به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، کیوان کاشفی با بیان اینکه حذف صفر از پول ملی ایران چندین بار مطرح بوده و اکنون بحث از حذف سه صفر به حذف چهار صفر رسیده، ادعا کرد: این طرح هیچ تاثیری روی ساختار اقتصادی و مشکلات آن ندارد.
وی تنها فایده حذف صفر را تاثیر روانی کوتاه مدت آن دانست و یادآوری کرد: این طرح فقط میتواند در سیستم دفترنویسی و اسناد حسابداری تاثیر مثبتی داشته باشد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران درباره تاثیر حذف صفر بر تقویت ارزش پول ملی نیز اضافه کرد: این تقویت ارزش پول چون فقط به شکل ظاهری است و جنبه روانی دارد، اثری هم بر قدرت خرید نخواهد گذاشت.
به عقیده کاشفی، از دیگر پیامدهای حذف صفر از پول ملی این است که رشد نقدینگی که طی چند سال اخیر سرعت و شتاب زیاد و نامعقولی داشته و هیچ تناسبی با سطح تولید ملی ندارد را تا حدودی به نقطه بهتری برگرداند.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه حذف صفر از پول ملی باید در کنار یک بسته اصلاحات سیستم بانکی صورت گیرد که حذف صفر فقط یک قطعه از این پازل است، گفت: این طرح باید همزمان با برخی اصلاحات مانند جلوگیری از رشد نقدینگی، ساماندهی بانکها و موسسات مالی و ... باشد.
وی عنوان کرد: تازمانی که عزم جدی برای ساماندهی مؤسسات و بانکهایی که در آستانه ورشکستگی هستند و هزینه اقتصادی و اجتماعی زیادی به کشور وارد میکنند وجود نداشته باشد، اجرای طرحهای اینچنینی کمکی به اقتصاد ایران نخواهد کرد.
کاشفی اشارهای هم به تجارب دنیا از حذف صفر از پولهایشان داشت و یادآوری کرد: حذف صفر از "لیر" ترکیه یکی از تجارب اخیر بود که زمانی که این کشور تورم بالای 70 درصد را تجربه میکرد انجام شد، اما در کنار آن سیاستهای ریاضت اقتصادی هم اجرا شد و ظرف مدت پنج سال شرایط اقتصادی این کشور را بهبود بخشید.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه درباره زمان مناسب اجرای این طرح نیز تاکید کرد: حذف صفر زمان خاص خود را نیاز دارد و در شرایطی که تلاطم داریم و شاخصهای اقتصادی بسیار متغییر هستند، اجرای این طرح بازخورد مناسبی نخواهد داشت.
انتهای پیام/