به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، بعد از آنکه دو فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس به فاصله کمتر از شش ماه در سال گذشته سقوط کردند و بالغ بر ۳۰۰ نفر از مسافران و خدمه پروازی آن جان باختند، تمامی ایرلاین های فعال در جهان پرواز این مدل از هواپیما را در خطوط پروازی خود ممنوع و متوقف اعلام کردند تا نتایج سازمان هوانوردی فدرال آمریکا و سایر موسسات مربوطه در خصوص نقض نرمافزاری و سایر مشکلات ایمنی آن معلوم و مشخص شود.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت ترکیش ایرلاین می خواهد یک پرونده حقوقی علیه شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا تحت تاثیر زمین گیر شدن هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس در ماه های گذشته و عدم حصول اطمینان در خصوص پرواز مجدد این مدل از هواپیما تشکیل دهد.
این ایرلاین که بزرگترین شرکت هواپیمایی در ترکیه به شمار می رود، ۲۴ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس در خطوط پروازی خود دارد که همچون سایر ایرلاین های جهان، از چند ماه گذشته تاکنون قادر به استفاده از آنها نبوده است.
در ماه مه سال جاری میلادی مدیرعامل ترکیش ایرلاین خاطرنشان کرده بود که این شرکت درصدد دریافت غرامت از بوئینگ برای جبران خسارات ناشی از زمین گیر شدن هواپیماهای مذکور است.
این درحالی است که بویینگ چند روز پیش اعلام کرد که به طور موقت تولید هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس را در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی متوقف خواهد کرد.
همان طور که بسیاری از نهادهای ناظر در ایالات متحده آمریکا و سایر متخصصان هوانوردی پیش بینی کرده بودند، مجوز پرواز و بازگشت بوئینگ ۷۳۷ مکس به خطوط هوایی به این زودی صادر نخواهد شد.
بویینگ این یکی از بزرگترین و کلیدیترین صادرکنندگان ایالات متحده به شمار می رود و با طراحی، توسعه و فروش هواپیما در مدل و اندازه های مختلف، نقش بسزایی در درآمدزایی و تولید ثروت برای اقتصاد این کشور بزرگ ایفا میکند. این شرکت تحت تاثیر سقوط دو فروند هواپیمای ۷۳۷ مکس در سال گذشته تاکنون بالغ بر ۹ میلیارد دلار زیان دهی داشته است.
انتهای پیام/