به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، چین که با خرید روزانه حدود ۶۵۰ هزار بشکه نفت از ایران، عنوان بزرگترین مشتری نفت ایران را یدک میکشد، با وجود تهدیدهای آمریکا همچنان پای نفت ایران ایستاده و اگر چه پکن موافقت کرده خرید نفت از ایران را افزایش ندهد، اما درخواست آمریکا برای توقف واردات نفت از ایران را رد کرده است.
در این راستا خریداران چینی نفت ایران برای ادامه واردات نفت از ایران در برابر تهدید تحریمهای آمریکا، برای حمل محمولههای نفتی خود از نفتکشهای ایرانی استفاده میکنند که این موضوع حاکی از آن است که چین با وجود تحریمهای آمریکا، میخواهد به خرید نفت ایران ادامه دهد.شرکت بازرگانی نفت دولتی "ژوهای ژنرانگ" و "سینوپک گروپ" که بزرگترین پالایشگاه آسیا است، به منظور تضمین تامین نفت، بندی را در توافق تامین بلندمدت خود با شرکت ملی نفت ایران اضافه کردهاند که به آنها اجازه میدهد از نفتکشهای تحت اداره شرکت ملی نفتکش ایران استفاده کنند.
تثبیت میزان محمولههای نفتی ایران به چین در سطح فعلی
بنا بر آمار تامسون رویترز، در ژوییه همه ۱۷ نفتکش چارتری که نفت را از ایران به چین حمل کردند، تحت اداره شرکت ملی نفت ایران بودند. در ژوئن هشت نفتکش از ۱۹ کشتی چارتری تحت اداره چینیها بودند. این نفتکشها ماه گذشته حدود ۲۳.۸ میلیون بشکه نفت خام و میعانات یا معادل ۷۶۷ هزار بشکه در روز به مقصد چین حمل کردند. در ژوئن میزان نفت بارگیری شده ۱۹.۸ میلیون بشکه یا ۶۶۰ هزار بشکه در روز بود. بنا بر آمار گمرکی، در سال ۲۰۱۷ چین به طور میانگین ۶۲۳ هزار بشکه در روز نفت وارد کرد. با توافقات اخیری که پیرامون حمل نفت انجام گرفته است، انتظار میرود میزان محمولههای نفتی ایران به چین در سطح فعلی بماند.
هند در دو راهی انتخاب
از سوی دیگر هند که دومین مشتری بزرگ نفت ایران است سرگرم مذاکره با کشورهای اروپایی برای یافتن راهی به منظور متقاعد کردن آمریکا برای رفع تحریمها علیه ایران است زیرا روی اقتصاد هند تاثیر منفی خواهد گذاشت.
هند برای واردات نفت از ایران در مقایسه با آمریکا، مدت اعتبار طولانیتری برای پرداخت پول نفت دارد. ایران سومین صادرکننده بزرگ نفت به هند است که بیش از ۸۰ درصد از نیازهای انرژی خود را وارد میکند. زمانی که هزینهها محاسبه میشوند در بلندمدت واردات نفت ایران قابل چشم پوشی نیست.
از سوی دیگر، هند سرگرم بررسی منابع تامین جایگزین است زیرا هزینه نفت و حمل نفت ایران احتمالا افزایش پیدا خواهد کرد. به گفته منابع آگاه هند واردات نفت خود از ایران را نسبت به حال حاضر کاهش خواهد داد تا بتواند از معافیت آمریکا برای ادامه وارداتش برخوردار شود. البته هند ناچار است در نبود معافیت، جایگزینهای دیگری را پیدا کند که گرانتر هستند. اگر تحریمها به افت صادرات ایران منجر شود، قیمت نفت در بازار جهانی افزایش خواهد یافت.
کره جنوبی مشتری نفت آمریکا
کره جنوبی در رده سوم جدول مشتریان نفت ایران قرار دارد و واردات نفت خام کره جنوبی از ایران را با وجود اقدامات خصمانه واشنگتن علیه تهران، در ژوییه رشد ماهانه به ثبت رساند.
آمار گمرکی نشان داد کره جنوبی در ژوییه ۷۸۸ هزار و ۶۵۱ تن یا معادل ۱۸۶ هزار و ۴۷۸ بشکه در روز نفت ایران را وارد کرد که در مقایسه با ۶۸۶ هزار و ۸۴۹ تن در ژوئن افزایش داشت، اما ۴۳.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش نشان داد.
پالایشگاههای کره جنوبی پس از اینکه آمریکا از برجام خارج شده و بازگشت تحریمها علیه ایران را اعلام کرد از سوی واشنگتن برای توقف خرید نفت ایران تحت فشار قرار گرفتهاند.
پالایشگاههای کره جنوبی برنامهای برای بارگیری نفت ایران در ژوییه نداشتند با این حال دولت کره جنوبی درتلاش برای کسب معافیت از تحریمهای نفتی آمریکا است.
واردات نفت کره جنوبی از ایران در هفت ماه نخست امسال، به ۶.۹۲ میلیون تن یا ۲۳۹ هزار و ۳۱۷ بشکه در روز رسید که ۳۵.۱ درصد در مقایسه با ۱۰.۶۷ میلیون تن در مدت مشابه سال ۲۰۱۷ افت داشت.
به گفته منابع آگاه، انتظار میرود پالایشگاههای کرهای برای جبران کاهش واردات از ایران در ماههای سپتامبر و اکتبر شش میلیون بشکه نفت آمریکا را وارد کنند.
توپ در زمین پالایشگران ژاپنی
ژاپن دیگر مشتری نفت ایران است و انطور که هیروشیگه سکو، وزیر اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن امروز اعلام کرده پالایشگران ژاپنی باید خودشان درباره واردات نفت از ایران تصمیم بگیرند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره دستور عمل دولت ژاپن درباره چالشهای پالایشگران داخلی این کشور در رویارویی با تحریمهای ضد ایرانی آمریکا، گفت: شرکتهای خصوصی بهطور بنیادین و مطلوب در این زمینه تصمیم میگیرند.
پیش از این ریو مینامی، مدیر کل نفت، گاز و منابع معدنی وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن اعلام کرده بود دریافت معافیت از تحریمهای یاد شده، یکی از مهمترین اولویتها برای امنیت انرژی این کشور است.
انتهای پیام/