به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، با اعلام بانک مرکزی قرار بر این است که ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه سکه که با سر رسید ۶ ماهه پیشفروش شده بود، از امروز در شعب بانکی منتخب آغاز شود.
در راستای اجرای سیاست بانک مرکزی، در مجموع حدود ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه سکه در سررسیدهای یک ماهه، سه ماهه، ۶ ماهه، ۹ ماهه، ۱۸ ماهه و دو ساله پیش فروش شد که از این تعداد سررسیدهای یک ماهه و سه ماهه تحویل شده است و از امروز ۲۸ مرداد ۹۷ فاز تحویل پیش فروش ۶ ماهه است که تا ۱۶ آبان ۹۷ طبق سررسید توزیع و تحویل میشود.
بر اساس آمار، از ۲ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه سکه پیش فروش ۶ ماهه، در روزهای آخر مرداد ۲۵ هزار و ۸۰۰ قطعه سکه، در شهریور ماه ۳۳۶ هزار قطعه، در مهرماه یک میلیون و ۲۸۷ هزار قطعه، آبان ماه ۹۰۷ هزار سکه پیش فروش قطعی تحویل متقاضیان میشود.
قرار است این سکهها به ترتیب زمان ثبت نام، در همان شعبی که عملیات پیش خرید در آن انجام شده، تحویل خریداران شود.
روایتی آماری از پیشفروش و تحویل سکه
طی روزهای گذشته، بازار سکه نیز نوساناتی را تجربه کرده و اگرچه روند قیمتی سکه طرح جدید طی روزهای پایانی هفته گذشته و اولین روز هفته جاری، کاهشی بوده است، اما سکه طرح قدیم در روز گذشته، افزایش نرخ را تجربه کرد که بخشی از آن را شاید بتوان واکنش به اعلام تحویل سکههای پیشفروشی دانست.
بر اساس آمار، در طرح پیشفروش سکه که از ۱۳۹۶.۱۱.۱۷ آغاز شد و تا ۱۳۹۷.۲.۱۶ ادامه داشت، در مجموع تعداد ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه سکه پیشفروش شده است که از این تعداد، یک میلیون و ۶۱۰ هزار قطعه سکه در سررسیدهای یک و سه ماهه (معادل بیش از ۹۵ درصد تعهدات این دو سررسید) به متقاضیان تحویل شده است.
آنگونه که بانک مرکزی میگوید، تاکنون ۷۹۰ هزار قطعه سکه در سررسید یک ماهه و ۸۲۰ هزار قطعه سکه در سررسید سه ماهه به خریداران تحویل داده که تعداد اندکی از آن تا کنون باقی مانده و توسط خریداران تحویل گرفته نشده است؛ همچنین تحویل سکه های پیش فروش شده در سررسید شش ماهه نیز از امروز آغاز می شود که بر اساس آخرین آمار، در مجموع ۲ میلیون ۵۷۵ هزار قطعه سکه با سررسید ششماهه تا تاریخ ۱۳۹۷.۸.۱۶ تحویل خریداران خواهد شد. البته بانک مرکزی میگوید که سکههای پیش خرید شده کسانی که تاکنون برای دریافت آنها به بانک مراجعه نکردهاند، نزد بانک عامل محفوظ است و خریداران میتوانند تا سه ماه پس از زمان سررسید به شعب آن بانک مراجعه و با ارائه رسید پیش خرید، سکههای خود را دریافت کنند.
بر این اساس، بانک مرکزی امیدوار است که سکههای پیش فروش که به تدریج وارد بازار میشوند، بازار را در حالت تعادل قرار دهند و نرخ را از این آشفتگی کنونی که به اعتقاد کارشناسان بیش از یک میلیون تومان حباب دارد، نجات دهد.
سکههای پیشفروشی با چه نرخی فروخته شده بود؟
آنگونه که اعداد و ارقام بانک مرکزی در پیشفروش سکه نشان میدهد، خریداران سکه با سررسیدهای یک ماهه، برای هر قطعه سکه یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان هزینه کردهاند که این رقم برای خریداران با پیشفروش سه ماهه، یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان به ثبت رسیده است.
همچنین بر اساس آمار بانک مرکزی، مردم سکههای پیش فروش شده با سررسید شش ماهه را یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان از بانک خریداری کرده اند و برای سکههای با سررسید ۹ ماهه نیز یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان به ازای هر قطعه سکه پرداخت نمودهاند.
بر اساس اعلام همان روزهای بانک مرکزی که قرار بر این بود پیشفروشهای سکه آغاز شود، سکههای با سررسید یکساله یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ۱۸ ماهه یک میلیون و ۲۴۵ هزار تومان و سررسید ۲۴ ماهه نیز یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان به صورت رقم قطعی بوده است.
خریداران سکه شش ماهه چقدر سود می کنند؟
بر اساس معاملاتی که دیروز(شنبه-۲۷مردادماه) در بازار آزاد بر روی سکه صورت گرفت، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید سه میلیون و ۷۸۶ هزار تومان به ثبت رسیده بود که اگر بخواهیم مابهالتفاوت نرخ پیشفروش را که یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان بوده است، از این رقم کم کنیم، خریداران سکه های پیشفروش شش ماهه، بر مبنای نرخ دیروز، بر روی هر قطعه سکه دو میلیون و ۳۱۱ هزار تومان سود خواهند کرد.
بر این اساس اگر میزان سود عایدی بابت هر قطعه سکه را در تعداد سکه های پیش فروش شش ماهه ضرب کنیم، می بینیم که دولت فقط در پیش فروش شش ماهه که از امروز توزیع می شود، چیزی حدود ۵ هزار و ۹۵۰ میلیارد و ۸۲۵ میلیون تومان سود میان خریداران توزیع خواهد کرد.
انتهای پیام/