به گزارش «اتاق نیوز» این موارد بنا به اعلام علی شریعتی مقدم نائب رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه و برتر ایران عبارت است از :
- حفظ و توسعه صادرات بعنوان یک هدف اصلی اقتصاد مد نظر باشد .
- واقع بینی در هنگام اخذ تصمیمات مد نظر قرار گیرد .
وجود کارت های یک بار مصرف قیمت های صادراتی را طبق ارز آزاد رقابتی نموده است .
امکان انتقال ارز به داخل کشور وجود ندارد و تحریم ها فشار مضاعفی را توام با قوانین پولشویی و مالیاتی و .... در بازار های هدف وارد نموده است . مشکلات لجستیک، حمل و نقل، کمبود مواد اولیه و بسته بندی با سه تا چهار برابر نیاز به نقدینگی و دهها مشکل جدید از جمله افزایش هزینه های مبادله واقعیت های ملموس بخش صادرات است .
*فروش های صادرات ریالی نیز یکی از واقعیت های ملموس در بازار است که موجب حفظ بازار و ایجاد ساختار انتقال وجوه کالا شده است .
- قوانین نباید عطف به ماسبق شود، مانند مالیات به صادرات سال 97 و عدم برگشت وجوه ارزش افزوده و نیز تهدید مالیات بر عملکرد بخش صادرات در سال های 97 و 98 لذا قوانین مادر مانند معافیت مالیاتی بخش صادرات مورد عمل قرار گیرد . (مستند ماده 141 برنامه ششم توسعه- قانون مالیاتهای مستقیم بر معافیت بخش صادرات تاکید دارد.)
- تصمیمات با مشارکت بخش خصوصی و با لحاظ فرجه زمانی اتخاذ گردد .
- گشایش های انجام شده توسط بانک مرکزی برای بخش خشکبار به سایر بخش ها تسری یابد .
- ارز تک نرخی شود و روش های کار آمد حمایت از بخش های آسیب پذیر پیش بینی شود .
- صادرات محصولات کشاورزی/صنایع کوچک و متوسط مورد حمایت خاص قرار گیرد و تهدیدات خاص، تهدیدات جدید مانند مالیات به صادرات و ..... به قید فوریت حذف شود .
- کارگروههای تخصصی مشترک تشکل ها و صادرکنندگان نمونه و برتر کشور و بخش های حاکمیتی رفع، تهدیدات بخش صادرات را با هدف «رونق تولید» از طریق دولت / مجلس و سایر بخش ها بر پیگیری و برنامه ریزی نماید .