Performancing Metrics

گاز نیروگاه زاهدان تا ۲ سال دیگر وارد مدار می‌شود | اتاق خبر
کد خبر: 419139
تاریخ انتشار: 1 آذر 1397 - 15:26
وزیر نیرو خبر داد
وزیر نیرو گفت: واحدهای گاز نیروگاه سیکل ترکیبی زاهدان تا سال ۱۳۹۹ وارد می‌شود و واحد بخار این نیروگاه نیز سال ۱۴۰۰ تکمیل خواهد شد.

 

به گزارش اتاق خبر، رضا اردکانیان درآیین گلنگ‌زنی عملیات اجرایی بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی زاهدان با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در این طرح دولتی توسط وزارت نیرو انجام می شود، اظهار کرد: بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای عملیات اجرایی این نیروگاه پیش‌بینی شده است.

وی هم‌زمانی آغاز عملیات این طرح با هفته وحدت را به فال نیک گرفت و خاطر نشان کرد: اواخر تیرماه سال جاری که به این استان سفر کردم وعده ساخت این نیروگاه را دادیم که هم اکنون در هفته وحدت این وعده محقق و عملیات اجرایی آن آغاز شد.

اردکانیان افزود: این طرح با هدف رونق توسعه در بخش‌های اقتصادی و پایداری شبکه در سیستان و بلوچستان انجام می‌شود ‌و نقش چشمگیری در توسعه و رونق تولید به ویژه در بخش اقتصادی خواهد داشت.

وزیر نیرو از نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی برای پیگیری پروژه‌ها در بخش برق و آب قدردانی کرد و افزود: امیدواریم بتوانیم در بخش آب برای افزایش رفاه مردم منطقه سیستان و بلوچستان بخوبی عمل کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این آیین اظهار کرد: این استان برای پیشرفت و توسعه به زیرساخت‌های انرژی نیاز جدی دارد که باید هر چه سریع‌تر تکمیل شود، چرا که تکمیل زیرساخت‌های حوزه انرژی در جهش سایر شاخص‌های توسعه نیز تاثیرگذار خواهد بود.

احمدعلی موهبتی افزود: سیستان و بلوچستان در سال‌های آینده با کمبود ۴۰۰ تا ۵۰۰ مگاوات برق روبرو خواهد بود؛ بنابراین باید دولت در بخش انرژی سرمایه گذاری بیشتری در این استان انجام دهد تا به تولید و تامین پایدار انرژی برسیم.

وی ادامه داد: چنانچه زیرساخت‌های انرژی در سیستان و بلوچستان تامین شود بخش خصوصی نیز رغبت بیشتری به سرمایه گذاری در این استان خواهد داشت.

استاندار سیستان وبلوچستان با بیان اینکه در زمینه تولید انرژی از حضور بخش خصوصی استقبال می کنیم، خاطر نشان کرد: این استان ظرفیت‌های بسیار زیادی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر دارد که انتظار داریم وزارت نیرو در این خصوص اقدامات ارزنده‌ای انجام دهد.

مدیرعامل برق منطقه ای استان نیز در این مراسم گفت: حجم تاسیسات برق سیستان و بلوچستان با کلان‌شهرهایی مانند تهران برابر است که نشان از اقدامات شایسته برق استان است.

جاهد افزود: ۱۸ واحد ۲۵ مگاواتی در استان داریم که در زاهدان کنارک و چابهار نیروگاه نصب شده است.

وی عنوان کرد: برای اینکه فقط بتوانیم به مصرف برق استان پاسخ دهیم بیش از ۶۵۰ مگاوات تولید عملی نیازمندیم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان عنوان کرد: باید بتوانیم از هدر رفت سرمایه جلوگیری کنیم و برای رسیدن به وضع مطلوب ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه نیاز است که یک نیروگاه امروز کلنگ زنی شد.

وی ضمن ابراز امیدواری در خصوص تبدیل سیستان و بلوچستان به عنوان هاب انرژی در منطقه گفت: آغاز عملیات اجرایی سیکل ترکیبی زاهدان نه تنها نوید بخش حل شدن مشکلات برق استان است بلکه به عنوان هاب انرژی و صادرات به کشورهای همسایه است.

وزارت نیرو درصدد ایجاد هاب انرژی در سیستان و بلوچستان برای صادرات است

وزیر نیرو همچنین با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان طولانی‌ترین خطوط انتقال برق را دارد که این امر هزینه های سنگینی در تامین و نگهداری انرژی ایجاد می کند، خاطرنشان کرد: درصددیم که هاب انرژی در سیستان و بلوچستان برای صادرات ایجاد کنیم.

اردکانیان بیان کرد: انرژی‌های تجدید پذیر یکی از فرصت‌های پیشرو در این استان است که اقدامات لازم در حال انجام است، بخش خصوصی نیز علاقمندی خوبی نشان داده است. امیدواریم سایر طرح های توسعه ای صنعت برق و انرژی استان هم یکی پس از دیگری در این استان به بهره برداری برسد و برای مسئله آب استان نیز با همکاری تمام دستگاه ها و مسولان کشوری و استانی و نمایندگان بتوانیم گام های خوبی برداشته شده و رضایت مردم را جلب کنیم.

وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان نقش بسیار مهمی در تامین امنیت در جنوب شرق کشور دارد داشته و منابع خدادای وسیع و مردم بسیار خوبی دارد.

اردکانیان تاکید کرد: مهمترین سرفصل کار ما بحث آب است البته انرژی هم از اهمیت لازم برخوردار است، تلاش می‌کنیم اقدامات لازم برای رفع مشکلات در هر دو بخش را در دستور کار داریم.

وزیر نیرو گفت: برای نیروگاه زاهدان بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی در نظر گرفته شده که در دولت دوازدهم به بهره‌برداری خواهد رسید.

اردکانیان اظهار کرد: دو نیروگاهی که امروز عملیات اجرایی آنها آغاز می‌شود نقش بسزایی در تامین برق مطمئن و پایدار برای منطقه جنوب شرق کشور خواهند داشت و زمینه را برای توسعه صنعت در این استان و برق پایدار برای شبکه خانگی و تجاری این منطقه فراهم خواهد کرد.

وی افزود: سیستان و بلوچستان نقش مهمی در حفظ حیات مسکون کشور دارد و اولویت همه ما مسئولین کشوری است که امیدواریم با بکارگیری همه ظرفیت ها بتوانیم برای مسئله آب پایدار استان فکرهای اساسی و ماندگاری کنیم.

اردکانیان عنوان کرد: در پی گزارشی که در پی تحولات اخیر برای تحریم ها صورت گرفته ریاست جمهوری برای پیگیری مسئله آب به معاون اول خود دستور اکید داده‌ است.

وزیر نیرو با اشاره به خشکسالی‌های متعدد، جدیت مشکلات کم آبی در سیستان و بلوچستان و ضرورت پیگیری حقابه هیرمند، عنوان کرد: وزارت نیرو که یک دستگاه تخصصی است مناسب‌ترین دستگاه برای پذیرش مسئولیت کمیسیون اقتصادی دو کشور ایران و افغانستان بوده و این آمادگی را اعلام کرده است.

وی افزود: می توانیم با افغانستان هم در حوزه هریرود و هم در حوزه هیرمند همکاری وسیعی را آغاز کرده و استمرار دهیم.

وی اذعان کرد حقابه قانونی جمهوری اسلامی ایران جزء ضروریات این همکاری است و زمینه های وسیعی را در ارتباط با مناطق جنوب شرقی کشور فراهم می کند تا بتوانیم دستاوردهایی داشته باشیم که شرایط کشور را بهبود ببخشد.

وزیر نیرو گفت: این وزارتخانه ۱۱۲۱ طرح و پروژه در حوزه برق و اب با اعتبار ۵۵۰۰ میلیارد تومان در دست اجرا دارد.

اردکانیان اظهار کرد: ۱۱ طرح در زمینه تامین آب، ۴۴۵ طرح در زمینه آب و فاضلاب شهری و روستایی و ۶۶۵ طرح در حوزه برق و انرژی در سیستان و بلوچستان در دست اجرا است.

وی بیان کرد: امیدواریم که وزارت نیرو تا پایان سال ۱۴۰۰ قادر باشد ۱۴۰۰ مگا وات به ظرفیت برق سیستان و بلوچستان اضافه کند که این اتفاق بسیار بزرگی محسوب می شود.

وزیر نیرو بیان کرد: جنوب شرق کشور از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با کمبود تولید انرژی در منطقه روبرو بوده است.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان ظرفیت‌های بسیار زیادی در زمینه انرژی های تجدید پذیر دارد که باید با همکاری بخش خصوصی از این ظرفیت ها استفاده کنیم.

اردکانیان گفت: جنوب شرق کشور می تواند یکی از کانون های تولید انرژی برای صادرات باشد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید