به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، بازار ارز این روزها شرایط نسبتا آرامی را دارد. تب و تاب خرید و فروشهای سوداگرایانه فروکش کرده و بازار روند طبیعی عرضه و تقاضا را در پیش گرفته است. واقعیت آن است که ظرف یکسال گذشته، بیشترین تمرکز بانک مرکزی بر روی بازار ارز و ساماندهی عرضه و تقاضا در این بازار بوده است؛ به نحوی که از یک سو شرایط برای بازگشت ارز صادراتی از سوی بانک مرکزی کاملا مشخص شده و از سوی دیگر، واردکنندگانی هم که بیشترین سهم ارزبری کشور را داشتهاند، برای تامین نیاز ارزی خود، توجه فزایندهای به ارزهای حاصل از صادرات در سامانه نیما دارند.
اکنون نوبت به برخی اقداماتی رسیده که بانک مرکزی باید در سایر حوزههای مرتبط با ریلگذاری پولی و ارزی انجام دهد. به این معنا که دیگر نمیتوان این موضوع را انتظار داشت که بانک مرکزی را صرفا بر روی بازار ارز متمرکز شود، بلکه باید سایر بخشها نیز مدنظر قرار گیرد. بر همین اساس است که بانک مرکزی تجارت الکترونیکی را مدنظر قرار داده و گام بعدی را تحول در این بخش قرار داده است.
بر این اساس، با توجه به اینکه بانکداری الکترونیک یکی از ابزارهای مهم ایجاد شفافیت به شمار میرود و میتواند تاثیر زیادی بر بازارها داشته باشد، توجه به این بخش، از ضروریاتی بوده که مدنظر رئیس کل بانک مرکزی قرار گرفته و هوشمندانه به آن پرداخته است. در این میان، به نظر میرسد برنامهریزی برای اجرای برنامههای جدید در حوزه بانکداری و پرداخت الکترونیک و توجه به ضرورت راهاندازی سامانههای الکترونیکی جدید در حوزه بانکداری و پرداخت، نشان از توجه بانک مرکزی به این حوزه دارد و به نظر میرسد بزودی بتوان در این حوزه، شاهد پیشرفتهای بسیاری بود.
در این میان، روز گذشته عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در حکمی معاون جدیدی را برای بخش فناوریهای نوین بانک مرکزی برگزیده است که اتفاقا در حکمی که برای وی صادر شده، تمرکز اصلی بر مساله شفافیت است که به اعتقاد صاحبنظران و فعالان حوزه پرداخت الکترونیک، این امر میتواند راهبرد جدید بانک مرکزی را برای پیشرفت و خدمترسانی بیش از پیش و نظارت بیشتر نشان دهد.
البته اینکه چه کسی سکان هدایت این معاونت مهم را به عهده دارد نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و یکی از نکاتی است که باید مدنظر قرار گیرد. بر این اساس، عبدالناصر همتی در حکمی که برای معاون جدید فناوریهای نوین بانک مرکزی صادر کرده، تاکید نموده است که با توجه به اهمیت تقویت، بروزرسانی و کارآمدسازی سامانه های نظارتی بانک مرکزی و ایجاد شفافیت لازم اقتصادی بر اساس سیستم های فناوری اطلاعات در حوزه های ارزی و ریالی و نظارت و کنترل جدی بر شرکت های حوزه پرداخت الکترونیکی ضروری است برنامه ریزی لازم در افق های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای پیشبرد امور فوق الذکر انجام گیرد.
حال باید دید مهران محرمیان که به تازگی سکان معاونت فناوریهای نوین بانک مرکزی را به دست گرفته، تا چه اندازه میتواند ماموریتهای خود را به خوبی در این حوزه انجام دهد؛ به خصوص اینکه وی طی سالهای گذشته طراحی و ساخت پایانه سه نسل مختلف پایانه مخابرات ماهواره ای، پیاده سازی پروتکل های ارتباطی، طراحی و پیاده سازی سخت افزار، طراحی و پیاده سازی آزماینده سخت افزار و تولید ۷۰۰۰ دستگاه پایانه مخابرات ماهواره ای (VSAT) را در کارنامه کاری خود دارد، این ماموریت بیشتر حائز اهمیت میشود و باید دید که آیا روزهای خوش بانکداری الکترونیک برای نظام بانکی و صنعت پرداخت در راه است یا خیر.
انتهای پیام/