به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، مؤسسه "مک کینزی" در گزارش جدید خود از روند رو به رشد اقتصادهای آسیایی پیش بینی کرده است که با تداوم روند رشد شتابان اقتصادی غولهای آسیایی، تا پایان سال ۲۰۴۰ حدود نیمی از کل تولید ناخالص داخلی جهان در اختیار آسیاییها قرار بگیرد.
در طول سالهای گذشته چین به دومین و هند به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شدهاند و اقتصاد هند اکنون دو برابر اقتصاد روسیه یا کانادا شده است اما به نظر میرسد که این پایان کار نخواهد بود مرکزیت مالی و اقتصادی جهان به سرعت از غرب به سمت شرق در حال چرخش است. به گفته این مؤسسه مشهور آمریکایی، صعود آسیا سریعتر از حد انتظار بوده است و در نتیجه رشد اقتصادی بالا، بسیاری از طبقات روستایی اکنون به طبقات شهری نشین با درآمد متوسط رو به بالا تبدیل شدهاند و شهرهای آسیایی به مراکز مالی و بانکی دنیا تبدیل شده اند.
اولیور تونبی، مدیر بخش آسیا در مؤسسه مک کینزی گفت: اگر میخواهید آینده اقتصاد جهانی را بدانید باید نسبت به آسیا شناخت پیدا کنید. قرن بیست و یکم قرن آسیاییها خواهد بود.
این مؤسسه در بخش دیگری از گزارش خود پیش بینی کرده است که ۴۰ درصد از کل تقاضای مصرفی جهان تا پایان سال ۲۰۴۰ میلادی مربوط به آسیا باشد. البته این خبر بیش از آن که خبر خوبی برای شرکتهای غربی باشد برای شرکتهای آسیایی خوب است چرا که طبق گفته مک کینزی، با افزایش رقابت پذیری محصولات آسیایی در برابر همتایان غربی خود، تمایل مردم به مصرف کالاهای داخلی افزایش چشمگیری خواهد داشت.
طبق ردهبندی مؤسسه فورچون، تا پایان سال ۲۰۱۸ بیش از ۴۰ درصد شرکتهای بزرگ جهان در آسیا قرار داشتهاند و از ۵۰۰ شرکت پر درآمد جهان، ۲۱۰ شرکت در آسیا بودهاند. در حال حاضر چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین اقتصاد جهان است و پس از این کشور، هند، ژاپن و کره جنوبی دومین تا چهارمین اقتصادهای بزرگ جهان محسوب میشوند.
انتهای پیام/