به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، محمد نهاوندیان در حاشیه نشست با نخبگان اقتصادی خوزستان که در اهواز برگزار شد، با اشاره به مسیر و جهتگیری اقتصاد کشور اظهار کرد: فکری که ما در دولت دنبال میکنیم آن است که توانمندسازی بخش خصوصی راهکار اصلی توسعه پایدار کشور است.
وی با بیان اینکه این مساله در گذشته کمتر مبنای عمل بوده است، افزود: این سیاست بنیادی دیدگاه اقتصادی دولت و مبتنی بر سیاستهای کلی نظام نیز است.
معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه بخش خصوصی باید در کار تولید و صادرات احساس باز بودن دست داشته باشد، نه اینکه احساس کند دست او را بستهاند، تصریح کرد: هنر ما این است که وقتی در شرایط ویژه قرار میگیریم و آن شرایط مدیریت اقتضایی را میطلبد، باید این مدیریت اقتضایی را در چارچوب و مسیر مدیریت کلی کشور دنبال کنیم. ممکن است در این زمینه انعطافهای تاکتیکی داشته باشیم، اما نباید فراموش کنیم که جهت صحیح کدام طرف است.
نهاوندیان با بیان اینکه در زمان مدیریت اقتضایی نباید در انتخاب مسیر پریشان بشویم، ادامه داد: مسیر توسعه پایدار کشور مبتنی بر آن است که بخش خصوصی را تقویت کنیم و باید در این زمینه تلاش کنیم. ما زیانهای دولت سالاری را تجربه کردهایم و در این زمینه با توجه به شرایط ویژهای که برای کشور به وجود میآید، میتوانیم برای اصلاحات ساختاری از آنها بهره بگیریم.
وی با اشاره به تصمیمات ارزی دولت در فروردینماه امسال، گفت: این تصمیمات پاسخی به برخی از التهابات ایجاد شده در بحث تامین ارز کشور بود زیرا پیشبینی میشد که دولت جدید آمریکا اعلام خروج از برجام کند و این خروج آثار ملتهبکنندهای در بازار خواهد داشت. این تصمیمات دارای دو بخش بود که یک بخش آن به صورت پررنگتر در کشور اجرایی شد.
معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه هیچکس نباید از تخلف جایزه بگیرد، ادامه داد: با توجه به اینکه برای تامین کالای اساسی و دارو باید ایجاد اطمینان قطعی حاصل شود، باید ارز مورد نیاز آنها از نفت تامین شود تا تقاضای این بخش بر بازار فشار وارد نکند. اجرای این مساله نیازمند آن است از زمان تامین تا مصرف کالاهای اساسی و دارو نظارت دقیق و سانتیمتری باشد.
نهاوندیان بیان کرد: بهترین جواب به تهدیدهای تحریمی آن است که دست صادرکنندگان در کشور بازتر شود. بخش خصوصی است که باید سفیران اقتصاد ایران در بازارهای جهانی باشند.
وی ادامه داد: اکنون باید با استفاده هوشمندانه از شرایط کنونی، بازارهای کشور را گسترش دهیم. در این زمینه نیاز به تقسیم کار است و هر بخش باید کارهای خود را پیش ببرد. همچنین سیاستگذاران باید به سیاستگذاری بپردازند و فعالان اقتصادی نیز از این فرصت به وجود آمده نهایت بهره را ببرند.
معاون اقتصادی رییس جمهور گفت: میان سرمایهگذار خارجی و دسترسی به بازار صادراتی یک رابطه دوسویه و معنادار وجود دارد و علت اینکه اکنون چین در مقابل با جنگ تجاری آمریکا با قوت ایستاده آن است که متضرران جنگ تجاری آمریکا، شرکتهای آمریکایی هستند.
نهاوندیان گفت: ما در شرایط تهدیدهای تحریمی باید انعطافپذیری استانها و اقتصادهای استان را بالا ببریم. این انعطافپذیری و چالاکی اعطای اختیارات استانی شدنی است. راهحل این است که ما پیشنهادی برای تنفیذ اختیارات استانی ارائه کنیم که هماهنگیهای ستادی و ملی در آن پیشنهاد دیده شده باشد.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید منبع انرژی و نشاط باشد، خاطرنشان کرد: انسجام درونی بخش خصوصی بسیار مهم است و باید به این مساله توجه جدی کرد. استاندار خوزستان یک سرمایه برای خوزستان است و بخش خصوصی باید از این فرصت به بهترین شکل استفاده کند.
انتهای پیام/