به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایلنا، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: نمیگوییم که به ژاپن خودرو صادر کنیم اما به سنگال و عراق که میتوانیم صادرات داشته باشیم، البته الان وضعیت طوری شده که حتی آنها هم از ما ناراضی میشوند.
سید مصطفی میرسلیم در گردهمایی سراسری قطعهسازان کشور اظهار کرد: منافع عمومی نباید فدای منافع شخصی شود. اگر دیوان عدالت به علت شکایت یک شخص قانون هوای پاک را لغو کرد از روی دشمنی نبوده بلکه نفهمیده که چه مشکلاتی ایجاد میکند. ما این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وی افزود: از قطعهسازان میخواهیم که از واردات خودرو صحبت نکنند، بگذارید بقیه بگویند چون این خودکشی شما است.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: از سال ۵۵ قطعهسازی وابستهای در کشور شکل گرفت اما قطعهسازی نوین بعد از سال ۷۵ بود که خودروسازان جرئت کردند، طراحی کرده و مسائل خود را حل کردند.
وی افزود: میزان استفاده خانوارهای ایرانی از خودرو کمتر از بقیه دنیا نیست. گرفتاری ما موضوع دیگری است ایران تنها کشوری است که خودرو در آن کالای سرمایهای محسوب میشود. حتی برخی میگفتند خودرو را وارد بورس کنیم. به علت مشکلات کلان اقتصادی، مردم برای حفظ ارزش پول خود وارد بازارهای خودرو، مسکن، طلا و... میشوند. ما باید ابتدا مشکلات کلان اقتصادی را حل کنیم.
میرسلیم تصریح کرد: مشکل ترافیک به جز آلودگی هوا وقت زیادی هم میگیرد که ارزش اقتصادی بالایی دارد. ما اصلا به تولید بیشتر خودرو نیاز نداریم، راهبرد ما چیز دیگری بود یعنی باید حمل و نقل عمومی را گسترش میدادیم، این موضوع مصوب ۱۵ سال پیش بود اما تنها تولید خودروی شخصی را افزایش دادیم.
وی بیان کرد: موضوع طراحی، ساخت و تولید خودرو و قطعه باید مورد توجه قرار گیرد. اگر خودروساز جلو برود، قطعهسازی نمیتواند خود را در این مسیر قرار ندهد. شناسایی کنید که به چه چیزهایی نیاز بیشتری وجود دارد. آموزش نیروی انسانی ماهر باید مدنظر قرار گیرد تا جوابگوی طراحی امروز باشد. نمیتوان با روشهای ۳۰ سال پیش کار کرد.
نماینده تهران و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی گفت: شمارگان ما اجازه میدهد که کیفیت را افزایش و قیمت را کاهش دهیم؛ میتوانیم ۱۵ تا ۲۰ درصد هزینهها را کم کنیم. گرچه ارز کالای نادر شده و باید صرف کالاهای اساسی شود اما اگر برای تولید خود نیازمند ارز و خارج هستید به شرط اینکه ضمانت دهید کالای خود را ۲۰ درصد ارزانتر بدهید، به شما ارز با قیمت ۲۰ درصد ارزانتر از بازار آزاد میدهیم.
وی خاطرنشان ساخت: نمیگوییم که به ژاپن صادرات کنیم اما به سنگال و عراق که میتوانیم صادرات داشته باشیم، الان وضعیت طوری شده که حتی آنها هم از ما ناراضی میشوند. انشالله سال آینده وضع ما بهتر از امسال خواهد شد.