Performancing Metrics

مشکل هسته معاملات بورس ریسک بازار را افزایش داده است | اتاق خبر
کد خبر: 444237
تاریخ انتشار: 29 خرداد 1399 - 13:24
یک کارشناس اقتصادی:
یک کارشناس اقتصادی گفت: افراد جدیدی که وارد بازار بورس می شوند، از دانش و تجربه کافی برخوردار نیستند، به همین دلیلی ریسک پذیری بازار افزایش داشته است.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، پیمان حدادی، کارشناس بازار سرمایه، در برنامه پایش که با موضوع «نقش سامانه دسجام در ایفای حقوق سهامداران» پخش شد، با اشاره به هیجانات در بازار سرمایه، گفت: افراد جدیدی که وارد بازار بورس می‌شوند، از دانش و تجربه کافی برخوردار نیستند، به همین دلیلی ریسک پذیری بازار افزایش داشته و افزایش قیمت‌ها نیز در این موضوع است. مشکلی همیشگی سامانه معاملات نیز بر ریسک بازار افزوده است و این مشکل تبدیل به رویه شده است که هر لحظه باید منتظر خرابی آن باشیم.

وی افزود: یکی از اصول سرمایه گذاری، تشکیل سبد سرمایه گذاری است، صنعت پتروشیمی یکی از صنایع پرطرفدار و بزرگ بورس است که آن را از نظر ارزش بررسی می‌کنیم. صنعت پتروشیمی از آن جهت که ۲۰ درصد اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهد، یکی از صنایع استراتژیک کشور است، این صنعت در سال‌های اخیر نیازهای کشور را مرتفع کرده و ارزآوری آن نیز بر اهمیت صنایع پتروشیمی افزوده است.

حدادی ادامه داد: تنوع محصولات صنعت پتروشیمی، باعث شده است که بازار گسترده ای در کشور داشته باشد و از نظر صادرات نیز صنعتی رو به جلو باشد. کاهش قیمت نفت، نرخ خوراک، تحریم‌های کشور و قیمت ارز از چالش‌های این صنعت است که سودآوری آن را با چالش مواجه کرده است.

کارشناس اقتصادی کشور با اشاره به سوداوری صنعت پتروشیمی، گفت: سود این صنعت در سال ۹۷، حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان بوده که با یک رشد دو برابری در سال ۹۸، به بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان رسید، ارزش بازار این صنعت نیز از ۱۶۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۷ به ۴۱۱ هزار میلیارد تومان در سال ۹۸ رسیده است.

حدادی در خصوص سود سهام شرکت‌ها نیز بیان کرد: هفته گذشته ۲۱ شرکت، نحوه پرداخت سود مجمع خود را اعلام کردند، که از این تعداد ۱۸ شرکت همانند گذشته این سود را پرداخت می‌کنند و باید برای دریافت آن به بانک‌ها مراجعه نمود.

وی گفت: شرکت سپرده گذاری در حال حاضر این امکان را فراهم نموده که شرکت‌ها سود مجامع خود را از طریق این شرکت پرداخت کنند، به این صورت که سهامداران با عضویت در سامانه سجام و اعلام شماره حساب، سود مجامع را دریافت می‌کنند.

تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: میزان سود مجامع این ۱۸ شرکت، بیش از ۳ هزار میلیارد تومان است، ممکن است نیمی از مردم برای دریافت آن به بانک‌ها مراجعه نکنند، بنابراین راه اندازی سامانه سجام گامی مهم برای رسیدن مردم به این پول و حق خود است.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید