نقوی در گفتگو با «اتاق نیوز» با اشاره به اینکه از سال 78 در اتاق بازرگانی حضور داشته، اظهار داشت: در اوایل عضویتم دراین تشکل همواره برای من سوال بود که وظیفه اتاق چیست ؟ در جواب همیشه ارائه نظر مشورتی در حوزه مسائل اقتصادی به قوای سه گانه را به عنوان وظيفه اتاق عنوان می کردند، اگر وظیفه اتاق بازرگانی به این امر مهم معطوف باشد، باید دید تاثیرگذاری بر اقتصاد، تصمیمات کلان اقتصادی و در تدوین قوانین و مقررات چقدر موفق بودیم .
وی افزود: همچنین با وزارت امور اقتصاد و دارایی در خصوص بحث مالیات و موسسه استاندارد در خصوص رفع مشکل تولید کنندگان درحوزه صادرات رایزنی شود تا کشورمان در حوزه های مختلف اقتصادی توانمند گردد و تولیدکننده واجد شرایط بتواند کار کند.
نقوی یادآور شد: اکنون اگر بخواهیم نتیجه گیری کنیم که چقدر به این اهداف رسیده ایم و چه میزان قوانین تسهیل کننده وضع شده، آیا با حجم بیشتری در حوزه صادرات نسبت به 5 یا 10 سال گذشته توانستیم کار کنیم و به این نسبت چقدر موفق بودیم. بهترین معیار سنجش شاخص کمی و کیفی توامان است، اگر بخواهیم در این زمینه آمار بگیریم با توجه به اینکه بسیاری از شوراها تبدیل به اتاق مشترک شده، چقدر حجم مراودات زیاد شده و یا به تعداد نمایندگی ها در ايران افزوده شده است؟ با این مقایسه می توان دریافت افراد در دوره های قبلی و کسانی که وارد اتاق شده اند، چه میزان موفق بودند. آیا برنامه هایی هست که این نقاط اصلاح شود ؟ همينطور در حوزه تاثیرگذاری در سیاست گذاری و تعیین خط مشی ها چقدر موفق بوده ایم ؟
نائب رئيس انجمن زنان مدير كارآفرين یادآور شد: خلاصه کلام برای رسیدن به آنچه در چشم انداز اتاق ترسیم شده باید در اتاق مانند هر تشکل مدنی بتوانیم در حوزه قانونگذاری آن تاثیر بگذاریم تا در آن راستا قوانینی وضع شود که عام باشد، آیا اتاق به این مرحله رسیده که اگر پیشنهاد یا نظری ارائه می دهد مثلا مجلس به آن عمل کند یا خیر ؟
این فعال اقتصادی کشور در خصوص آنچه در اتاق نهم باید مورد توجه هیات نمایندگان قرار گیرد، تصریح کرد: نیاز داریم بازار کالای صادراتی ایران در خارج از کشور معرفی شود، شناسایی اطلاعات بازارهای هدف از آنسو و انتقال این اطلاعات به صورت صحیح (شفافيت اطلاعات) به بازرگانان و تولیدکنندگان و امکان حضور محصولات ایران در همه کشورها از دیگر موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود، در حال حاضر محصولات هند و تایوان در همه کشورها به وفور یافت می شود، البته منظور نظر از کالای ایرانی تنها محصولات صادراتی همچون فرش، پسته و زعفران نیست .
نائب رئيس انجمن زنان مدير كارآفرين با اشاره به اینکه برای بخش صادرات باید بر روی صنایع دستی کشور تمرکز کرد، افزود: از نظر تنوع بیش از 300 رشته در این بخش داریم، چقدر این هنرها در عرصه های جهانی و بین کشورها شناخته شده است و کمک کردیم که سازمان میراث فرهنگی به عنوان بانک اطلاعاتی در کنار اتاق بازرگانی به عنوان نهادی با مراودات بین المللی وتاثیر گذار قرار گیرد تا بتوانند از تعامل سازنده با هم در راستای ارتقای صادرات کشورگام نهند .
وی تاکید کرد: ما میتوانیم روی محصولاتی همچون موکت، ظروف چینی و حتی مبلمان که تولیدکننده هایمان در آن مهارت کسب کرده اند، جهت صادرات بیشتر برنامه ریزی نماییم، اتاق در تمامی این حوزه ها باید راهنما باشد و در نمایشگاه ها اسم ایران به عنوان برند در حوزه های غیر نفتی شناخته شود .
عضو اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان ساخت: آنچه دردنیا به عنوان محصول ایرانی شناخته می شود تنها نفت، فرش دستبافت، پسته و زعفران ماست و در سایر قسمت ها کمتر نامی از ایران شنیده می شود، این امر لزوم سرمایه گذاری داخلی در امور تولیدی براساس دانش بین المللی و تکنولوژی روز را ایجاب می کند، اگر بخواهیم به بازارهای بین المللی راه یابیم باید دستگاه های مختلف در کنار هم باشند .
نقوی با اشاره به اینکه ما لاین های زیادی داریم که اتاق بازرگانی می تواند در آنها نقش بسیار موثری داشته باشد، افزود: متاسفانه دربرهه زمانی بعد از برجام که امکان صادرات به سایر کشورها فراهم شده بود،کسانی که صادرات محصول داشتند به هر بازاری ورود کردند، نام کالای ایرانی را خراب کردند .
نائب رئيس انجمن زنان مدير كارآفرين یادآور شد: شاخص های صادرات را چه کسی باید تعریف کند؟ قاعدتا هیچ فردی نباید چنین اجازه ای داشته باشد که با صدور کالای بی کیفیت بازار صادراتی را برای سایر فعالین و صادر کنندگان ببندد ، جدا از سایر فعالیت ها و وظایف اتاق، شاید لازم باشد این شاخص ها را هم تعریف کنند اگر قوانینی در خصوص استاندارد کالا در بازار داخلی وجود دارد و بر این مسئله نظارت صورت می گیرد چرا این استانداردهای کیفی برای بازار بین المللی نیست و برای بازارهای خارجی تدوین نمی شود تمامی این پیامدها نشان می دهد در این حوزه نیازمند کار و توجه ویژه هستیم .
وی افزود: یکی از دغدغه های اصلی حضور زنان، پتانسیلهای موجود در این بخش و نقش آنان در ارائه برنامه ها، حضور در جلسات و تاثیر بر قوانین حاکم بر کشور و سیاستگذاری ها می باشد، با افزایش حضور زنان در دانشگاهها، فضای کسب و کار و کارآفرینی هنوز تعداد و تاثیر گذاریشان در مهمترین تشکل بخش خصوصی بسیار ناچیز می باشد، شاید در این حوزه باید روی آموزش بانوان صاحب کسب و کار و آمادگی جهت ورود به عرصه های رقابتی کار نمود.
وی با اشاره به اینکه در بحث آمار و اطلاعات در تمام حوزه ها بسیار ضعیف هستیم، گفت: دو سال قبل انجمن زنان كارآفرين همايشى را برگزار كرد و در این حوزه قرار بود از اتاق لیست بانوان را بگيريم و من طی تماس هایی که با اتاق داشتم، متوجه شدم جستجوى كارتها بر اساس جنسيت برنامه ريزى نشده است.
رئيس كميته ارتباطات انجمن زنان مدير كارآفرين اظهار داشت: اطلاعات باید به گونه ای باشد که قابل جستجو و در دسترس باشد ما دراین زمینه هم ضعف داریم و در حالی که در سایر کشورها سرچ اطلاعات اعضای تشکل ها به حدی پیشرفته است که حتی براساس رده سنی انجام می شود ولی ما حتی دسترسی به این اطلاعات را به صورت ساده هم نداشتیم . خوشبختانه در حال حاضر انجمن درصدد است بانک اطلاعاتی كاملى برای خانم های کارآفرین با حمايت نهادهاى مدنى، بخش خصوصى و دستگاههاى دولتى ايجاد كند و خود تنها به عنوان ناظر اين پروژه باشد.
نقوی درخصوص ائتلاف های انتخاباتی این دوره اظهار داست: هنوز نمی دانم چند ائتلاف در این انتخابات حضوردارند ولی علاقمندم همراه با گروهی باشم که دغدغه کشور را داشته و آینده نگر باشد، شفافیت اطلاعات را در اولویت قرار دهد و رسیدگی به مسائل موجود همچون بحث ارز و تامین مواد اولیه تولید کنندگان را در برنامه های خود گنجانده باشد، در این زمینه نیازمند تیمی هستیم که حداقل یک یا دو دهه تجربه کار عملی داشته و بتواند در جهت رشد کشور کمک کنند .