Performancing Metrics

دسترسی آمریکا را از حذف اپلیکیشن‌های گوشی‌هایمان قطع می‌کنیم | اتاق خبر
کد خبر: 429843
تاریخ انتشار: 27 تیر 1398 - 18:15
آذری‌جهرمی:
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تاکید بر اینکه به دنبال بومی‌سازی سیستم عامل نیستیم، گفـت: دسترسی آمریکا را از حذف اپلیکیشن‌های گوشی‌هایمان قطع می‌کنیم.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی امروز در یک نشست خبری در نمایشگاه الکامپ، در پاسخ به سوال درباره‌ی تصمیم برای ایجاد سیستم عامل بومی گفت: این یک سیستم عامل بومی نیست، بلکه اندروید سفارشی‌شده است. سیستم عامل بومی از پایه با مکانیزم‌های داخلی طراحی می‌شود که البته از دولت‌های قبل هم در مرکز تحقیقات مورد توجه قرار داشته و سیستم عامل زمین که مدل سفارشی‌شده و توسعه‌داده شده از لینوکس بود ایجاد شد.

وی ادامه داد: ما به دنبال بومی‌سازی سیستم عامل نیستیم. به دنبال این هستیم که خود را در برابر تروریسم اقتصادی که یک دولت می‌تواند با تصمیمات یک‌جانبه علیه ملت ایران اقدام کند، ایمن کنیم. می‌خواهیم از کسب‌وکارهایمان دفاع کنیم و با پیگیری سفارشی شدن یک سیستم عامل، خود را در برابر تهدیدات ایزوله کنیم تا دسترسی این دولت را به حذف اپلیکیشن‌هایمان از گوشی‌ها حذف کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اگر یک روز اپلیکیشن‌های ایرانی از گوشی‌ها حذف شوند، من به عنوان وزیر ارتباطات باید پاسخگو باشم، گفت: مدل عملکردی این گوشی اینطور نیست که بخواهد دسترسی کاربران ایرانی به اپلیکیشن‌های بین‌المللی را محدود کند، همه اپ‌های بین‌المللی می‌توانند روی آن نصب شوند، اما امکان حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از آن وجود ندارد.

آذری جهرمی با بیان اینکه اکوسیستم سیستم عامل بسیار پیچیده است، افزود: در کشورهای مختلف از چین و روسیه و کره جنوبی هم پروژه توسعه سیستم عامل به دلیل پیچیدگی‌های شدید تا کنون موفقیت‌آمیز نبوده است، البته باید روی آن کار شود. این سیستم عامل که در حال حاضر روی گوشی‌های ایرانی وجود دارد و بعدا می‌تواند روی سایر گوشی‌ها آزمایش شود، همان اندروید است کن سفارشی شده و برخی دسترسی‌ها از آن حذف شده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا سیستم عامل می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد؟ گفت: این پروژه برگ ماست در برابر زیاده‌خواهی دیگران. اکنون راه‌حل داریم که با تمام توان آن را پیاده‌سازی می‌کنیم و اجازه دست‌اندازی کسی به بازار داخلی خود را نمی‌دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تلاش برای تسری سیستم عامل بومی به کشورهای همسایه اظهار کرد: سیستم عامل بومی از این بابت که سه ذی‌نفع از جمله کاربرانی که تجربه استفاده دارند، تولیدکنندگان گوشی و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار دارد، موضوع پیچیده‌ای است. توسعه سیستم عامل بومی هم یکی از محورهای ماست اما اینکه اندروید سفارشی‌شده را به سایر کشورها بدهیم، در دستور کار ما نیست.

تصمیم‌گیری برای استفاده از ارز دیجیتال بر عهده وزارت ارتباطات نیست

آذری جهرمی با اشاره به تلاش برای ایجاد رمزارز بومی بیان کرد: سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری درباره هر ارزی بر عهده شورای پول و اعتبار است، مجری و بازویی اجرایی هم بانک مرکزی است. ما اعلام کردیم که یک نمونه آزمایشی از کارکرد رمزارزها استفاده می‌کنیم که تکونولوژی تولید رمزارز و مدل مفهومی آن را داخل کشور توسعه دهیم، چون ما به عنوان وزارت فناوری اطلاعات مسئول توسعه تکنولوژی هستیم.

وی ادامه داد: با حمایت مالی پست بانک پروژه را دادیم به مرکز تحقیقات که این مدل را بسازد که آنها هم ساختنت و موفقیت‌آمیز بود و چالش‌ها را به بانک مرکزی ارائه کردیم، تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری که آیا ارز دیجیتال در کشور استفاده شود و یا بومی باشد یا نه بر عهده بانک مرکزی است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تصمیم برای استخراج ارز دیجیتال بیان کرد: ما نظر خود را به این صورت دادیم که می‌توان در ساعات غیرپیک اقدام به استخراج ارز دیجیتال کرد که در مفهوم به معنای صادرات مجازی برق است. البته دو شرط مطرح کردیم، یک اینکه این برق در شبکه انتقال توزیع نباشد که هم اتلاف شود و هم ظرفیت شبکه را اشغال کند که برای این کار نیاز است مزارع استخراج در کنار نیروگاه‌ها باشد.

جهرمی ادامه داد: شرط دوم اینکه نرخ موثرتری برای این برق در نظر گرفته شود، زیرا این برق از آب پشت سدها و گاز هزینه می‌شود و نباید به صورت مجانی در اختیار کسانی باشد که با حاشیه سود بالا به سراغ استخراج می‌روند. در آن صورت استفاده از این تکنولوژی می‌تواند بهره‌وری اقتصادی شبکه برق را افزایش دهد.

جایگزینی VDSL با چهار برابر سرعت اینترنت

 وی با بیان اینکه سیاست ما حرکت به سمت شبکه ثابت بدون مس است، گفت: به دلیل نوسانات ارزی و مشکلات حوزه سرمایه‌گذاری حوزه ثابت در این مدت رویکرد موفقی نداشته است و ما نتوانستیم به اهدافی که برای شبکه ثابت ترسیم کردیم برسیم. البته توسعه پهن‌باند موبایل به روایت گزارش‌ها بسیار خوب بوده است، چون ما از تکنولوژی‌های روز دنیا برای این کار استفاده می‌کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: سنگاپور نمره اول سرعت اینترنت را در دنیا دارد و در منازلش سرعت اینترنت از یک تا ۱۰ گیگابیت هم رسیده است درحالی که استفاده از اینترنت موبایل چندان رایج نیست؛ ما در پهن‌باند موبایل اگر بهتر از سنگاپور نباشیم، کمتر نیستیم اما توسعه شبکه ثابتمان خوب نبوده است.

آذری جهرمی با اشاره به جایگزینی VDSL به جای ADSL، بیان کرد: شرکت مخابرات ایران چهار میلیون مشترک ADSL دارد و از امروز بنا دارد سرویس سورینو را ارائه دهد که به صورت متوسط می‌تواند سرعت اینترنت را تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه افزایش دهد. این سرویس تا کابینه خط مشترک، به صورت فیبر نوری و در منطقه محل سکونت، از طریق سیم مسی ارائه می‌شود.

وی توضیح داد: به دلیل فاصله زیاد خطوط مسی تا مراکز مخابراتی، ۳۰ درصد مشترکان تنها به اینترنت دو مگابایت بر ثانیه دسترسی دارند و ۱۶ درصد مشترکان می‌توانند اینترنت هشت تا ۱۶ مگابیتی دریافت کنند و مابقی اینترنت چهار تا هشت مگابیت دارند. با راه‌اندازی سرویس VDSL، رشد چهار برابری سرعت اینترنت اتفاق می‌افتد و با ظرفیت سرویس‌های مخابرات، اکنون دو میلیون پورت در کشور آماده واگذاری است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تعرفه‌های این سرویس بیان کرد: قیمت‌گذاری این سرویس، مطابق مصوبه ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات است که قیمت سرویس‌ها در تمامی سطوح وجود دارد و تعرفه جدیدی برای این سرویس وضع نشده است.

بازار ترابردپذیری به پایداری رسیده است

جهرمی درباره‌ وضعیت ترابردپذیری یا تغییر خدمات از اپراتور به اپراتور دیگر بدون تغییر شماره، بیان کرد: در مقطعی رقابت شدیدی بین اپراتورها بود و برخی می‌خواستند جلوی ترابرد بین اپراتورها را بگیرند، اما اکنون این بازار به پایداری رسیده است و گزارشی از نقض در ترابردپذیری نداریم.

وی‌ در واکنش به اظهارات ابوالحسن فیروزآبادی - دبیر شورای عالی فضای مجازی - درباره‌ عدم استقلال شبکه ملی اطلاعات، گفت: تیترهایی درباره این مصاحبه منتشر شد که مرکز ملی فضای مجازی هم به آن پاسخ داد؛ البته مرکز ملی فضای مجازی ناظر بر شبکه ملی اطلاعات است؛ ما نیز گزارش پیشرفت لایه زیرساخت را به صورت مکتوب، به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کردیم اما تا کنون ارزیابی رسمی در این زمینه به ما داده نشده است.

جریمه اختلالات اینترنتی به کاربران پرداخت می‌شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اختلالات مقطعی اینترنت و جریمه شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورهای اینترنت، برای این موضوع، بیان کرد: زیرساخت و شرکت‌های اینترنتی باید جریمه افت کیفیت را پرداخت کنند و نظر ما در این زمینه قطعی است. این موضوع از طریق رگولاتوری در دست بررسی است و تا هفته آینده تعیین تکلیف می‌شود.

آذری جهرمی در پاسخ به اینکه آیا قوه قضائیه طی دستوری به شرکت‌های اینترنتی، خواستار مسدودسازی پورت‌های VPN شده است، گفت: کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، هر روزه IP هایی که ابزارهای فیلترشکن و VPN را گسترش می‌دهند، شناسایی کرده و آنها را به شرکت‌های اینترنتی اعلام می‌کند و شرکت‌ها موظف به مسدودسازی این آدرس‌ آی‌پی‌ها هستند، اما اینطور نبوده که دستوری از سوی قوه قضائیه برای بسته شدن پورت‌های VPN صادر شده باشد.

وی همچنین با بیان اینکه مصوبه آزادسازی تعرفه خدمات ارتباطات آماده است، اظهار کرد: در صورتی که اپراتورهای اینترنت آمادگی داشته باشند، ما این مصوبه را به حالت اجرا درمی‌آوریم. البته برخی از شرکت‌ها که بازار ندارند، ممکن است با آزادسازی تعرفه اقدام به دامپینگ کنند و همین موضوع باز هم شرکت‌ها را دچار حواشی می‌کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اِشکال فنی در اتصال کارت‌های بانکی به کارت سوخت، گفت: اشکال فنی در اتصال سیستم کارت بانکی به سوخت وجود ندارد. سناریوی اول در این زمینه، دو نرخی بود که قابلیت کار کردن داشت، اما در سناریوی تک‌نرخی، به نظر می‌رسد استفاده از کارت بانکی با سیکل فعلی شرکت پخش و پالایش، همخوانی نداشته باشد.

آذری جهرمی همچنین با اشاره به برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه الکامپ گفت: نمایشگاه امسال در ۲۲ سالن و با حضور ۸۷۶ شرکت برگزار شده است که فناوری‌های خود را در حوزه‌های مختلف عرضه می‌کنند. نگاه ما در برگزاری الکامپ، علاوه بر تمرکز بر بازار کشور، تمرکز بر کشورهای منطقه و تبادلات تجاری با این کشورهاست. در حال حاضر ۴۰ هیئت بلندپایه از کشورهای منطقه، نمایندگان عالی‌رتبه از ۱۰ کشور و سفیران ۳۰ کشور با هدف افزایش تعاملات منطقه‌ای حضور یافته و از نمایشگاه بازدید کرده‌اند. ما از حضور اروپایی‌ها هم استقبال می‌کنیم اما تلاشمان ایجاد ارتباطات منطقه‌ای فراگیر است.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید