به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در حال حاضر ۲۵ میلیارد متر مکعب آب در مخازن سدهای کشور ذخیره شده که این رقم، ۶ میلیارد مترمکعب بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
محمد حاج رسولیها با اشاره به اینکه سال گذشته در این تاریخ مخازن سدهای کشور، ۱۹ میلیارد مترمکعب آب ذخیره داشته است افزود: خروجی سدهای کشور در ۶۰ روز گذشته از سال آبی ۹۸-۹۹ معادل ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۳ میلیارد مترمکعب بوده است.
وی با بیان اینکه شرایط مناسب ذخیره سدهای کشور، اختصاص کامل سهم آب کشت تابستانه را امکان پذیر کرده است ادامه داد: کشاورزان میتوانند کشت پاییزه امسال را نیز با اطمینان کامل انجام دهند و ما امیدواریم شرایط جوی به نحوی باشد که تامین آب برای کشت پاییزه بطور کامل انجام شود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اینکه هم اکنون ۵۰ درصد ظرفیت مخازن سدهای کشور خالی است ادامه داد: در ستاد ملی فرماندهی سیلاب، همه سدهای کشور رصد میشود و ما برای مقابله با سیلاب احتمالی به لحاظ آمادگی سدها، مشکلی نداریم.
این مقام مسوول سال آبی گذشته را با ثبت ۳۲۴ میلی متر بارش بسیار مساعد دانست و اظهار داشت: ارتفاع بارشها در ۶۰ روز گذشته از سال آبی جاری (۹۸-۹۹) معادل ۲۶ میلی متر است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد کاهش و درمقایسه با شرایط بارشها در سال آبی نرمال، ۲ درصد بیشتر است. پراکنش بارشها در کشور به نحوی است که هم اکنون ۱۵ استان نسبت به میانگین شرایط بهتری را دارند و ۱۶ استان نیز کمتر از میانگین بارندگی را تجربه کرده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به ورود دو جبهه بارشی به کشور ادامه داد: یک جبهه از شمال و شمال غرب کشور وارد شده که بیشترین و طولانیترین میزان بارش را به ویژه در استانهای شمالی (گیلان و مازندران) خواهد داشت جبهه دیگری نیز از فردا وارد کشور خواهد شد که مرکز بارشهای آن معادل ۳۵۰ میلی متر در دریا اتفاق میافتد، اما حاشیه این جبهه در جنوب غرب کشور و استانهای خوزستان، فارس، کهکیلویه و بویراحمد و بوشهر را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
حاج رسولیها با اشاره به سرعت گرفتن تعیین حریم و بستر رودخانههای کشور گفت: در سالهای گذشته بیش از ۵۳ هزار کیلومتر تعیین حریم و بستر رودخانهها انجام شده که ۵ هزار کیلومتر آن در سال جاری عملیاتی شده است.
وی با تاکید بر شناسایی ۳۲۰۰ نقطه خطرپذیر در کشور ادامه داد: این نقاط به استانداریهای سراسر کشور اعلام شده است تا برای رفع آن برنامه ریزی شود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اهمیت لایروبی خروجی رودخانهها به دریا، دریاچه و تالابها گفت: امسال هزار کیلومتر از این مناطق در رودخانهها کشور لایروبی شده که این رقم در سالهای گذشته ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلو متر بوده است.
انتهای پیام/