و انرژی و شرکت پتروشیمی کارون منعقد شد، همکاریهای پژوهشی، فناورانه و صنعتی و اجرای پروژههای تحقیقاتی و کاربردی مورد نیاز طرفین و انجام امور مشاوره یا اعمال نظارت بر طرحهای در دست کار طرفین مورد توجه قرار گرفت.
استفاده از امکانات تحقیقاتی، آزمایشگاهی، کارگاهی و کتابخانه، برگزاری همایشهای علمی و تحقیقاتی مشترک در سطح ملی و بینالمللی، همکاری در به دست آوردن سهم بیشتر از بازارهای جدید، بازاریابی و فروش محصولات دانشبنیان و انجام مطالعات و پروژههای کلان پژوهشی و صنعتی در سطح ملی و بینالمللی از زمینههای همکاری طرفین به شمار میرود.
پایش، عارضهیابی، نظارت، بازرسی و مشاوره در زمینه مدیریت مصرف انرژی و ارائه نقشه راه، مشارکت علمی در ایجاد مرکز تخصصی "ساخت و بازیافت کاتالیست و بررسی عملکرد" با محوریت پژوهشگاه مواد و انرژی و همکاری علمی و پژوهشی در زمینه بازیافت فلزات گرانبها از دیگر زمینههای همکاری پژوهشگاه مواد و انرژی و این شرکت دانشبنیان فعال در حوزه پتروشیمی است.
پژوهشگاه مواد و انرژی متعهد شد تا نسبت به همکاری در ساخت قطعات و پوششهای سرامیکی پیشرفته اقدام کند.
بر اساس محورهای این تفاهمنامه، پژوهشگاه مواد و انرژی همچنین، موضوعات پروژههای دکتری و کارشناسی ارشد که با زمینه کاری این شرکت دانشبنیان حوزه پتروشیمی تناسب داشته باشند را جهت حمایت و یا همکاری مشترک به شرکت معرفی کرده و در صورت توافق، پروژهها به صورت مشترک اجرایی خواهند شد.
هر یک از طرفین متعهد شدند تا اطلاعات و اسناد ارائهشده به طرف مقابل مرتبط با این تفاهمنامه و قراردادهای کاری مجزایی را که متعاقبا در ارتباط با تفاهمنامه فیمابین عقد خواهد شد، محرمانه تلقی کرده و بدون مجوز طرف مقابل در اختیار شخص دیگری قرار ندهند.