به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص موضوع آمادگی ایران برای تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی که وزیر امور خارجه کشورمان در سفر اخیر به نیویورک مطرح کرد، گفت: مسأله وضعیت زندانیان دارای تابعیت آمریکایی در ایران از مدتها پیش یک موضوع میان آمریکا و ایران بوده و مسأله جدیدی نیست. پیش از اعلام خروج آمریکا از برجام، در تمام دیدارهای دوجانبهای که در حاشیه نشستهای کمیسیون مشترک برجام برگزار میشد، طرف آمریکایی همواره این موضوع را مطرح میکرد. در تمامی این دیدارها، طرف ایرانی نیز همیشه از این فرصت استفاده کرده و به دلیل ابعاد انسانی، درباره ایرانیانی که به درخواست آمریکا در کشورهای دیگر یا در داخل خاک آمریکا دستگیر شدهاند، صبحت کرده و این مساله را به لحاظ انسانی مطرح و پیگیری میکرد.
موسوی افزود: پس از قطع دیدارهای مستقیم، این موضوعات از سوی واسطهها دنبال میشد. ما همواره بر استقلال قوه قضائیه و ضرورت طی مراحل قانونی و اجرای عدالت تاکید نمودهایم. با این حال، با هدف کمک به وضعیت هموطنان مظلومی که به دلیل تلاش برای انتقال اقلامی ضروری به کشور (از قبیل قطعات هواپیماهای مسافری) در چنبره تحریمهای غیرقانونی آمریکا گرفتار شده و حتی در کشورهای ثالث نیز با اعمال نفوذ آمریکا در شرایطی شبیه اسارت قرار گرفتهاند، همانطور که دکتر ظریف گفتند، از چند ماه پیش، به طرف آمریکایی اعلام شد که ایران حاضر است موضوع «تبادل» این افراد را مدنظر قرار دهد. پیشنهاد کشورمان که توسط دکتر ظریف ارائه شد، پیشنهاد تبادل زندانیان است و نه مذاکره با آمریکا در مورد موضوعات مورد اختلاف.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص واکنش طرف آمریکایی به طرح موضوع از سوی ظریف، اظهار داشت: طرف آمریکایی پاسخ مثبت و سازندهای به این پیشنهاد نداد و همین پیشنهاد دکتر ظریف و نحوه پاسخگویی طرف مقابل موجب شد این اشک تمساحی که سران آمریکا برای زندانیان میریختند و تبدیل به یک اهرم تبلیغاتی آمریکا در جهت ایرانهراسی شده بود از دست آنها خارج شود.
این دیپلمات کشورمان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در هر حال با تمام توان و با استفاده از ظرفیتهای حقوقی و سیاسی مختلف به پیگیری در جهت احقاق حق اتباع خود که در آمریکا و سایر کشورها دچار مشکل شدهاند و کاهش آلام خانوادههای آنها ادامه خواهد داد.
انتهای پیام/