Performancing Metrics

تنش آبی گریبان چند شهر را گرفته است؟ | اتاق خبر
کد خبر: 432371
تاریخ انتشار: 20 شهریور 1398 - 21:01
۵۹ شهر از نظر سطح تنش در وضعیت قرمز قرار دارند که لزوما به کمبود منابع آب بر نمی‌گردد و بخشی از آن ناشی از کمبود تجهیزات است. از ۵۹ شهر، ۲۵ شهر کمبود تولید کمتر از ۲۰ درصد دارند اما مخزن آن‌ها کافی است، ۳۴ شهر نیز کمبود تولید بیش از ۲۰ درصد دارند.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، طبق آخرین آمار وزارت نیرو تعداد شهرهای در معرض تنش آبی (براساس وضعیت قرمز، نارنجی و زرد) ۲۳۳ شهر است که بر این اساس ۱۴۰ شهر در وضعیت زرد (۱۰ درصد کمبود آب نسبت به آب مورد نیاز) ۳۴ شهر در وضعیت نارنجی (۲۰ درصد کمبود آب نسبت به آب مورد نیاز)، ۵۹ شهر در وضعیت قرمز (بیش از ۲۰ درصد کمبود آب نسبت به آب مورد نیاز) است.

تعداد شهرهای در معرض تنش آبی در مردادماه سال ۹۸ نسبت به ماه قبل ۳۳ درصد کاهش، قیمت تمام شده یک مترمکعب آب در مرداد ۹۸ نسبت به ماه قبل ۵ درصد افزایش، متوسط نرخ فروش یک مترمکعب آب در مرداد ۹۸ نسبت به ماه قبل ۳۰ درصد افزایش و مصرف آب نسبت به زمان مشابه سال گذشته در بخش شهری و روستایی به ترتیب ۱.۱ و ۰.۶ درصد افزایش داشته است.

منظور از تنش آب شرب، حداکثر میزان آب مورد نیاز در پیک (اوج) مصرف نسبت به حداکثر ظرفیت تولید یک شهر است. براساس بررسی صورت گرفته، ۵۹ شهر کشور امسال از نظر سطح تنش در وضعیت قرمز (یعنی کمبود بیشتر از ۲۰ درصد) قرار دارند و در پیک مصرف روزانه احتمال کمبود آب در آن‌ها وجود دارد. تابستان امسال حدود ۲۸.۶ میلیون نفر از جمعیت کشور در ۲۳۳ شهر تحت تنش آبی قرار داشتند که بارندگی‌های مناسب سال آبی جاری و بهبود ذخایر سدها موجب شد این رقم نسبت به سال گذشته ۶.۴ میلیون نفر کاهش پیدا کند.

در این سطح از تنش آبی ۲۵ شهر دارای کمبود تولید بیشتر از ۲۰ درصد و دارای مخزن کافی و ۳۴ شهر دارای کمبود تولید بیشتر از ۲۰ درصد و کمبود مخزن هستند. تابستان امسال ۳۴ شهر از نظر سطح تنش در وضعیت نارنجی (یعنی کمبود بین ۱۰ تا ۲۰ درصد) قرار دارند و در پیک مصرف روزانه احتمال کمبود آب در آن‌ها وجود دارد. در این سطح نیز ۱۷ شهر دارای کمبود تولید بین ۱۰ تا ۲۰ درصد و دارای مخزن کافی و ۱۷ شهر دارای کمبود تولید بین ۱۰ تا ۲۰ درصد و کمبود مخزن هستند.

۱۴۰ شهر تابستان امسال از نظر سطح تنش در وضعیت زرد قرار دارند، در پیک مصرف ساعتی احتمال کمبود آب در آن‌ها وجود دارد. براساس بررسی صورت گرفته ۱۴ شهر این سطح دارای کمبود تولید کمتر از ۱۰ درصد و کمبود مخازن ذخیره، هفت شهر دارای کمبود تولید کمتر از ۱۰ درصد و دارای مخزن کافی و ۱۱۹ شهر فاقد کمبود تولید و دارای کمبود مخزن هستند.

انتهای پیام/

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید