به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، اسدالله کارگر با اشاره به افزایش قیمت موز در بازار گفت: قیمت این میوه در میدان مرکزی میوه و تره بار به حدود ۱۹ تا ۲۰ هزار تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه موز تنها میوهای است که در مراکز خرده فروشی ۳۵ درصد سود روی آن اعمال نمیشود، افزود: چون این میوه خارجی است با حدود ۱۰۰۰ تا ۲,۰۰۰ تومان اختلاف قیمت نسبت به میدان مرکزی در سطح شهر عرضه میشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی اضافه کرد: واردات و عرضه موز در بازار داخل فرایندی دارد که این فرایند گاهی به موقع انجام نمیشود و نوساناتی دارد و همین مساله بر قیمت این میوه در بازار داخل مؤثر است.
کارگر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افت شدید قیمت پیاز سر مزرعه گفت: در حال حاضر قیمت این محصول سر مزرعه به رقمی رسیده که هیچکدام از هزینههای کشاورزان را تأمین نمیکند.
وی تصریح کرد: متأسفانه در بخش کشاورزی کشور، برنامه ریزی بلندمدت برای تولید انجام نمیشود، در حالی که در تولید باید چشم اندازی ۱۰ تا ۲۰ ساله داشته باشیم. در کشاورزی کشور همچنان از شیوههای سنتی استفاده میشود و کشاورزان به روز نیستند و همین باعث شده که هنوز بعد از این همه سال مازاد تولید یا کاهش تولید گوجه فرنگی و پیاز از معضلات اصلی کشاورزی ما باشد.
کارگر اظهار امیدواری کرد: وزیر جدید جهاد کشاورزی در این زمینه اقدامات مناسب انجام دهد.
وی قیمت هر کیلوگرم پیاز را در میدان مرکزی میوه و تره بار بین ۱۵۰۰ تا ۲,۵۰۰ تومان اعلام کرد. این در حالی است که گفته میشود سر مزرعه هر کیلوگرم پیاز حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری میشود!
کارگر در بخش دیگری از سخنان خود از ورود میوههای تابستانه از جمله گوجه سبز، طالبی و ملون به بازار خبر داد و گفت: هنوز این محصولات به عرضه انبوه نرسیده اما عدم استقبال مردم از خرید گوجه سبز باعث شده نرخ این محصول نسبت به سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته باشد و هم اکنون قیمت آن بین ۱۵ تا ۴۰ هزار تومان متغیر است.
وی قیمت هر کیلوگرم طالبی و ملون را نیز ۳۰۰۰ تا ۵,۵۰۰ تومان اعلام کرد.
روز گذشته سید رضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی از مشکلات ایجاد شده برای واردکنندگان موز خبر داد و گفت: واردکنندگان موز از تاریخ ۲۳ اسفند ۹۸ اقدام به ثبت سفارش کردهاند و در همان زمان نیز قراردادهای خرید را بسته و اقدامات لازم انجام شده است.
نورانی افزود: هم اکنون این موزهای وارداتی آمده و در گمرکات مانده چرا که بانک مرکزی کد تخصیص ارز را نمیدهد.
وی با بیان اینکه موزهای وارداتی هم اکنون در گمرکات بندرعباس، بوشهر و مرزهای شمالی کشور بلاتکلیف مانده است، افزود: واردکنندگان نمیدانند باید با این مساله چه برخوردی داشته باشند چرا که این موزها چند روز است وارد شده و در صورت ادامه روند فعلی طی روزهای آینده شاهد فساد موز در گمرکات خواهیم شد.
انتهای پیام/