به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، این تصمیم پس از چراغ سبز سازمان جهانی تجارت به واشنگتن برای وضع تعرفه روی واردات کالاهای اروپایی به ارزش سالانه ۷.۵ میلیارد دلار در پرونده قدیمی یارانه های دولتی به شرکت هواپیماسازی ایرباس اعلام شد. انتظار می رود این اقدام تلافی متقابل را به دنبال داشته باشد و جنگ تجاری دو طرف را تشدید کند.
آمریکا در جبهه دیگری به جنگ تجاری با چین مشغول است و دو اقتصاد بزرگ جهان صادرات یکدیگر به ارزش میلیاردها دلار را هدف تعرفه قرار داده اند.
فهرست کالاهای اتحادیه اروپا که از ۱۸ اکتبر هدف تعرفه آمریکا قرار می گیرند و از سوی دفتر نماینده تجاری آمریکا اعلام شده اند شامل هواپیماهای ایرباس ساخت فرانسه، انگلیس، آلمان و اسپانیا است که چهار کشور حامی ایرباس هستند. اما برای هواپیماهای ایرباس ساخت اتحادیه اروپا که قطعات آنها در آلابامای آمریکا تولید شده است، تعرفهای وضع نخواهد شد.
رابرت لایتیزر، نماینده تجاری آمریکا در بیانیهای اظهار کرد: پس از ۱۵ سال مرافعه حقوقی، سازمان جهانی تجارت سرانجام تایید کرد آمریکا می تواند در واکنش به یارانه های غیرقانونی اتحادیه اروپا، به وضع تدابیر متقابل بپردازد.
با این حال گستردگی تعرفههای آمریکا که ابتدا قرار بود واردات کالاهایی به ارزش ۲۵ میلیارد دلار شامل قطعات بالگرد، کالاهای لوکس و غذای دریایی را هدف بگیرند، کاهش داده شده است.
یک منبع آگاه از این پرونده به رویترز گفت: دفتر نماینده تجاری آمریکا عمدا از هدف گرفتن واردات اروپایی بیشتر خودداری کرده تا مقامات این بلوک را به پای میز مذاکره بکشاند.
دفتر نماینده تجاری آمریکا در انتظار تایید این تعرفه ها از سوی سازمان جهانی تجارت در ۱۴ اکتبر است و ممکن است این تعرفهها را سه روز بعد اجرایی کند. در این بین قرار است ۱۵ اکتبر تعرفههای واردات کالاهای چینی به ارزش ۲۵۰ میلیارد دلار از ۲۵ به ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.
بر اساس گزارش رویترز، در حالی که واشنگتن و پکن تلاش می کنند از شدت جنگ تجاری ۱۵ ماهه خود بکاهند، به نظر میرسد مناقشه تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا شدت میگیرد.
کلی مک کانل، سخنگوی ایرباس اظهار کرد: این شرکت هواپیماسازی در همکاری نزدیک با کمیسیون اروپا، در حال ارزیابی فهرست و پیامدهای احتمالی آن است و سازمان جهانی تجارت در ماههای آینده به مقامات اتحادیه اروپا اختیار وضع تعرفه روی کالاهای آمریکایی برای جبران یارانههای غیرقانونی این کشور به شرکت هواپیماسازی بویینگ را خواهد داد.
داوران سازمان جهانی تجارت در حکم خود اعلام کردهاند در نتیجه حمایتهای غیرقانونی دولتهای اروپایی از ایرباس، بویینگ معادل ۷.۵ میلیارد دلار در سال در فروش ضرر کرده و تحویل هواپیماهای بزرگ این شرکت مختل شده است.
در حالی که سطح تعرفههای وضع شده معادل کمتر از سه روز ارزش تجارت میان اروپا و آمریکا است، واردکنندگان آمریکایی از دولت این کشور درخواست کردهاند در انتخاب صنایعی که هدف قرار میدهد دقت کند تا اقتصاد آمریکا دچار آسیب نشود.
تولیدکنندگان اتحادیه اروپا پیش از این هدف تعرفههای آمریکا روی واردات فولاد و آلومینیوم و تهدید دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای وضع تعرفه روی واردات خودرو و قطعات خودروی ساخت اتحادیه اروپا قرار گرفته اند.
انتهای پیام/