به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، در شرایطی که شمار قربانیان ویروس کرونا از ۱۰۰۰ نفر نیز عبور کرده و سازمان بهداشت جهانی نیز در سطح جهان اعلام وضعیت اضطراری کرده است، رئیس بانک جهانی از آمادگی این بانک برای همکاری با چین خبر داد اما افزود که این بانک تمایلی برای اعطای وام و کمک مالی به چین ندارد. دیوید مالپاس با بیان این که امیدوار است چینی ها به راهی سریع برای مقابله با ویروس کرونا برسند افزود بانک جهانی آماده کمک های فنی بهداشتی به چین است.
از ۴۷۰ میلیارد دلاری که بانک جهانی اکنون به کشورهای مختلف وام داده است، چین با سهم ۱۴.۸ میلیارد دلاری یکی از بزرگترین وامگیرندگان از این بانک محسوب میشود. این کشور هم چنین پس از آمریکا و ژاپن سومین سهامدار بزرگ جهانی محسوب میشود.
به گفته مالپاس، چینیها دارای ذخایر ارزی بسیار بزرگی هستند و بنابراین نیازی به دریافت کمک از بانک جهانی ندارند. طبق اعلام بانک مرکزی چین تا پایان ماه ژانویه این کشور ۳.۱۵ تریلیون دلار ذخایر طلا و ارز داشته است.
طبق اعلام منابع آگاه به رویترز، بیش از ۳۰۰ شرکت بزرگ در چین از منابع مختلف درخواست وام برای مدیریت شرایط فعلی کرده اند که ارزش آن ها در مجموع به بیش از هشت میلیارد دلار میرسد. بانک مرکزی چین در روزهای گذشته اقدام بهتزریق نقدینگی سنگینی به بازارها کرده است اما انتظار میرود رشد اقتصادی چین دست کم در سه ماهه نخست سال تحت تاثیر ویروس کرونا به حدود پنج درصد کاهش پیدا کند.
رئیس بانک جهانی در بخش دیگری از سخنانش گفت که شیوع ویروس جدید قطعا باعث کاهش محسوس رشد اقتصادی چین خواهد شد اما میزان این کاهش کاملا بستگی به اقدامات بعدی مقامات این کشور خواهد داشت.
از زمان روی کار آمدن مالپاس، بانک جهانی موضع سختگیرانه تری در اعطای وام به چین اتخاذ کرده است. در سال ۲۰۲۰ این بانک تاکنونتنها با اعطای ۱۵۰ میلیون دلار وام جدید به چین موافقت کرده که آن هم قرار است صرف تامین مالی یک پروژه محرومیت زدایی در حاشیه رودخانه یانگ تسه شود.
انتهای پیام/