Performancing Metrics

سازوکار ایجاد ۲۷۰هزار شغل جدید | اتاق خبر
کد خبر: 420239
تاریخ انتشار: 25 آذر 1397 - 17:05
یک مقام مسئول تشریح کرد؛
رئیس امور شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه گفت: ­۲۱ هزار میلیارد تومان وام برای ایجاد ۲۷۰ هزار شغل جدید در مناطق محروم پرداخت می‌شود.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، افشین برمکی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما اظهار داشت: هدف‌گذاری ما در طرح های نیمه تمام صنعتی و با پیشرفت ۶۰ درصد است که برای این کار ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات با یارانه سود ۳۱۸ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. در زیربرنامه بعدی­ ۷ هزار میلیارد تومان در قالب بازسازی و نوسازی و ۹ هزار میلیارد تومان برای سرمایه در گردش پرداخت خواهد شد. کمک های فنی حرفه ای نیز برای توسعه خوشه ها در نظر گرفته شده است.

رئیس امور شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه افزود: در سازمان برنامه بودجه به گونه ای تسهیلات در نظر گرفته شده که ۳ درصد یارانه پرداخت شود؛ البته نیمی از تسهیلات از صندوق توسعه ملی با نرخ ۱۶ درصد تامین می شود که نظام بانکی در این تفاهم نامه منابع را با نرخ ۱۸ درصد درگیر خواهد کرد اما برای مناطق محروم که ۱۰ استان را دربر می گیرد ۴ درصد تخفیف نرخ تسهیلات صندوق خواهیم داشت با پرداخت یارانه تسهیلات از سوی دولت تسهیلات در استان های محروم به ۱۵ درصد و در سایر استان ها با این احتساب به ۱۷ خواهد رسید که با پرداخت سه درصد سود تسهیلات از جانب دولت تسهیلات در مناطق محروم به ۱۲ درصد و در سایر استان ها به ۱۴ درصد می رسد.

وی ادامه داد: تامین اعتبار از صندوق توسعه ملی و بانک ها مشخص است و منابع دولت از محل منابع پیش بینی شده در بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ تامین خواهد شد که سه هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.­

برمکی گفت: هر فعال اقتصادی بخش خصوصی طبق اصول اولیه اقتصادی طرح را بررسی می کند و سناریوهای مختلف و روش های مشخص اقتصادی ارائه می‌کند.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی می تواند با سیاست های پولی مشخص نقدینگی را مدیریت کند، اظهار داشت: معاف کردن فعالین اقتصادی، تامین بودجه را به مشکل می اندازد بنابراین در عمده طرح های سرمایه گذاری اگر از منابع داخلی بیشتری استفاده شود سودآور تر خواهد بود.

برمکی در ادامه درباره رایزنی ها با بخش خصوصی، گفت: در شرایط موجود با بخش خصوصی رایزنی مستقیم نداشته ایم اما در وزارت صمت با بخش خصوصی رایزنی هایی انجام شده است.­

تعامل با بورس برای تکمیل طرح های نیمه تمام صنعتی

همچنین سعید زرندی­ معاون طرح و برنامه وزارت صمت با حضور در برنامه تیتر امشب گفت: با هماهنگی وزارت صمت و سازمان مدریت برنامه ریزی کشور­ معادل ۲۱ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی، ده هزار میلیاد تومان از منابع بانک ها و هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات یارانه ای سود در اختیار واحدهای صنعتی، معدنی و صنوف تولیدی قرار می گیرد.

وی افزود: دغدغه اصلی ما طرح های نیمه تمام است که در این برنامه مورد توجه قرار گرفته است. توسعه واحدها و بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی و تامین سرمایه درگردش در این طرح ها و کمک های فنی اعتباری برای توسعه خوشه های صنعتی اولویت سنجی شده است.

وی ادامه داد: چند منبع مالی برای حوزه صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۷ در نظر گرفته شده که در واحدهای تولیدی با رویکرد منابع و سرمایه در گردش دیده شده است. اولویت های مشخص شده به استان ها ابلاغ شده است ولی در طرح های نیمه تمام با پیشرفت ۶۰ درصد به بالا اولویت قرار گرفته شده که وارد چرخه تولید شود. از این میان این طرح ها نیز ۱۵۰ طرح به عنوان طرح ملی در نظر گرفته شده که مورد توجه قرار گیرد.­

زرندی در ادامه گفت: نکته مهم این است که باید نگاه به موضوع منابع مالی متفاوت شود که در دو سال گذشته نیز دفتری با این عنوان در وزارتخانه شکل گرفته است. بالغ بر ۸۰ درصد منابع وزارت صمت از منابع بانک است. وقتی مشاهده می شود که نقدینگی زیادی در دست مردم است می توان با استفاده از مدل های تشویقی فضای جدیدی برای جذب سرمایه ها استفاده کرد.­

وی گفت: روش های جدید که مهمترین رکن آن بورس است می تواند به عنوان تامین مالی استفاده شود.

زرندی تاکید کرد: با نگاه فراتر می توان از سرمایه های مردم در بخش تولید استفاده بهینه کرد. استراتژی جدید رابطه با بورس برای تکمیل طرح های نیمه تمام صنعتی است.

وی گفت: ما باید در حوزه صنعت و معدن در تولید به سمت شرکت دادن سرمایه‌های مردمی پیش برویم که این کار به تفکیک برای استان‌ها مشخص شده است.

زرندی اظهار داشت: برای حفظ اشتغال می توان با تشویق واحدهای تولیدی برای ادامه کار با استفاده از سرمایه در گردش و پرداخت یارانه استفاده کرد و از سرمایه گذاران درخواست کرد که از سرمایه های کشور استفاده شود. نکته مهم در سیاست گذاری ها این است که تولید باید با بازار تقاضا عجین شود و با نگاه بازار تقاضا اولویت ها بازنگری شود. سرعت در سرمایه‌گذاری ها باید با منطق پیش رود و با نگاه جدید از تولید حمایت کرد.­

وی گفت: متناسب با منابع در نظر گرفته شده برای ۱۰۰۰ میلیارد تومان توانسته ایم سود تسهیلات در مناطق محروم را به ۱۲ درصد و در سایر مناطق به ۱۴ درصد برسانیم. وزارت صمت در یک دوره کوتاه مدت با برنامه‌ریزی به تولید کمک کرده است.

اگر رویکردها تغییر نکند، به اشتغال کمک نخواهد شد

بهرام شکوری عضو اتاق بازرگانی نیز درباره اولویت بندی ایجاد ۲۷۰ هزار شغل در بخش خصوصی، گفت: یکی از مشکلات ما در کشور حجم نقدینگی در دست مردم است که صندوق توسعه ملی و بانک ها در تامین منابع مشکل دارند. برای سوق دادن ۱۶۰۲ هزار میلیارد نقدینگی در دست مردم به سمت مردم با تدبیر قوانین می توان برای جذب سرمایه برنامه ریزی کرد تا هم تولید ساماندهی شود هم اشتغال را در سطح وسیعتر ایجاد کند.

وی افزود: در کشور ما اگر کسی بخواهد با صد درصد سرمایه گذاری خود ایجاد اشتغال کند نه تنها تشویق نمی شود بلکه تنبیه می شود بنابراین برای رفع این نقص می توان ۷۰ درصد از هزینه ها را با نرخ بهره روز بانک تامین کرد. فعالین اقتصادی در سال های قبل از اوراق مشارکت استفاده می کردند و به عنوان وثیقه در بانک استفاده می کردند تا بتوانند با استفاده از ۱۵ درصد سود ۱۸ درصد سود تسهیلات را پرداخت کنند که با این محاسبه مشخص می‌شود، ۲.۵ درصد ضرر می کردند.­

شکوری گفت: متولی توسعه و صادرات وزارت صمت است، اما بیشتر سازمان ها تولید اشتغال را هدف قرار می‌دهند و با قوانین خود می‌توانند این بخش را تحت تاثیر قرار دهند.

وی افزود: جهت دادن نقدینگی به سمت تولید مهم است. پیشنهاد می شود اگر تمام نقدینگی ها به سمت تولید هدایت شود از مالیات معاف شود تا انگیزه و جذابیت برای تولید بیشتر شود.

شکوری گفت: برای فعال کردن حوزه صادرات یکی از بخش ها حمل و نقل است که با تکمیل زیرساخت ها دولت می تواند کمک کند. فعالین اقتصادی بیشتر اوقات مشکل نقدینگی دارد بنابراین دولت می تواند با رفع موانع در راه اندازی طرح ها کمک کند. دولت می تواند به فعال اقتصادی در پرداخت ارزش افزوده زمان بدهد.

شکوری تصریح کرد: اگر ساختار ها و رویکردها تغییر نکند، به اشتغال کمک نخواهد شد بنابراین برای توسعه و حفظ و ایجاد اشتغال نیاز به رویکردهای جدید و تغییر ساختارها­ داریم.­

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید