Performancing Metrics

در همایش توسعه فعالیت‌های اکتشافی، فرصت‌ها و چالش‌ها، چه گذشت؟ | اتاق خبر
کد خبر: 432957
تاریخ انتشار: 2 مهر 1398 - 22:26
در پایان همایش "توسعه فعالیت‌های اکتشافی، پهنه‌های اکتشافی ایران؛ فرصت‌ها و چالش‌ها" با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، سازمان ایمیدرو و سازمان فضایی ایران، تفاهم‌نامه‌ای برای بهبود عملکرد و ارتقای بهره‌وری در بخش معدن و صنایع معدنی با استفاده از فناوری پیش

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، امروز (سه‌شنبه) همایش "توسعه فعالیت‌های اکتشافی، پهنه‌های اکتشافی ایران؛ فرصت‌ها و چالش‌ها" با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، هیات عامل ایمیدرو، اعضای هیات مدیره ایمیدرو و برخی مسئولان دولتی برگزار شد. 

خداداد غریب پور - رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) - در این همایش با اشاره به مورد استقبال قرار گرفتن ایده جایگزینی معدن به جای نفت، توسعه اکتشاف و تکمیل زنجیره را به عنوان یک اولویت مطرح کرده و گفت: اولویت ایمیدرو به عنوان حلقه اول توسعه، اکتشاف است؛ لذا آمادگی تامین هر میزان ارز برای به روزرسانی تجهیزات اکتشاف را داریم.

وی با بیان این‌که در پنج ماهه ابتدایی سال ۹۸ با تکیه بر مدیریت ارزی بنگاه‌های بزرگ معدنی و صنایع معدنی در بخش تولید، رشد داشته‌ایم، افزود: همچنین از ۱۴۵ هدف طراحی‌شده در نقشه راه برای ایمیدرو ۴۶ درصد محقق شده است. علاوه‌ بر این در بخش خصوصی بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای تزریق به طرح‌های توسعه‌ای جذب کردیم.

در ادامه این همایش، اصغرزاده - مدیر اکتشاف ایمیدرو - با بیان این‌که تقاضا برای مواد معدنی در دنیا هر ۲۰ سال دو برابر می‌شود؛ گفت: این در حالی است که یافتن معادن جدید سخت شده و معادن قبلی به دلیل اتمام ذخایر از چرخه خارج می‌شوند، لذا ما نیازمند این موضوع هستیم که برای اکتشافات و معدنکاری به عمق برویم.

وی  تاکید کرد: روش ژئوفیزیک و روش‌های تحلیلی در اکتشافات عمیق می‌تواند به ما کمک کند. هدف ما از اکتشافات، رفع کمبود مواد معدنی و خوراک صنایع و جلوگیری از واردات مواد معدنی و ایجاد اشتغال و توسعه متوازن در کشور است.

پس از آن رضا رحمانی - وزیر صنعت، معدن و تجارت - در این همایش با بیان اینکه کشور از گذشته تا به امروز با درآمد نفتی اداره شده که این موضوع برای کشور یک آفت به حساب می‌آید، اظهار کرد:  با هزار سال شعار نیز ‌ معادن ما فعال نخواهند شد، اما این همایش می‌تواند سرآغاز انقلاب معدنی ایران باشد. ما در بخش اکتشاف ضعیف هستیم و تا امروز اکتشافات ما سطحی بوده است. اما اکنون به همت برخی شرکت‌های بزرگ، مشکلات حل خواهد شد.

وی ضمن تاکید بر این‌که در کشور برای اولین بار معادن ما دارای نقشه راه هستند، اعلام کرد: ۱۰ برنامه عملیاتی در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت تعریف شده است، بنابراین با توجه به اینکه تولید، کار مقدسی بوده و حفظ تولید موجود، کاری جهادی است، باید علاوه بر اینکه ساخت داخل اولویت اصلی همه بخش‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد، باید زمینه‌ای هم فراهم شود که معادن به آخرین تکنولوژی‌های روز مجهز شود.

در حاشیه این همایش با حضور رحمانی وزیر صنعت معدن و تجارت، تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین خداداد غریب پور -رئیس هیات عامل ایمیدرو -و مرتضی براری -رئیس سازمان فضایی ایران- امضا شد. موضوع این تفاهم نامه همکاری بهبود عملکرد و ارتقای بهره وری در بخش معدن و صنایع معدنی با استفاده از فناوری پیشرفته فضایی عنوان شد.

وزیر صنعت نیز در پایان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باید برای اکتشاف معادن و معدن‌کاری با دستگاه‌های مختلف در زمینه اکتشاف، تجهیز و بهره‌برداری همکاری‌هایی صورت گیرد، تصریح کرد: یکی از نیازهای موجود در زمینه تامین مالی بخش معدن، تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک با استفاده از منابع شرکت‌های دولتی و خصوصی است، لذا حرکت به سمت شیوه‌های نوین تامین مالی یکی از برنامه‌های ما در سال تولید ملی است. تشکیل کنسرسیوم‌ها، صندوق‌های توسعه استانی، صندوق‌های ارزی و ریالی از جمله اقدامات مدنظر در این راستا خواهد بود که  حرکت‌های خوبی نیز در این زمینه صورت گرفته که نتایج ملموسی خواهد داشت.

انتهای پیام/

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید