به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، محمد راستاد در نشست تخصصی نقش پدافند غیرعامل در حمل و نقل دریایی گفت: کشورهایی که هیچ گاه بروز تهدید عملی در شرایط غیرعادی نداشته اند، بنادر خود را برای این شرایط آماده کرده اند، بنابراین ما در ایران که شرایط سختی را در گذشته در حوزه حمل و نقل دریایی تجربه کرده ایم که نمونه آن تخریب کامل بندر خرمشهر در روزهای نخست جنگ تحمیلی است، باید زیرساخت های بنادر را برای این موقعیت ها آماده کنیم. در زمان جنگ تحمیلی و پس از تخریب بندر خرمشهر، کشور آمادگی تأمین زیرساخت های جدید بندری را نداشت و در نتیجه از بنادر کوچک در زمان های سخت استفاده کردیم تا زمانی که بندر شهید رجایی توسعه یافت. همچنین در این دوره جنگ تحمیلی، اسکله های بندر چابهار، کمک شایانی به تأمین مایحتاج ا ساسی کشور کرد.
مدیرعامل سازمان بنادرو دریانوردی با تأکید بر اینکه باید در شرایط سخت پیش روی صنعت دریایی، آماده باشیم و سناریوهای مختلفی را برای این امر تعریف کنیم، اظهار داشت: طرح های پدافند غیرعامل نمی توانند طرح های ساکن و بدون بازنگری و به روز رسانی تعریف شوند. چرا که شرایط به طور پیوسته در حال تغییر است.
راستاد با بیان اینکه وابستگی ما به بنادر کشور بسته به ترافیک دریایی پیوسته تغییر می کند، گفت: باید سناریوهای جایگزین در زمان بحران داشته باشیم. برای این شرایط باید بدانیم که از چه زیرساخت هایی و به چه صورتی بهره ببریم. این نکته ای است که بنادر شمالی و جنوبی کشور باید مدنظر داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: همانگونه که برای مقابله با بحران های زیست محیطی دریایی، تجهیزات خاص، طرح های جایگزین و تمرینات مستمر و زمان بندی مقابله با بحران زیست محیطی داریم، باید برای پدافند غیرعامل نیز اینگونه باشیم. به عبارت دیگر، هم طرح های ابتدایی که به طور مستمر احتیاج به بروز رسانی دارند، تعریف شود و هم تجهیزات بنادر و تمرین و ارزیابی مقابله با شرایط بحرانی تعریف شده باشد.
راستاد خاطرنشان کرد: شرایط امنیت پایدار حاکم بر کشور یک مزیت برای حمل و نقل دریایی است اما ممکن است ما را از توجه به زیرساخت های پدافند غیرعامل غافل کند.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه توان مقابله با شرایط اضطراری در بنادر را داریم، گفت: مثال بارز تهدید غیرعامل وضعیتی است که کمابیش با آن مواجهیم. دشمن با اعمال تحریم های ظالمانه درصدد ایجاد محدودیت است اما با تلاشی که خواهیم داشت و با استفاده از ظرفیت ۲۳۰ میلیون تنی بنادر کشور، پاسخگوی نیازهای بندری کشور خواهیم بود.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، ایران یکی از بزرگترین ناوگان دریایی نفتی و غیرنفتی دنیا را دارد و از پس تحریم ها به خوبی بر می آید.
انتهای پیام/