به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک در نامهای به رئیس کل گمرک از پیشنهاد حذف کامنت های زائد و غیرضرور خبر داد.
در این نامه آمده است: همانگونه که در نامه ۱۷ دی ماه ۹۸ بانک مرکزی در خصوص پارامتریک نمودن کامنت های مرتبط با بانک در اظهارنامههای گمرکی تصریح شده است، عمده کامنت های به منظور رفع ابهامات، ناشی از وجود دو مغایرت ثبت میشوند.
- مغایرت مشخصات کالای ترخیص شده با اظهار صاحب کالا
- مغایرت اطلاعات پایه با اطلاعات ثبت سفارش کالای وارداتی در رابطه با مغایرتهای مندرج در بند ۱ فوق، لازم است فیلدهای ذیل به صورت مجزا به ازای هر قلم کالا به بانک مرکزی ارسال شود:
- وجود یا عدم وجود کسر تخلیه
- میزان کسر تخلیه به کیلوگرم پس از ملحوظ نظر قراردادن تلورانس وزنی قابل پذیرش
- وجود یا عدم وجود بیش بود ارزش میزان بیش بود ارزش استنباطی
به منظور جلوگیری از بروز مغایرتهای مندرج در بند ۲ فوق، لازم است تا در هنگام اظهار گمرکی، اطلاعات اظهارنامه با اطلاعات ثبت سفارش، با اعلامیه تأمین ارز مقایسه گردد و در صورت وجود هر نوع اختلاف یا مغایرتی از اختصاص شماره سریال کوتاژ به اظهارنامه بصورت سیستمی ممانعت به عمل آید. عناوین زیر از جمله مواردی است که باید در اظهارنامه گمرکی و ثبت سفارش یا اعلامیه تأمین ارز برابر باشند:
- شماره ثبت سفارش
- ردیف تعرفه نمانکلاتور سیستم هماهنگ شده
- کد بانک و شعبه
- نوع ارز
- کرایه حمل
- واحد کالا
باوجود اینکه موارد فوق قبلاً صورتجلسه شده و مهلت اقدام و اجرا نیز برای آن در نظر گرفته شده اما تا لحظه نگارش این نامه، اجرایی نگردیده و این امر باعث بروز مکاتبات زائد و بروکراسی بیهوده ای گردیده است به صورتی که به عنوان مثال: طی دو فقره نامه واصله از حوزه نظارت گمرکات استان هرمزگان به شمارههای ۹۸/۱۵۰۴۵۴۹ مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۱ و ۹۸/۱۵۴۹۴۰۸ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۱ مکاتبات حاصل از عدم اجرایی شدن موارد فوق به بیش از ۳۰ هزار نامه از سوی بیش از ۱۵۰۰ بانک عامل برآورد گردیده است. چنانچه به مکاتبات دفاتر ارزش و واردات گمرک ایران نیز توجه شود مشخص خواهد گردید که بیش از ۷۰٪ از مکاتبات بانکهای عامل یا بانک مرکزی با این دفاتر ناشی از عدم اجرای موارد صدرالاشاره میباشد و لاغیر.
من حیث المجموع با ایفاد تصویر مکاتبات اشاره شده و تصریح بر اینکه نه تنها اقدام در خصوص موارد معنونه، جزو پروژههای اولویت دار بلکه اولویت دارترین پروژه حوزه فنی و امور گمرکی و متعاقب آن گمرکات اجرایی قلمداد میگردد خواهشمند است دستور فرمایند تا بقید فوریت:
- در رابطه با مغایرتهای مندرج در بند ۱ فوق، فیلدهای اعلام شده، به صورت مجزا به ازای هر قلم کالا، به بانک مرکزی ارسال گردد.
- به منظور جلوگیری از بروز مغایرتهای مندرج در بند ۲ فوق در هنگام اظهارگمرکی، اطلاعات اظهارنامه با اطلاعات ثبت سفارش یا اعلامیه تأمین ارز مقایسه گردد و در صورت وجود هر نوع اختلاف یا مغایرتی از اختصاص شماره سریال (کوتاژ) به اظهارنامه، بصورت سیستمی ممانعت به عمل آید.
- ضمن اقدام در خصوص در مورد فوق، طی مکاتبهای با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مرجع مذکور مکلف گردد از نمایش گزارشات داخلی کارشناسان گمرکات اجرایی با متصدیان ذیربط، برای بانکهای عامل، ممانعت به عمل آورده و صرفاً فیلدهای حاوی نظر نهایی ادارات درب خروج گمرکات اجرایی (مانند مهر قابل توجه بانک رویه سابق) ملاک رسیدگی و اقدام بانکهای عامل و بانک مرکزی قرار گیرد.
با توجه به کثرت مکاتبات اشاره شده و مراجعات مکرر صاحبان کالا به گمرکات اجرایی و دفاتر ستادی در وضعیت موجود، صدور دستور تسریع در اقدام مؤثر و گزارش روزانه اقدامات انجام شده به آن مقام محترم مزید امتنان است.
انتهای پیام/