Performancing Metrics

مشکل صادرکنندگان زعفران حل نشد | اتاق خبر
کد خبر: 435982
تاریخ انتشار: 25 آذر 1398 - 22:08
عضو شورای ملی زعفران گفت: مشکل نقل و انتقال پول و الزام صادرکنندگان به رفع تعهد ارزی موجب شده حضور صادرکنندگان ایرانی زعفران در بازار کمرنگ شود.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، سید علی حسینی با بیان اینکه هرگاه دولت ها برای صادرات روان و قانونی مشکل ایجاد کنند پدیده قاچاق رونق می گیرد، گفت: متاسفانه به دلیل مشکلاتی که برای صادرات زعفران ایجاد شده قاچاق آن رشد کرده است.

وی اضافه کرد:ما شاهد هستیم که چینی ها به راحتی به کشور ما می آیند و در طول یکماه روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم زعفران خریده و آن را از کشور خارج می کنند.

حسینی با اشاره به اینکه ما نمی دانیم چینی ها چگونه این زعفران ها را به خارج از کشور منتقل می کنند، گفت: چینی ها کارت بازرگانی ندارند و احتمال دارد که از کارت های اجاره ای برای این منظور استفاده کنند یا اینکه به شکل قاچاق زعفران را از کشور ما بیرون ببرند.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۵۰ تا ۶۰ تن زعفران به چین می رود، افزود: بخش عمده این محصول را خود چینی ها می خرند و می برند در واقع آنها در ابتدای فصل برداشت، زعفران را به قیمت ارزان از کشاورزان خریداری می کنند و سپس آن را خارج از مرزهای ما ۵ تا ۱۰ برابر قیمت خرید می فروشند و ارزش افزوده اصلی نصیب تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی نمی شود.

نامه نگاری ها و جلسات متعدد با مسئولان بی نتیجه ماند

عضو شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه چین محصول زعفران را در لیست گیاهان دارویی قرار داده و سخت گیری های خاصی برای واردات آن دارد، گفت: به دلیل این سختگیری ها ما قادر به صادرات زعفران به این کشور نیستیم و معمولا صادرات به هنگ کنگ یا ویتنام انجام می شود و بعد از آنجا به چین می رود.

حسینی به مشکلات بوجود آمده برای صادرکنندگان ایرانی به دلیل بحث پیمان سپاری و تعهد ارزی، افزود: اگر ایرانی ها زعفران را به هنگ کنگ یا ویتنام ببرند باید ارز حاصل از آن را به کشور بازگردانند که کار سختی است اما کسانی که آن را قاچاق می کنند ملزم به این کار نیستند بنابراین صادرکنندگان ایرانی نمی توانند با قاچاقچیان رقابت کنند.

وی با اشاره به اینکه میز زعفران در سازمان توسعه و تجارت و دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی وظیفه دارند به این مسائل رسیدگی کنند، تصریح کرد: ما مرتب در نامه نگاری ها و جلساتی که با مسئولان مربوطه داشتیم این مشکلات را به اطلاع آنان رساندیم و آنها در جریان چالش هایی که بحث تعهد ارزی برای صادرکنندگان ایجاد کرده هستند اما تاکنون اقدامی برای حل آن انجام نداده اند.

تاخیر سازمان مرکزی تعاون روستایی در پرداخت مطالبات زعفرانکاران/ دولت تشکل‌ها را دور می‌زند 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور سازمان مرکزی تعاون روستایی در بازار زعفران گفت: آنطور که خود سازمان اعلام کرده آنها تا آخر آذرماه اقدام به خرید زعفران کشاورزان می‌کنند اما اشکالی که در کار آنان وجود دارد این است که مطالبات کشاورزان را به موقع نمی‌پردازند.

حسینی گفت: ۲۰ تا ۳۰ درصد مطالبات کشاورزان بین ۱۵ تا ۲۰ روز طول می کشد که پرداخت شودو ۷۰ الی ۸۰ درصد باقی مانده را مشخص نیست چه زمانی پرداخت می‌کنند. 

وی با بیان اینکه خرید سازمان مرکزی تعاون روستایی موجب شده قیمت زعفران بیشتر افت نکند، افزود: اما در حوزه افزایش قیمت، خرید تاثیر چندانی نداشته است.

حسینی قیمت هرکیلوگرم زعفران را در حال حاضر حداقل ۸ میلیون تومان و حداکثر ۹.۵ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: در این بین عده ای افراد سودجو زعفران های بی کیفیت را نیز تحویل دولت داده اند و این به دلیل عدم مشورت و استفاده از حضور بخش خصوصی در این زمینه است.

وی با اشاره به اینکه دولت ۳ دوره است که اقدام به خرید زعفران می کند، ادامه داد: علیرغم حضور فعال تشکل های کشاورزی در حوزه زعفران، دولتمردان تعاملی با آنها ندارند و با تشکل ها مشورت نمی کنند وقتی هم که از آنها انتقاد می کنیم ناراحت می شوند. باید از مسئولین مربوطه سوال کرد چرا تشکل های تولیدی را دور می زنید و حاضر به تعامل نیستید.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید