به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، حسن منتظر تربتی درباره حضور سرمایهگذاران داخلی و بانکها در روند احداث و بهرهبرداری از طرحهای عظیم صنعت گاز کشور، گفت: پارسال تنوعبخشی مطلوبی در تامین منابع مالی طرحهای شرکت ملی گاز به وجود آمد، به این ترتیب که تامین منابع مالی تنها از محل بودجه شرکت ملی گاز نبود، بلکه استفاده از بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ و حضور سرمایهگذاران داخلی نیز تاثیر بسزایی در پیشرفت طرحها داشته است.
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاران با داشتن امنیت خاطر تضمین شده در طرحهای صنعت گاز سرمایهگذاری کردهاند، افزود: سرمایهگذاری داخلی به روش قراردادهای BOT، سبب تکمیل ساخت خط انتقال گاز ششم سراسری و پایداری گازرسانی در کریدور غرب کشور در کنار تضمین صادرات گاز به کشور عراق شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ادامه داد: بانکها و سرمایهگذاران داخلی به سبب اعتماد به شرکت ملی گاز به جای وارد کردن سرمایه خود در چرخههای غیرمولد وارد بخش تولید و صنعت شدهاند تا جایی که پارسال حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی در اجرای پروژهها سرمایهگذاری شد، همچنین استفاده از محل بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ نیز تاثیر مطلوبی در اثربخشی اجرای پروژههای صنعت گاز داشته است.
وی با بیان اینکه مطابق قانون، از محل صرفهجویی در مصرف سوخت مایع با اجرای طرح گازرسانی به عنوان یک منبع مالی استفاده میشود، تاکید کرد: بند «ق» از لحاظ قانونی یک مسیر مداوم و پیوسته است و تا هر زمان که از محل صرفهجویی در مصرف سوخت مایع بودجهای حاصل شود میتوان از این بودجه بهرهمند شد.
بودجه صرفهجوییشده در نیروگاهها را طلب داریم
تربتی از طلب شرکت ملی گاز در پی گازرسانی به برخی نیروگاهها و دریافت نکردن بودجه حاصل از صرفهجویی در مصرف سوخت مایع آنها خبر داد و اظهار کرد: با وصول این مطالبات بخشی از منابع مالی مورد نیاز شرکت ملی گاز تامین میشود، همچنین امسال روند گازرسانی به نیروگاهها ادامه دارد که از این منابع مالی جدید نیز بهرهمند خواهیم شد، افزون بر این، گازرسانی به بخشهای خانگی شهری و روستایی که سبب صرفهجویی در مصرف سوخت نفت سفید یا گازمایع میشود، در قالب بند «ق» جای میگیرد.
وی اظهار کرد: منابع مالی و توسعهای شرکت ملی گاز وابسته به بندهای قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی است، در صورتی که این بندهای قانونی تامینکننده کافی منابع مالی مورد نیاز ما باشند با مشکلی مواجه نخواهیم شد.
اجرای پروژههای صنعت گاز در استقلال کشور موثر است
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، اجرای طرحهایی مانند پروژه انتقال گاز دامغان - کیاسر - ساری - نکا، سبب خودکفایی در تامین پایدار گاز مورد نیاز شهرهای شمالی کشور شده که این اقدام، بینیازی و قطع وابستگی ایران به ترکمنستان را در پی داشته است، البته این موضوع به معنای قطع روابط با کشور ترکمنستان نیست، زیرا در عرصه تجارت جهانی باید با کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان روابط مطلوبی داشته باشیم. با این وجود، خط دامغان - نکا سبب شده تا رابطه ایران و ترکمنستان به رابطه برد - برد در چارچوب قوانین بینالملل تبدیل شود.
انتهای پیام/