Performancing Metrics

تحریم خط لوله نورداستریم ۲ تاثیری بر بازار روسیه ندارد | اتاق خبر
کد خبر: 436221
تاریخ انتشار: 1 دی 1398 - 16:40
کارشناس حوزه انرژی گفت:از آنجا که اوکراین می تواند معبری برای انتقال گاز روسیه به اروپا باشد، تحریم خط لوله انتقال گاز نورد استریم۲ ازسوی آمریکاتاثیری بر تجارت گازی این کشور در اروپا ندارد.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، محمد دیالمی، کارشناس حوزه انرژی در پاسخ به اینکه تحریم خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ از سوی آمریکا چه تأثیری بر بازار گازی روسیه دارد، گفت: این تحریم تأثیری بر فروش گاز روسیه ندارد. به طور کلی هدف از اجرای پروژه نورد استریم ۲ و ترک استریم ۲ در حقیقت دور زدن انتقال گاز اوکراین بود. چرا که اوکراین در سال ۲۰۱۴ میلادی با چالش‌های جدی رو به رو شد که این چالش انتقال گاز روسیه از طریق اوکراین را متأثر کرد. به همین دلیل روسیه تصمیم گرفت با اجرای این دو خط لوله در حقیقت این پل ارتباطی صادرات گاز خود به اروپا را دور بزند.

۳۷ درصد بازار گاز اروپا در دست روسیه

وی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد این دو پروژه اجرا شده و بخش باقی مانده نیز در نقاط عمیق یا دشوار نیست و به زودی تکمیل می‌شود، افزود: برآیند اوضاع نشان می‌دهد که این تحریم خط لوله تأثیری بر بازار گاز روسیه در اروپا ندارد. در حال حاضر روسیه حدود ۳۵ تا ۳۷ درصد بازار گازی قاره سبز را در اختیار دارد و این بازار را از دست نمی‌دهد.

دیالمی با بیان اینکه ظرفیت انتقال گاز اوکراین به اروپا در حال حاضر ۱۴۶ میلیارد مترمکعب است، ادامه داد: ۶۰ درصد از این ظرفیت مورد بهره برداری و عملیات است و ۴۰ درصد نیز ظرفیت خالی وجود دارد. در صورتی که خط انتقال گاز نورد استریم ۲ به طور کامل مورد بهره برداری قرار گیرد، تنها ۱۰ میلیارد مترمکعب آن از اوکراین عبور می‌کند. چنین رویه‌ای مورد استقبال اتحادیه اروپا به جز آلمان نیست.

رقابت با روسیه راحت نیست / هوشمندی تزارها در برابر اروپایی‌ها

به گفته این کارشناس انرژی خطوط انتقال گاز در اتحادیه اروپا پیرو یک رگولاتوری عمل می‌کنند. بخشی از خطوط لوله‌ای که در آب‌های بین المللی است پیرو قوانین بین المللی و بخشی که وارد اتحادیه اروپا می‌شود از قوانین اتحادیه اروپا تبعیب می‌کند. در این بین خطوطی وجود دارد که از این روند قوانین پیروی نمی‌کند. همانند نورد استریم ۱ که در حقیقت نتیجه یک قرار دارد بین آلمان و روسیه بود. باقی نقاطی که ظرفیت خط لوله نورد استریم ۱ خالی بود که بخش اوپال (OPAL) را شامل می‌شود، این گاز را به اتریش و جمهوری چک منتقل می‌کند و اهمیت بسیار بالایی دارد.

وی اظهار داشت: رقابت با روسیه در بازار گاز راحت نیست، چرا که سیاست گذاری‌های دقیق و هوشمندانه ای در این زمینه دارد و تلاش می‌کند همواره به روز عمل کند. به طور مثال قراردادهای گازی بین روسیه و اروپا بلندمدت و برپایه نفت بود. در چنین شرایطی برای اروپایی‌ها هم نرخ گاز بالا بود و هم بلندمدت بودن قراردادها موجب ایجاد وابستگی می‌شد. بنابراین اروپایی‌ها تصمیم گرفتند بخشی از نیازهای خود (معاملات) را از طریق قراردادهای اسپات (قیمت‌های لحظه‌ای) تأمین کند. در این شرایط روسیه برای اینکه بازار گازی خود را از دست ندهد، تجارت گاز آنلاین را برای خود راه اندازی کرد. در نتیجه توانست بخشی از بازار اسپات را در دست داشته باشد.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید