Performancing Metrics

پنج استان دارای مجوز پرورش تیلاپیا هستند | اتاق خبر
کد خبر: 443944
تاریخ انتشار: 23 خرداد 1399 - 21:09
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران گفت: در حال حاضر پرورش ماهی تیلاپیا در استان‌های تهران، یزد، بخشی از کرمان، خراسان جنوبی و قم دارای مجوز است و سال گذشته نیز ۵۵۰ تن تیلاپیا در این استان‌ها در مزارع دارای مجوز تولید شد.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، مهدی شکوری با بیان اینکه کشور عراق سال‌های دور با مطالعاتی که انجام داده ‌بود، ماهی تیلاپیا را در دجله و فرات رهاسازی کرد و این ماهی در آن منطقه مستقر شد، اظهار کرد: سال‌های بعد نیز انبوهی از این ماهی در آب‌های خوزستان دیده شد و براساس آخرین گزارش پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور سه گونه از ماهی تیلاپیا در آب‌های مرزی و مشترک شناسایی شدند.

وی ادامه داد: قبل از این‌که ایران اقدام به پروش این ماهی کند، تیلاپیا در آب‌های مشترک ما و عراق دیده شده بود و در حال حاضر تنوع پیدا کرده است.

مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران در پاسخ به این سوال که آیا این ماهی مهاجم است یا خیر، گفت: تعریف ماهی مهاجم این است که آن ماهی می تواند با بقیه گونه‌ها رقابت کند. این مهاجم بودن در مورد قزل آلا هم وجود دارد و قزل آلا ماهی مهاجم تر از تیلاپیا است.

 وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ماهی تیلاپیا در کشور پرورش داده می‌شود ‌یا خیر، گفت: تا سال ۱۳۹۷ شیلات ایران برای پرورش این گونه ماهی هیچ اقدامی انجام نداد. اما با مطالعاتی که از سال ۱۳۸۶ به بعد توسط موسسه تحقیقات شیلات ایران انجام شده بود و بعد از آنکه کارشناسانی به کشور آمدند و شرایط پیشنهادی پرورش این گونه ماهی را در استان یزد و... ارزیابی کردند، سازمان محیط زیست اجازه پرورش این گونه ماهی را به صورت محدود در مناطقی که آب‌های جاری دائم ندارد، داد.

به گفته وی در حال حاضر پرورش ماهی تیلاپیا در استان‌های  تهران، یزد ، بخشی از کرمان،خراسان جنوبی و قم دارای مجوز است و سال گذشته نیز ۵۵۰ تن تیلاپیا در این استان‌ها در مزارع دارای مجوز تولید شد.

شکوری با بیان اینکه مجوز پرورش ماهی تیلاپیا از سال ۱۳۹۷ در ۵ استان کشور توسط سازمان محیط زیست داده شده و سازمان شیلات نیز درصدد توسعه پرورش ماهی تیلاپیا در این استان‌ها است، گفت: براساس گزارش‌های دریافتی در جلسه ای با سازمان محیط زیست مشخص شد که در بیش از ۱۴ استان در مزارع غیرمجاز پرورش تیلاپیا انجام شده که در صدد تعطیلی این واحدها هستیم و قصد نداریم به آنها پیش ازآنکه سازمان محیط زیست استانی را تایید کند، مجوز دهیم.

مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران در بخش دیگری از صحبت‌هایش به سلامت این ماهی اشاره کرد و گفت: ماهی تیلاپیا می تواند مانند بقیه ماهی‌ها در محیط‌های سالم پرورش یابد و دارای ویژگی‌های مناسبی برای خوردن باشد و همچنین می تواند در جایی پرورش یابد که این ویژگی را نداشته باشد.

شکوری با بیان اینکه بخشی از ماهی تیلاپیا وارداتی است و بخشی نیز در داخل کشور پرورش می‌یابد، اظهار کرد: آن چیزی که همه باید به آن توجه کنند این است که وقتی محصولی قرار است وارد کشور شود، مراجعی هستند که این محصول را از نظر کیفیت و سلامت کنترل کنند و ما نیز باید به آنها اعتماد کنیم.

وی اضافه کرد: ماهی تیلاپیا نمی تواند به صورت غیر مجاز وارد کشور شود، زیرا این محصول سردخانه‌ای است و باید از طریق وسایل حمل ونقلی که مجهز به سیستم های سرمایشی هستند، به کشور وارد شوند.

انتهای پیام/

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید