به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، امروز عباس قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) طی نامهای به حسین ذوالفقاری، معاون وزیر کشور و رییس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا، پیشنهادات وزارت صمت پیرامون فعالیت واحدهای صنفی را با توجه به توصیههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تبعات ناشی از برگشت مسافران نوروزی، جهت طرح در ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا اعلام کرد.
او در این نامه آورده است که تمامی واحدهای مرتبط با زنجیره تامین، تولید و عرضه موادغذایی و بهداشتی شامل فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکت داران، خواربارفروشان، لبنیاتفروشان، فروشندگان میوه و سبزی، فروشندگان محصولات پروتئینی نظیر قصابیها، مرغ فروشیها و ماهی فروشیها، نانواییها، مراکز تهیه غذاهای آماده بیرونبر، تعمیر و تاسیسات فنی خودرو و منازل، حمل و نقل بار و مسافر دورن شهری و کسب و کارهای مجازی در ایام و ساعات کاری مشابه سنوات عادی باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی به شهروندان خدمات ارائه دهند.
وی همچنین با اشاره به ضرورت رعایت زمانبندی لازم برای بررسی تبعات ناشی از برگشت مسافرین نوروزی (از سیزدهم فروردین) به شهر محل سکونت، تصریح کرد که سایر واحدهای صنفی با صلاحدید ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا تا پایان فروردین تعطیل باشند.
همچنین آنطور که در سایت وزارت صمت نوشته شده، بر اساس گزارش آتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص وضعیت کنترل شیوع کرونا ویروس، فهرست بازگشایی تدریجی واحدهای صنفی به تفکیک رستههای صنفی و بر مبنای شاخصهایی از قبیل ضرورت ارایه خدماترسانی، میزان اشتغال، اثرگذاری فعالیت در شیوع بیماری تا ۲۵ فروردین ماه ارائه خواهد شد.
روز گذشته رئیس جمهور، در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرد که کسب و کارهای کم ریسک در همه استانها به جز تهران از شنبه ۲۳ فروردین با مراعات پروتکلهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت و درمان فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین فعالیتهای اقتصادی تهران از روز شنبه ۳۰ فروردین شروع میشود. در مورد ادارات دولتی نیز مقرر شده از ۲۳ فروردین با دو سوم نیرو از ساعت ۷ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر فعالیت کنند.
در پی اعلام آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، اتاق اصناف ایران هم طی اطلاعیهای اعلام کرد که هیچ کدام از اصناف غیرضروری تا ۲۳ فروردین اجازه بازگشایی واحد صنفی خود را ندارد.
دیشب هم حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صمعت، معدن و تجارت (صمت) در برنامه تیتر امشب اعلام کرد که لیست واحدهای صنفی که امکان فعالیت در مرحله دوم فاصله گذاری اجتماعی را دارند، در حال نهایی شدن است و همچنان با تعریف میزان ریسک فعالیت، بقیه کسب و کار ها نیز به صورت پلکانی به موارد فعال اضافه می شوند.
به گفته او در مرحله دوم فاصله گذاری اجتماعی مشاغل و کسب و کارهایی که دارای ریسک فعالیت بالایی هستند، همچون فعالیت باشگاه ها، آرایشگاهها، تالارهای پذیرایی، رستوران ها و مراکزی که پر تردد هستند، همچنان ممنوع است و حتی اصنافی که اجازه فعالیت دارند باید حتماً طبق ضوابط و پروتکل های بهداشتی وزارت بهداشت و درمان فعالیت کنند و این پروتکلها نیز باید در معرض دید عموم قرار داده شود.
انتهای پیام/