به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، لطفعلی بخشی درباره چگونگی کاهش رشد نقدینگی در سالجاری، اظهار کرد: ابتدا در این زمینه لازم است که دولت با صرفهجویی، هزینههای خود را کنترل کند و تلاش کند تا از حد و حدودی که در بودجه در این زمینه تعیین شده، خارج نشود. همچنین، دولت باید بانک مرکزی را حمایت کند تا وجه مورد نیاز را از این طریق برای دولت تامین کند، در غیر اینصورت ممکن است که شاهد تورمهای بسیار بالایی باشیم که خیلی به ضرر مردم تمام میشود.
وی ادامه داد: بنابراین، بانک مرکزی اگر مکانیسمهایی که موجب میشود تا دولت را از استقراض از بانک مرکزی منع کند؛ انجام دهد میتوانیم شاهد کاهش تورم باشیم.
در ادامه این تحلیلگر اقتصادی با بیان اینکه میزان بدهیهای کم دولت، پتانسل مناسبی برای انتشار اوراق بدهی فراهم میکند، گفت: نقدینگی زمانی رشد پیدا میکند که پول جدیدی خلق و وارد بازار شود اما زمانی که دولت با انتشار اوراق بدهی از بانکها قرض میگیرد، به این صورت پول جدیدی خلق نمیشود و تاثیری بر تورم نخواهد داشت.
این کارشناس اقتصادی در پایان سخنانش با تاکید براینکه با صرفهجویی دولت در هزینهها و اخذ مالیات از نهادها، میتوان در سال جاری در زمینه اقتصادی به سلامت عبور کرد که در طول آن با تلاشهای بانک مرکزی مبنی بر کنترل تورم و جلوگیری از رشد نقدینگی و حمایتهای دولت از این اقدامات بانک مرکزی با استقراض نکردن از آن، نه نقدنیگی رشد کند و هم اینکه تورم کاهشی شود.
به تازگی نیز رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده که با فروش سهام دولتی و انتشار اوراق بدهی دولتی، رشد نقدینگی در سالجاری نسبت به سال گذشته کاهش پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/