به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، محمد اکبرنیا با اشاره به راهاندازی سامانه بانک اطلاعات ایرانیان شاغل در خارج، اظهار کرد: این سامانه با هدف برطرف کردن مشکل ایرانیان شاغل در خارج به ویژه در خصوص تمدید یا صدور گواهینامه شغلی راهاندازی شده و شرکتهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی و نیروهای کار ایرانی شاغل در خارج پس از ثبتنام در این سامانه و صدور گواهینامه شغلی از سوی وزارت کار از مشوقهای حمایتی مثل معافیت عوارض خروج از کشور، معافیتهای مالیاتی و گمرکی و بیمه تامین اجتماعی بهرهمند میشوند.
بهرهمندی ایرانیان شاغل در خارج از بیمه و معافیتهای مالیاتی
وی افزود: با درنظر گرفتن شرایط بازار کار و وجود فارغ التحصیلان جویای کار، برای سال آینده اعزام 5000 نیروی کار به خارج را برنامهریزی کردهایم.
اکبرنیا با اشاره به فعالیت ۱۳۰ کاریابی خارجی،گفت: فرایند اعزام نیروی کار ایرانی به خارج از طریق کاریابیهایی صورت میگیرد که مجوزهای لازم را دریافت کرده باشند. در حال حاضر با توجه به شرایط دیپلماسی کشور بر توانمندی کاریابیها متمرکز شدهایم تا زمینه فعالیت آنها در کشورهای مختلف فراهم شود.
راهاندازی دفاتر هدایت و حمایت از نیروی کار در ۷ کشور
وی از تاسیس دفاتر هدایت و حمایت از نیروی کار ایرانی در خارج خبر داد و گفت: راهاندازی این دفاتر در کشورهای هدف یکی از برنامههای وزارت کار در حوزه اعزام نیروی کار به خارج است و در این راستا تاکنون در کشورهای آلمان، کانادا، استرالیا، دانمارک، ترکیه، عراق و عمان این دفاتر راهاندازی شدهاند.
مدیرکل هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار گفت: این دفاتر در کشورهایی که پذیرش نیروی کار دارند فعالیت میکنند و با کشورهای متقاضی نیروی کار ارتباط دارند. تشکیل این دفاتر به تسهیل شرایط اعزام نیروی کار کمک میکند و ایرانیان شاغل در این کشورها را مورد حمایت قرار میدهد.
امروز اشتغال یکی از دغدغههای مهم دولت و بخش خصوصی به شمار میرود و کارشناسان با توجه به آمار بالای بیکاران به ویژه فارغ التحصیلان جویای کار، استفاده از ظرفیت کاریابیها و مراکز مشاوره شغلی برای فراهم کردن فرصت های شغلی کارجویان در خارج کشور را امری ضروری میدانند.
انتهای پیام/