به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، هیئت وزیران در جلسه ۲۶ خرداد امسال آئین نامه نحوه توزیع قیر رایگان را تصویب کرده بود که بر اساس آن وزارت نفت مکلف بود تا سقف ۶ هزار میلیارد تومان از درآمدهای فروش سهم دولت از نفت به پالایشگاههای داخلی و پتروشیمیها را برای خرید قیر رایگان به دستگاههای مصرف کننده این ماده حیاتی صنعت راهسازی از جمله وزارت راه و شهرسازی پرداخت کند.
با این حال در جلسه ۱۲ تیر ماه هیئت وزیران، اعضای هیئت دولت آئین نامه مذکور را لغو و مصوبه جدیدی را از نظر گذراند.
در مصوبه جدید، محل تأمین ۲ هزار میلیارد تومان برای تأمین قیر رایگان دستگاههای مصرف کننده آن (موضوع بند «ه» تبصره «۱» قانون بودجه سال ۹۸)، «اعتبارات تملک داراییهای سرمایه ای» (بودجه عمرانی) تعیین شده است؛ اما با توجه به اینکه در متن بند «ه» تبصره «۱» قانون بودجه سال ۹۸، وزارت نفت مکلف به تأمین بودجه ۶ هزار میلیارد تومانی قیر رایگان شده، در مصوبه ۱۲ تیرماه هیئت دولت، این بند قانونی نقض شده باشد.
عبدالهاشم حسن نیا رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با انتقاد از پروسه پیچیده توزیع قیر رایگان به دستگاههای مصرف کننده این کالا، خواهان حذف و ساده سازی این فرآیند شده بود.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، تاکنون حتی یک کیلو قیر به این سازمان داده نشده است؛ در حالی که بخش مهمی از فصول عمرانی سال طی شده و در نیمه دوم سال به دلیل سرما و بارندگی، امکان اجرای پروژههای عمرانی در ۲۰ استان کشور وجود ندارد.
خاطرنشان میشود محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در ۲ بهمن سال گذشته در دیدار با مدیران حراست دستگاههای تابعه این وزارت خانه، از وجود برخی فسادها در فرآیند توزیع قیر انتقاد کرده و خواستار مشخص شدن تکلیف ۶۰ هزار تن قیر رایگان شده بود که در دوره قبلی وزارت راه و شهرسازی به ۳ پیمانکار تعلق گرفته بود. انتقادی که سبب شد تا برای واگذاری قیر رایگان به دستگاههای دولتی، سقف ریالی و تناژی در قانون بودجه امسال از سوی نمایندگان مجلس گذاشته شود.
با مصوبه جدید (۱۲ تیرماه) هیات دولت، عملاً فرایند پیچیده تخصیص قیر دولتی به دستگاهها حذف و سازمان برنامه راسا نسبت به تامین بودجه جهت تخصیص قیر به پروژه های دولتی اقدام خواهد کرد.
مصوبه جدید هیات دولت درباره توزیع قیر رایگان