به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، محمدرضا کلامی، سخنگوی ستاد تنظیم بازار در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: کارگروه تنظیم از ١۴ دستگاه تشکیل شده و دستگاههای نظارتی نیز در آن حضور دارند؛ بنابراین پایش و رصد مستمر کالاهای مورد نیاز نیز از سوی کارگروههای تخصصی بررسی میشوند.
وی با بیان اینکه کارگروههای تخصصی بااحصای فرایندها تبادل نظر را صورت داده و سیاست جمع بندی شده را به ستاد اصلی کارگروه تنظیم بازار ارجاع میدهند.
به گفته کلامی، ٢۵ قلم کالای اساسی با ارز ۴٢٠٠ وارد میشدند که در سال جاری سهمیه ارزی وزارتخانهها نیز برای استفاده از ارز ۴٢٠٠ مشخص شده و از سوی سامانه جامع تجارت مورد نظارت قرار میگیرد.
کلامی با بیان اینکه کل واردات کالاهای اساسی با دلار ۴٢٠٠ تومانی از سوی سامانه جامع تجارت رصد میشود، خاطرنشان کرد: انبارها و شبکه فروش کالاهای اساسی به دقت در قالب سامانه جامع تجارت رصد میشود، این در حالی است که عرضه کالاهای اساسی در دوران شیوع کرونا به خوبی شکل گرفت و با تأمین حداکثری کالا، نوسانات جدی نداشتیم.
وی با بیان اینکه اکنون از منظر تأمین و ذخایر استراتژیک، وضعیت بسیار مناسبی داریم، گفت: اکنون از ارز صادراتی برای تأمین نیازهای ارزی کشور بهره میگیریم و امیدواریم بتوانیم به خوبی تأمین نیازهای کالایی کشور اقدام کنیم.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت با بیان اینکه بانک مرکزی به دقت در حال تلاش برای تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی است، تصریح کرد: ارز کالاهایی مثل چای، برنج، کره و گوشت از گروه یک به دو منتقل شده است و به تبع آن تأمین ارز آنها باید از محل ارز نیما تأمین شود که بر اساس نوسانات نرخ نیما ممکن است نوساناتی در نرخ آنها ایجاد شود؛ ولی وزارت صنعت به دقت بازار را رصد کرده واجازه گرانفروشی را نمیدهد.
انتهای پیام/