به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، رضا اردکانیان، با بیان این که ظرفیتهای بسیار بالایی برای صدور خدمات فنی و مهندسی برق داریم، گفت: سالهای متوالی است که وزارت نیرو رتبه نخست را در این زمینه دارد، اکنون بیش از ۹۵ درصد تمامی تجهیزات مرتبط با صنعت برق در داخل کشور تولید میشود و با همه کشورهای همسایه تبادل انرژی میشود.
وی افزود: با توجه به اثر مهمی که بخش برق به عنوان یک زیرساخت، در توسعه دیگر بخشها دارد، در همه جا حائز اهمیت است در حالی که جمعیت کشور در طول ۴ دهه گذشته تنها ۲.۳ برابر شده، اما ظرفیت تولید برق ۱۲ برابر رشد داشته و ظرفیت کنونی ۸۳ هزار مگاواتی نصب شده در نیروگاههای کشور در مقایسه با ۷ هزار مگاوات ظرفیت موجود در ۴ دهه پیش حاکی از این است که رشد بسیار خوبی داشتیم. صنعت برق کشور چه در سازمان دولت و چه بخش خصوصی که نقش تعیین کننندهای در این حوزه دارد، خانواده بسیار بزرگی است.
اردکانیان ادامه داد: در ابتدای انقلاب، تعداد روستاهایی که به برق دسترسی داشتند کمی بیش از ۴ هزار روستا بود که در این ۴ دهه تقریباً ۵۳ هزار روستای دیگر به این تعداد اضافه شده است. برق رسانی به روستاهای با جمعیت بالای ۲۰ خانوار به اتمام رسیده و برقرسانی به روستاهای زیر ۲۰ خانوار، مناطق سخت گذر و عشایری بویژه عشایر کوچ رو با تجهیز سیستم نیروگاههای کوچک خورشیدی سیار در دست انجام است.
نگرانی از تأثیر مصرف بالای سوخت در مصارف خانگی بر تولید نیروگاهها
به گفته این مقام مسؤول خوشبختانه بخش عمدهای از سوخت نیروگاههای ما، گاز به عنوان یک سوخت نسبتاً پاک است و شرایط بهتری نسبت به سوخت مایع دارد، اما در زمستان با توجه به سردی هوا مصرف خانگی و تجاری ما در گاز شدیداً بالا رفته و این اثر منفی روی سوخت تأمینی برای نیروگاهها گذاشته است. خواهش ما از مردم این است که با روشهای ساده سعی کنند کار بسیار بزرگ را برای تأمین برق خود و کشور انجام دهند و فقط با کم کردن یک درجه حرارت در دمای محل کار و سکونت باعث شوند ۵ تا ۶ درصد مصرف گاز کاهش یابد. با این روشها، در حالی که ظرفیت نصب شده نیروگاهی در وضعیت بسیار خوبی است میتوانیم از ناحیه کمبود گاز در تأمین سوخت نیروگاهها هم دچار مشکل و ناچار نشویم در مناطقی خاموشیهای مقطعی داشته باشیم.
اردکانیان اظهار داشت: مقایسه میزان دسترسیهای مردم جهان به آب و برق با این دسترسیها در کشور حاکی از این است که اتفاق بسیار بزرگی رخ داده و نشانه آن است که با توجه به دستاوردهای خوب فعلی، در سالها و دهههای پیش رو، کشور از حیث دسترسی به امکانات رفاهی و آسایش مردم در شرایط بهتری خواهد بود.
کارنامه درخشان جمهوری اسلامی در حوزه سدسازی
وزیر نیرو در عین حال با اشاره به نقش مهم سدها در کنترل سیلابها با توجه به شرایط اقلیمی کشور گفت: از این حیث، جمهوری اسلامی کارنامه درخشان و غرورآمیزی دارد. در ابتدای انقلاب، ۱۹ سد بزرگ ملی داشتیم که تا نیمه سال ۹۲ و شروع دولت تدبیر و امید ۱۲۵ سد به این تعداد اضافه شده که سالیانه به طور متوسط ۴ سد در مدار قرار گرفت. از ابتدای دولت تاکنون ۳۸ سد احداث شده که این تعداد تا پایان فعالیت دولت به عدد ۷۰ میرسد. هم اینک ۱۸۲ سد ملی در کشور احداث شده و در دست بهرهبرداری است.
تأمین آب شرب شهری و روستایی در کشور
وزیر نیرو همچنین با بیان این که امکانات خوبی برای تأمین آب شرب و بهداشتی هموطنان فراهم شده است گفت: هم اینک نزدیک به ۱۰۰ درصد جمعیت شهری به آب شرب بهداشتی و سالم دسترسی دارند و در جمعیت روستایی هم از این حیث اتفاق بسیار بزرگی بهویژه در سالهای اخیر رخ داده است. از نیمه سال ۹۲ تاکنون بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۰ روستای کشور به شبکه آب پایدار و سالم وصل و ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار روستایی از این مزیت بهرهمند شدهاند که این تعداد تا پایان فعالیت دولت به ۱۰ میلیون نفر میرسد.
اردکانیان همچنین با اشاره به احداث تصفیه خانههای آب گفت: در حالی که ۴ دهه پیش تعداد تصفیهخانهها ۲۷ واحد بود این تعداد امروز به ۱۵۲ رسیده است، در سالهای اخیر هر دو ماه و نیم، یک تصفیهخانه بزرگ آب در کشور وارد مدار شده است.
انتهای پیام/